Nasveti in napotki ter povpraševanja...

JureV
Novinec

Uporaba klime

Napisal/-a JureV Sr okt 15, 2008 4:24 pm

Cao!

Ker so počasi jutra bolj hladna me zanima kakšen je najboljši postopek da s klimo odrosim vetrobransko in ostala stekla. Vsak mi pravi drugače in sem malo zmeden.

lp jure

Uporabniški avatar
Vido85
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a Vido85 Sr okt 15, 2008 5:54 pm

Ti sam przgi klimo pa jo nastav na spredno sipo, nej mal bl piha na zacetku-hladno, pol k se ti odrosi pa nastimej da piha po avtu tko bl mal na sredni temperaturi, oz po zelji. Ker ma klima bl suh zrak tut ce mrzlo piha , hitr odrosi. Je pa res da ma vsak svojo varjanto kako je najbols, odvisn je pa od avta pa cloveka. Eni se ze 10 let vozjo okol, pa so par avtov ze zamenal, pa se kr ne znajo odrosit sip, pol pa pravjo da klima neki ne dela...
Honda=stroj !!! I love to drive her ...

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Sr okt 15, 2008 6:38 pm

Prižgeš klimo in če je mehanska naštimaš še gretje, da ne boš zmrznil. Če je avtomatska, nimaš kaj tikat, le prižgana mora biti.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr okt 15, 2008 7:18 pm

Edina slaba stran odroševanja s klimo je, da se nazaj zarosi dosti prej kot pa če po šipi pihaš z navadnim toplim zrakom (avti brez klime).
Pa ne šparat s hitrostjo ventilatorja!

In še, pozimi ko je vse vse zasneženo, očisti in spraskaj čimveč na vetrobranu, drugače se spet hitro zarosi nazaj tam kjer je še led gor.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

pikovit
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

klima xsara

Napisal/-a pikovit Če dec 11, 2008 4:03 pm

Imam problem.Ventilator mi v kabini vseskozi piha z največjo hitrostjo,Tudi,če ugasnem klimo in dam ventilator na ničlo še vedno dela.Ali kdo ve kaj bi lahko bilo narobe?Avto je pa Xsara break 2002 1,6.lp

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Re: klima xsara

Napisal/-a TriCikl Če dec 11, 2008 4:16 pm

pikovit je napisal/-a:Imam problem.Ventilator mi v kabini vseskozi piha z največjo hitrostjo,Tudi,če ugasnem klimo in dam ventilator na ničlo še vedno dela.Ali kdo ve kaj bi lahko bilo narobe?Avto je pa Xsara break 2002 1,6.lp

Najverjetneje kakšna napaka na stikalu.
Prelude To Disaster

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če dec 11, 2008 4:23 pm

pikovit je napisal/-a:Imam problem.Ventilator mi v kabini vseskozi piha z največjo hitrostjo,Tudi,če ugasnem klimo in dam ventilator na ničlo še vedno dela.Ali kdo ve kaj bi lahko bilo narobe?Avto je pa Xsara break 2002 1,6.lp

ta vozila imajo na ventilaturju upore zalite še z malo elektronike zraven in ko gre tista zadeva k hudiču začne ventilator srat!Drugače pa glede odroševanja z klimo pozimi je tako-tako ker večina novejših vozil pod 5 stopinjami sploh ne vklopi kompresorja.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Če dec 11, 2008 6:22 pm

čare je napisal/-a:

ta vozila imajo na ventilaturju upore zalite še z malo elektronike zraven in ko gre tista zadeva k hudiču začne ventilator srat!Drugače pa glede odroševanja z klimo pozimi je tako-tako ker večina novejših vozil pod 5 stopinjami sploh ne vklopi kompresorja.

Bo držalo, ja...Tudi sam sem dolgo časa tuhtal kaj je narobe s klimo (avtomatska), ker je
nad 4 stopinjami super osušilo stekla, pod 4 stopinjami pa je isti drek če imaš na econ.
Mislim da je 4 stopinje že temperatura, ko se kompresor ne vklopi...
Lep dan!

bruki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a bruki Če dec 11, 2008 7:14 pm

Pregoreli so ti tranzistorji na krmilni elektroniki ventilacije.
Ta elektronika se nahaja na samem ventilatorju.
Sami tranzistorji stanejo nekaj eurov,,,če pa zamenjaš celoto...pa kar veliko več.

lp

pikovit
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pikovit Če dec 11, 2008 8:25 pm

Hvala za odgovor.Se oglasim ko bo popravljeno.lp

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če dec 11, 2008 9:11 pm

Meni se zdi da sta dvakrat MJ10013 ali BDX66, preveri pa še na drugih postih v arhivu. Modul na servisu je bebavo drag.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov