Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Ne dec 14, 2008 11:13 am

chevy je napisal/-a:In ko se z avtam ''vkoplješ'' v blato nabiješ na 5000 RPM, da prideš ven :roll:

Če maš hondo, potem to gre.... :vc
Lep dan!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne dec 14, 2008 2:03 pm

uros11 je napisal/-a:Ma kaj ni to tako, da ko pride voda v cilinder, potem te vode ne potisne ven iz cilindra, temveč je nevarno, da bat pritisne vodo ob ventile in kaj pokvari? Če je je preveč, kar jo hitro postane, če se gre v lužo in vleče vodo noter skozi zračni filter?

Ponavadi vtrga dihtungo na glavi. Direktno pa tko ali tako ne potegne vode ker nekaj posrka filter....zmanka zraka in avto vgasne.....če pa že pride pa ali vtrga dihtungo lahk pa nardi še kaj več škode....
Se je men že tud zgodlo.....zato pa iščem šnorkel.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne dec 14, 2008 2:10 pm

... še večkrat pa presto naredi iz ojnice.... ne dobesedno :) da me kdo ne bo narobe razumel,ampak zvije ti pač ojnico,ker kot vemo,voda ni stisljiva
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne dec 14, 2008 2:36 pm

RedBull™ je napisal/-a:... še večkrat pa presto naredi iz ojnice.... ne dobesedno :) da me kdo ne bo narobe razumel,ampak zvije ti pač ojnico,ker kot vemo,voda ni stisljiva

to se je nardil enmu znancu na safranu.mu je ojnico zvil
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Ne dec 14, 2008 4:05 pm

to se je men na felici diesel,tik preden je luža prešla iz tekočega v trdno agregatno stanje.Topel motor in nastala situacija=sranje :idea:

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Ne dec 14, 2008 10:32 pm

No tako avto zaenkrat dela kot nov! Hvala za vso pomoč! :)

Sem potem odprl airbox in res v njem je bilo cca 0,7litra vode (velikost boxa prubližno 2L),
tako da me kar preseneča da ni crknil že takoj sredi jezerca. ;)
Sem vse osušil, tudi vžigalno tuljavo z zračnim filtrom posebej nad kaminom, vse kontakte našprical,
dal vse svečke ven in zaverglal motor in res je prvi cilinder izkašljal par kapljic vode.
Tudi po svečkah se je videlo da je delal le po treh, namreč vse so bile popolnoma čiste razen prva, ki pa je bila polna saj in vsega.
Je pa bil zgleda skoraj ves motor pod vodo, saj je bilo polno vode tudi v vrečki z servisnimi listki,
ki pa je montirana skoraj povsem pod pokrovom in pri kabini.
Nekaj časa sem porabil tudi pri lučeh, ki so bile zarošene in sem jih moral osušiti.

Tako, sedaj vem, da je bolje prevoziti 6 kilometrov( čeprav si 20m od cilja), kot pa potem porabiti cel dan za popravljanje avta. ;)

Še enkrat se Vam zahvaljujem za vse nasvete! ;)
Slika

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Ne dec 14, 2008 10:39 pm

No lepo, da si uštimal zadevo ;)

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov