Nasveti in napotki ter povpraševanja...

cvarak
Nov uporabnik

R5 - rabim kak nasvet

Napisal/-a cvarak Ne dec 14, 2008 4:15 pm

pozdravljeni
takole gre. prišel zvečer z avtom domov in ga kot vedno ugasnil. drugi dan ni hotel več vžgati oziroma niti zaverglati. ko dam ključ v ključavnici v zadnjo pozicijo noče zaverglat ampak se sliši pumpa za vodo od brisalcev. ob kontaktu dela samo radio, ventilacija na1. stopnji to pa je tudi vse. kakrkoli drugega prižgem se sliši puma..
probal sem odklopit stikalo za pumpo pa potem ne dela čisto nič, oziroma gorijo samo lučke na števcu za olje in akumulator...
prosim za kak nasvet...
hvala in lep pozdrav

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Ne dec 14, 2008 5:15 pm

Po moje ti nagaja kakšna slaba masa. Preveri tudi kleme na akumulatorju.

LP

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Ne dec 14, 2008 6:08 pm

Zaganjač bo treba preverit.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne dec 14, 2008 6:13 pm

Najverjetneje je zaganjač, kot je že Walker_P povedal. Počakaj še na par odgovorov, da vidimo, če se še kdo strinja

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Ne dec 14, 2008 6:16 pm

Ponavadi je na R5 hiba zaganjač, nč extremnega, treba ga je dol vzet pa spucat, ga ponovno dobr namazat. Vendar, če nimaš roke za te zadeve, se ne lotit, ker boš enmal živcu zgubu. Aja, rabiš pa avto dat na dvigalo, če misliš zadevo preverit.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne dec 14, 2008 6:18 pm

Pozdravljeni
S kladivom ali kakšno drugo stvarjo udarite po zaganjacu ( z občutkom ), v koliko bo kazal kakšne znake življenja potem je potrebno urediti zaganjač ( zablokirana ščetka ................ )

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne dec 14, 2008 7:39 pm

Tole men bolj smrdi na kak slab aku ali pa slabe kleme.....Če crkne štarter ponavad dela tk tk obrne pa ne....Glede na to da pa niti ventilacija ne dela na drugi stopnji .....(pri petki dela vse ko daš kontakt ) , imam bolj na sumu akumulator.
Luči gorijo?

Če imaš možnost probaj z drugim aku ali pa s kabli.

Zaganjač dol dobit pa.... če imaš malo prakse potem ni problem....drgač pa jebeš ježa.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne dec 14, 2008 7:46 pm

Če gre zaganjač, ni nujno, da dela samo tk, tk.....Sem imel primer, ko je verglalo, pa po parih sekundah nehalo, pa čez minuto je spet lahko verglalo in po praih sekundah nehalo in se je na koncu ugotovilo, da je bil kriv zaganjač in sicer je bil počen.

cvarak
Nov uporabnik

Napisal/-a cvarak Ne dec 14, 2008 8:09 pm

akumulator sem zamenjal pa je bilo isto...včasih pozicijske luči delajo, če pa dam kratke se pa takoj oglasi pumpa za vodo...kot sem rekel mi niti tkk tkkk ne dela.edino kar se sliši je motorček od pumpe za vodo (za stekla)...aja pa kleme preverjene, masa tudi...
ne vem zakaj ampak vse se vrti okoli pumpe za vodo. če odstranim samo eno žičko od stikala je avto skoraj mrtev.

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Ne dec 14, 2008 10:28 pm

Si prepričan da ne slišiš črpalke goriva? Pranje šip nekako nima veze tukaj, poleg tega bi ti moralo fajn špricati po šipah :lol: .

cvarak
Nov uporabnik

Napisal/-a cvarak Ne dec 14, 2008 10:30 pm

sem prepričan 100%.sej sem rekel, da sem tudi odklopil stikalo...pa tudi onektor na pumpici sem odklopil, sam potem je pa vse umrlo...

Uporabniški avatar
Slavc
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a Slavc Ne dec 14, 2008 10:40 pm

varovalke si pogledal?
kar je dobro ni slabo ... :)

cvarak
Nov uporabnik

Napisal/-a cvarak Ne dec 14, 2008 11:20 pm

varovalke sem pregledal. sem pa tudi izklopil varovalko za motoček ampak on je še vedno delal

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne dec 14, 2008 11:57 pm

Od akumulatorja gre črna žica nazaj proti vezni steni in tista se dostikrat sname. Preveri tisto žico, odvij vijak in malo pobrusi, do kovine (ker je vedno rjast) in ga všraufaj nazaj (ali pa daj drug vijak) in probaj.
Old subarus never die, they just get faster!

cvarak
Nov uporabnik

Napisal/-a cvarak Po dec 15, 2008 6:59 pm

hvala lepa gospod nebivedu... danes sem probal še to opcijo in glejga zlomka delal je...zamenjal sem kabel od aku do vezne stene. dal novo objemko, nov daljši vijak in novi matici...wd40, krpa pa gas...in rezultat, jutri spet s 5-ko na šiht...hvala za nasvete..
lep pozdrav

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po dec 15, 2008 7:57 pm

cvarak je napisal/-a:hvala lepa gospod nebivedu... danes sem probal še to opcijo in glejga zlomka delal je...zamenjal sem kabel od aku do vezne stene. dal novo objemko, nov daljši vijak in novi matici...wd40, krpa pa gas...in rezultat, jutri spet s 5-ko na šiht...hvala za nasvete..
lep pozdrav

Slaba masa..... standard pri petkah....nared še nekaj. Daj poleg še dodatni kabel za maso....vzami 25mm2 kabel....s kabel čevljem (ustrezno velikim) našravfaj na aku (na maso)....na požarni steni prevrtaj luknjo....in okrog obrusi do golega pleha....potem to lepo spni z m8 šravfom. Verjem da ti bo hvaležna....men je poziimi dost bolje vžigal če pa imaš kaj akustike v avtu pa to tko al tko moraš nardit.

P.S. upam da si tud na drugi strani spucal....ker na drugi strani požarne pa gre kabel dalje direkt na motor (masa).

Pa še nekaj preveri (če že preverjaš kable)...Spredaj pod kilerjem je en šob kablov, ki gredo na motor (razni senzorji) in tam not v tistem šopu se skriva glavi plus motorne elektronike in pa signalni plus štarteja.....v razvodu ( nekje okrog zvona menjalnika) se kablli se zelo radi preribajo (mel že drugi tak primer) ena petka je celo sama od sebe vkljapljala štarter......verjem ni lušno ko gledaš kak na parkingu avto sam gre....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

cvarak
Nov uporabnik

Napisal/-a cvarak Po dec 15, 2008 10:15 pm

zanimivo...bom naredil jutri... hvala
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov