Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
406
Novinec

punto->luci..pomoc!!

Napisal/-a 406 To dec 02, 2008 9:30 am

pozdravljeni!

zanima me ce je kaksna resutev pri puntotu letnik 95-96 in sicer zelo slabo svetijo sprednji žarometi..
zdej razmisljam da kupim ene boljse zarnice npr.nightbreak al kaj so.
pa me zanima ce bo kaj bolj al je treba mogoce zaromet spucat.
ima kdo kaj izkusenj s tem

lp

Uporabniški avatar
mitja22
Novinec

Kraj: celje

Napisal/-a mitja22 To dec 02, 2008 9:44 am

jst sm mel iste težave na seat ibici l95, pa sem zadnjič zamenjal akumulator samo zaradi tega ker pride noter akustika in glej ga zlomka pržgem avto in so tudi luči svetile močneje kot prej oz. normalno (sicer mi ta pojav ni čisto najbolj jasen, ampak vredu stvar je rešena.)
Slika
Slika

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 To dec 02, 2008 9:53 am

mozno da je tudi to,sam prej da ni..ker sem to opazil ze nekaj casa nazaj!
kere zarnice pa ima punto notri..h4?

pa vcasih mi avto ne vzge v prvo..pa se to z gasom..
kaj bi to lahko bilo?

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To dec 02, 2008 10:01 am

Lahko kupiš luči od elxa al pa gtja. Pa boš mel 2 žarnice 2x H1. Svetijo mnogo boljše.
Navaden ma pa H4 noter.

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 To dec 02, 2008 11:41 am

Kar se luči tiče je slaba masa od luči ali slab kontakt na konektorju od žarnic. Akumulator ni niti pod razno vzrok, prej regler od alternatorja. Da ne bi slučajno kakšnih 100W tlačil noter

Kar se vžiganja tiče sem to že opazil na par puntotih da vžge v drugo, v prvo pa neče oz rabi precej časa. Nekaj z elektroniko je (najverjetneje software v računalniku). Ne vžigat z gasom, ker bo sam še težje vžgal, itak elektronika vse nadzira. Najbolje da se navadiš če drugače dela OK. Moj sicer vžiga vedno v prvo

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 To dec 02, 2008 12:19 pm

Malo bom zaromet spucal,oz spoliral ce se bo dalo.pa dal zgoraj omenjene zarnice,pa ce se bo dal malo konektorje spucal..upam da bo bolje.
za vzig pa pravite da ni ptrebno gasa dodajat..sem se bal da je akumolator,sam pol nebi do sedaj se zmetr tko przigu.

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 To dec 02, 2008 12:29 pm

V bistvu ti v navodilih od puntota piše da se ne sme dajat gasa med zagonom. Ne bo pa nič crknilo če ga daš, sam je brez veze.

Mase od luči očisti. Pojdi za črno žico od žarnice do šasije in tisto mesto kjer se žica priključi na pleh zbrusi do čistega (odstrani vso barvo in rjo ki je pod ušescem od žice), sestavi nazaj in premaži z mastjo.

Pa upam da ga vžigaš z modrim ključem. Če ga z rjavim mu pri vsakem zagonu zresetira vse zapisane nastavitve v računalniku. Računalnik si namreč shranjuje parametre od motorja oz popravlja odstopanja senzorjev za nižjo porabo, lepše vžiganje, delovanje brez cukanja ipd

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 To dec 02, 2008 1:25 pm

modrega!!!

hvala in lp

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To dec 16, 2008 10:11 pm

Imam isti problem že en čas. Na kombiju tudi slabo svetijo luči. Ko pada dež ne vidim nič :? Ob lepšem vremenu se bom lotil čiščenja mas od luči, kot je naveden @Primoz_86. Sedaj pa me zanima kako oz. s čim očistit parabole v luči :?: Na kaj moram paziti :?:

LP

Uporabniški avatar
matjaz19
Novinec

Napisal/-a matjaz19 To dec 16, 2008 10:23 pm

Kaj je važno z katerim ključem vžigam avto punto l97?
Jaz vžigam z rjavim ker moder ful težko gre.
PA zaenkrat nisem nič opazil

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em To dec 16, 2008 10:59 pm

chevy je napisal/-a:Imam isti problem že en čas. Na kombiju tudi slabo svetijo luči. Ko pada dež ne vidim nič :? Ob lepšem vremenu se bom lotil čiščenja mas od luči, kot je naveden @Primoz_86. Sedaj pa me zanima kako oz. s čim očistit parabole v luči :?: Na kaj moram paziti :?:

LP

ok ena izmed problemov k se ti lahko pojavi je ta .. da ko boš daju dol steklo od luči .. torej najlažji način je da daš v vročo vodo luč za 2 min pa greš z olfa al pa nožem ki je tenek med steklom pa med plastiko .. neboš vrjel kako lahko odstopi .. NIKAKOR pa ne daji luč v vodo pa pust da teče .. da se voda dviga počasi in da je luč not .. boš preveč segrel pa zna tut krom mal popokat .. uglavnem ko dobiš dol luč probi na strani .. kok je kej "trden" oz. obstojen pač probi mal s prstom na rahlo popucat če boš vidu da gre dol kul .. če se ti pa začne lupt pa pust vse pr mer .. spuci steklo ter zasilikoneri nazaj steklo na luč.. pust čez noč in to je to.
če se pa krom lahko čisti in ni krhek potem pa vzami kako gazo al pa kaj čim bolj mehkega ..

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To dec 16, 2008 11:11 pm

dj_em je napisal/-a:ok ena izmed problemov k se ti lahko pojavi je ta .. da ko boš daju dol steklo od luči .. torej najlažji način je da daš v vročo vodo luč za 2 min pa greš z olfa al pa nožem ki je tenek med steklom pa med plastiko .. neboš vrjel kako lahko odstopi .. NIKAKOR pa ne daji luč v vodo pa pust da teče .. da se voda dviga počasi in da je luč not .. boš preveč segrel pa zna tut krom mal popokat .. uglavnem ko dobiš dol luč probi na strani .. kok je kej "trden" oz. obstojen pač probi mal s prstom na rahlo popucat če boš vidu da gre dol kul .. če se ti pa začne lupt pa pust vse pr mer .. spuci steklo ter zasilikoneri nazaj steklo na luč.. pust čez noč in to je to.
če se pa krom lahko čisti in ni krhek potem pa vzami kako gazo al pa kaj čim bolj mehkega ..

OK hvala. S čim oz. s katero tekočino opucam parabolo :?: Nekje sem bral da z destilirano vodo. V čem je finta :?:

LP

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr dec 17, 2008 4:13 pm

Nikakor je ne smeš čistiti z alkoholom, ker bo šlo takoj dol.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr dec 17, 2008 4:57 pm

OK hvala obema.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Sr dec 17, 2008 6:13 pm

destilirana voda zato ker je prečiščena in ne pušča madežev

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Sr dec 17, 2008 6:26 pm

Puntoti do l.99 imajo nasploh slabe luči! Mojamt ga ma in so ji zelo slabo svetile pa sm dal not od osrama nightbraker žarnce not pa se razlika pozna vendar ni to to! Pa ko sm se s sodelavcem peljal domov iz šihta k ma isto puntota sm se spraševal kk on kaj vidi na cesto! Luči so mu svetile kot dve svečki spredaj!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov