Nasveti in napotki ter povpraševanja...

2shae
Nov uporabnik

Kraj: Vipava

daljinec od zaklepanja

Napisal/-a 2shae Sr dec 24, 2008 5:48 pm

Zdravo imam problem. V avtu(punto mk2) imam vgrajeno daljinsko in centralno zaklepanje.(ni originalno na ključu). vse dela okej. problem je samo eden da je ohišje daljinca uničeno in ga ne morm nost s seboj edin v žepu. zanima me če se da kje dobiti novo ohišje al pa kar nov daljinec ker vidm da so po internetu sami lepi vendar se vsi prodajajo komplet z kitom. jaz bi samo daljinec in pol da ti nekako kodo iz starega daljinca prenesejo v novega al nevem kaj. karkoli sam da bi mel nov daljinec:S
touche

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr dec 24, 2008 6:03 pm

Pozdravljeni
Glede na to, da takšni kompleti niso dragi, se uporabi samo ključ z ohišjem. Na pooblaščenem servisu se da dobiti samo ključ, vendar je strošek nakajkrat večji.

Lep pozdra
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

2shae
Nov uporabnik

Napisal/-a 2shae Sr dec 24, 2008 6:23 pm

da to že. vendar nimam jest original alarma tovarniško v avtu. je bil pol nameščen. ker original daljinec od avta je v ključu. jaz ga pa imam posebej. je bil alarm in daljinsko zaklepanje dodan posebej.

Evo situacija je taka. Daljinec dobim po praznikih. samo daljinec nov. ni v njega zapisana še nobena koda. zdaj me zanima kje bi iz starega daljinca prenesel kodo v novega..da bi lahko z novim odklepal avto?
touche

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Sr dec 24, 2008 8:11 pm

Če potrebuješ ohišje od daljinčkov na primer od "Meta" sistema imam jaz,so pa okrogli
Slika
Slika
Slika

2shae
Nov uporabnik

Napisal/-a 2shae Sr dec 24, 2008 8:15 pm

http://uk.geocities.com/gtautoalarms/GT482G-R.jpg

jaz mam tak daljinec. kupil bi pa drugega ker je ta cel uničen. fora je da pol nevem kako bi prenesu podatke iz starega v tega novega ki ga bom kupil. da mi bo tud nov odklepal.
touche

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Napisal/-a michelin Sr dec 24, 2008 8:24 pm

2shae je napisal/-a:http://uk.geocities.com/gtautoalarms/GT482G-R.jpg

jaz mam tak daljinec. kupil bi pa drugega ker je ta cel uničen. fora je da pol nevem kako bi prenesu podatke iz starega v tega novega ki ga bom kupil. da mi bo tud nov odklepal.

ni problema,odpreš staro ohišje in novo ,nato prestaviš vso vsebino starega v novega :idea:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Napisal/-a michelin Sr dec 24, 2008 8:29 pm

imam tako ohišje , škoda
Slika
Slika
Slika
Slika

bmwe46
Novinec

Kraj: ms

Napisal/-a bmwe46 Sr dec 24, 2008 8:32 pm

če imaš orginalni daljinski sistem pa pojdi vprašat na orginalni servis vprašat.

jaz sem na svojem tudi imel spotrti daljinec, pa sem šel na opela vprašat. samo ni poceni, za mene je daljinec stal 80evrov.

2shae
Nov uporabnik

Napisal/-a 2shae Sr dec 24, 2008 8:38 pm

joj ne razumete. nimam originalnega alarma!! čene bi biu že na servisu. vem to!

jaz imam tak daljinec kot sm dal zgoraj sliko. je cel uničen vendar čip dela okej.

tak daljinec pa dobim za 15€ nov pa še ključ ima zdraven ki ga lahko dam vrezat.
http://img.bolha.com/images/image/14119 ... f75777.jpg

in jaz bi rad iz starega daljinca ki je grd in zanič prenesel podatke v tegale novega. al karkoli naredil da bi mi tud tanov daljinec odklepal brez da bi mogu kupovat še novo centralo za zaklepanje in tiste neumnosti. praktično kot da bi ga prekodiral no al nevem kako naj vam povem drugač.
touche

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Če dec 25, 2008 12:01 am

Pozdravljeni
Najbolj enostavno, da uredite tako kot vam je svetoval "michelin" iz starega preložite v novega in dela. Pa ni potrebno iskati nobenega mojstra, da vam kodira.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Če dec 25, 2008 9:15 am

V daljincu so običajno kvarc z določeno frekvenco in kodirni čip. Čip ima na nogicah možna tri stanja 0 (masa) ali 1 (plus) ali v zraku (ni povezan nikamor) na posamezni nogici. Če z lečo pogledaš vidiš, da so nogice polotali ali odbrusili ali so v zraku. če slediš nogica po nogica dobiš preslikan daljinec. To je osnova za komunikacijo, kjer se koda menja stalno in naključno. Treba je pa imeti še kodiran ključ, ki se vgradi na daljinec, ki pa komunicira z vžigalnim sistemom avta. Ponavadi je vgrajena tuljava, ki rezonira s frekvenco vžigalne naprave. No to je bilo na grobo opisan sistem. Čisto lahko pa so novejši sitemi bolj kunštni.

2shae
Nov uporabnik

Napisal/-a 2shae Če dec 25, 2008 11:37 am

aha joztom to si lepo opisal =)
no kam bi pol nesel preslikat daljinec? ker tako kot je rekel michelin je že okej ...sam fora je ta da meni čip od starega daljinca ne paše v novo ohišje in takega ohišja pa ne bom dobil kot ga mam zdaj.
touche

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Če dec 25, 2008 11:52 am

Z odpada npr v Italiji dobi rabljenega podobnega in ga predelaj. To boš moral sam ali če je kdo v bližini elektronik po gornjih navodilih. Starega do predelavega novega ohraniš en ne pokvariš. Če ne pa znajo montažerji alarmov pomagat.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov