Nasveti in napotki ter povpraševanja...

vlade007
Nov uporabnik

Renault 5 Campus - ugašanje v prostem teku

Napisal/-a vlade007 So dec 27, 2008 9:52 pm

Dobil sem eno staro 5-ko. niti 65000 prevoženih. Stala je več kot pol leta z polnim tankom...
Težave:
- avto ugasnem in motor kot da ne bi hotel ugasnit ( sum na petrolej)
- v prostem teku mašina ne dela enakomerno ampak se trese
- skoraj vedno na pri vožnji avto crkne ko pritisnem sklopko (križišča - pomagam si s čokom)

Ker bi rad avto usposobil da dela normalno in bi ga vozil dokler bo mašina hotela (ni mi do divjanja) iščem navodila za servis avtomobila oz. kako razkopljem pokrov filtra da pridem do frgazara, filtra za gorivo, ...

lp,

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So dec 27, 2008 10:01 pm

očistit fergazer,očistit šobo prostega teka nastavit platine in predvžig zamenjat kable,svečke,razdelilno kapo in rotor in bo avto delal kot pesem

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So dec 27, 2008 10:43 pm

točno tak kokr je napisal čare...če so platine hin cuka ko nora...tud tolk da ti iz prestave meče :lol: frgazr dol pa narazn pa z bencinom spucat...sam ne se to it ti sam spravlat delat ker je to miljon diz...prepusti enemu ko je to že delal.drgač maš pa na sprednjem delu frgazerja pod filtrom tak šrauf ko štelaš štantgas
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne dec 28, 2008 12:53 am

Na sredini motorja imaš črno veliko škatlo (kjer je zračni filter). Na sredini tega imaš krilno matico katero odviješ potem pa od strani odstraniš varolne zatiče in snameš pojrov (prideš do zračnega filtra). filter vzameš ven in vidiš v sredini dva vijaka (10 ključ) . Ta dva vijaka držita ta box na frgazerju (mislim da je še nekje eden na pokrovu ventilov nisem pa siguren). No in ko to odstraniš prideš do frgazerja. Na desni strani boš videl ko gre na frgazer ena žica.....tisto je šoba prostega teka in to tebe zafrkava. Odstraniš ta kabel in odviješ to šobo......očistiš priviješ nazaj in motor spet deluje.....kr pogosta napaka 1.1 motorjev.

Verjetn imaš C1E motor. predvžig mora bit na 8 plus minus ena stopinja. Razmak na elektrodah pa 0.75-0.85mm in sicer sveče champion N281YC in prosti tek na 700 obratih
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne dec 28, 2008 10:37 am

škatla za filter je prišravfana z dvema vijakoma na vsaki strani pokrova ventilov in en vijak spodaj pod škatlo pri frgazerju.

trs
Novinec

Kraj: bela krajina

Napisal/-a trs Ne dec 28, 2008 10:45 am

mogoče bo zadosti,če boš samo platine nastavil na0,40mm.
vw je boljši avto

vlade007
Nov uporabnik

Napisal/-a vlade007 Ne dec 28, 2008 10:52 am

E fanti hvala za nasvete.

Tisti en šrauf me je matral pod pokrovom filtra.

Sicer pa avto dela probleme samo v prostem teku (in na križiščih). Kar se tiče vožnje v klanec ni problemov.

Sedaj pa veselo na šraufanje edino če je kdo iz Belekrajine in se mu ljubi to pogledat ?

lp,

Uporabniški avatar
skeey
Novinec

Napisal/-a skeey Ne dec 28, 2008 10:55 am

Vlade007, naredi kar je reku lisko, ker to je res napaka pri vseh camups 5kah. Spucaj tisto dizo, potem pa bo delovalo (vsaj neki časa) preverjeno.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne dec 28, 2008 10:57 am

vlade007 je napisal/-a:E fanti hvala za nasvete.

Tisti en šrauf me je matral pod pokrovom filtra.

Sicer pa avto dela probleme samo v prostem teku (in na križiščih). Kar se tiče vožnje v klanec ni problemov.

Sedaj pa veselo na šraufanje edino če je kdo iz Belekrajine in se mu ljubi to pogledat ?

lp,

Sam tisto dizo spuči za katero sem ti rekel (elektronsko) in bo zadeva delovala brez problema....ena izmed mojih je tud 1.1 in ma ravno te probleme.....vsake toliko časa začne vgašat.....spučem to dizo in je zadeva rešena.
Sem pa ti mislu že včer napisat , če si kje iz mb okolice da se oglasi.....vendar žal si daleč:)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Ne dec 28, 2008 11:55 am

Lisko ti boš kmalu pravi strokovnjak za 5ke :P
Slika
Vive Le Sport!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov