Nasveti in napotki ter povpraševanja...

volvo 2.5tdi
Nov uporabnik

Volvo v70 2.5tdi l.99 hladen vžig

Napisal/-a volvo 2.5tdi Ne dec 28, 2008 9:32 pm

Pozdravljeni jaz imam težavo pri vžigu mojega volva ko je hladen.Menjali smo grelne svečke pa še zmeraj hladen ne vžiga.Motor je identičen avdiju 100 25tdi,a6 25tdi prvi modeli ima 103kw.

Hvala

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne dec 28, 2008 9:46 pm

naftni filter zabiz s parafinom-menjava je bila opravljena kdaj??

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po dec 29, 2008 7:59 am

Prvi poskus hoče vžgat pa vgasne? Dolgo vergla potem pa začne kašljat in komaj vžge? Svetlo modrikast (skoraj siv) dim ob vžigu?
Padanje nafte....Jaz to ponavadi rešim na pocen način . 6 evrov pride nepovratni ventil ki se ga montira med filter in pumpo.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

volvo 2.5tdi
Nov uporabnik

Napisal/-a volvo 2.5tdi To dec 30, 2008 4:54 pm

lisko je napisal/-a:Prvi poskus hoče vžgat pa vgasne? Dolgo vergla potem pa začne kašljat in komaj vžge? Svetlo modrikast (skoraj siv) dim ob vžigu?
Padanje nafte....Jaz to ponavadi rešim na pocen način . 6 evrov pride nepovratni ventil ki se ga montira med filter in pumpo.

to sem sicer že imel na sumu ampak ko so višje stopinje c. nad 15 recimo avto normalno vžge.Filter je bil menjan pred kratkim pa tudi ni bilo še pod 0lo pri nas tako da ne zmrzuje.

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power To dec 30, 2008 5:15 pm

Jaz imam enakega volvaka, kot ti. Bolj kot je mrzlo raje vžge :lol:
Ali si preveril če grelne svečke delujejo, oz. ali pride elektrika na njih, ko daš kontakt, ker je možno, da ti je npr. pregorela varovalka, ali pa je neizpraven rele.
Če bi ti padala nafta, ti tudi pri višjih temperaturah nebi vžigal, tebi pa kot praviš takrat normalno vžge, je pa res tudi da pri višjih temperaturah sploh ne potrebuje vklopa grelnih svečk in tudi kontrolka za predgretje se takrat ne prižiga

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To dec 30, 2008 5:16 pm

Pozdravljeni
V koliko imate možnost bi bilo dobro vozilo priključiti na tester, da se vidi kaj pravi senzor temperature motorja. V koliko senzor pokaže prave vrednosti, pa je potrebno preprogramirati EDC.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To dec 30, 2008 10:04 pm

Volvo power je napisal/-a:Jaz imam enakega volvaka, kot ti. Bolj kot je mrzlo raje vžge :lol:
Ali si preveril če grelne svečke delujejo, oz. ali pride elektrika na njih, ko daš kontakt, ker je možno, da ti je npr. pregorela varovalka, ali pa je neizpraven rele.
Če bi ti padala nafta, ti tudi pri višjih temperaturah nebi vžigal, tebi pa kot praviš takrat normalno vžge, je pa res tudi da pri višjih temperaturah sploh ne potrebuje vklopa grelnih svečk in tudi kontrolka za predgretje se takrat ne prižiga

Ne boš verjel.....ampak je men je včasih vžgal včasih kašljal včasih pa verglal in verglal....nikoli ni bilo enakih simptomov.....ko sem zmontiral nepovratni ventil pa vžiga raje kot plin če mu pokažeš iskro... :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 To dec 30, 2008 10:13 pm

Se strinjam z Fan da gre tukaj za problem senzorja temperature. Lahko tudi preveriš na tak način, da daš v kontakt in fizično pogledaš če ti grelne svečke zažarijo. Sam to ti še zmer ne bo povedal če je res dejansko hin senzor če slučajno svečke zažarijo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov