Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Priprava na barvanje vozila

Napisal/-a Žiiga Če jan 31, 2008 3:18 pm

No skratka, do ličarja sem skočil in se zmenil, da mi avto zastonj pobarva in da v peč v primeru če avtomobil sam pripravim. Se pravi, da pride do njega rastavljen in v špric kitu. Sedaj pa me zanima ČIMVEČ informacij okoli tega.

- Do kakšne mere vozilo rastaviti
- Vzeti motor vn?
- Kako se lotiti brušenja in kitanja
- Brusiti navaden kit s kakšnim papirjem?
- S kakšnim papirjem mora biti zbrušen šprickit pred barvanje.... itd

Vnaprej hvala za odgovore :)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Če jan 31, 2008 4:22 pm

hjojoj..daj avto rajs licarju, naj ti on vse naredi!

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če jan 31, 2008 5:08 pm

SamoK je napisal/-a:hjojoj..daj avto rajs licarju, naj ti on vse naredi!

če bi ti pogledu pod temo sam svoj mojster, bi vidu da tip oblada vse glede avta, samo površinska dela so mu tuja...dj mu en konkretn odgovor.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Če jan 31, 2008 5:12 pm

Uporabniški avatar
dEjaN_
Novinec

Kraj: dolenjska

Napisal/-a dEjaN_ Če jan 31, 2008 6:15 pm

Če še nimaš izkušnje s tem delom, ti svetujem, da če hočeš da je zadeva narejena v piko, tega ne delaš sam...rabš kar nekaj izkušenj s tem delom da je vse pripravljeno tako kot je potrebno.

Lp

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če jan 31, 2008 6:20 pm

Sem prepričam, da bo lepše narejeno, če ti ličar pripravi avto in ga ti sam pobarvaš kot pa obratno. ;) Barvanje sploh ni neka umetnost, če delaš pedantno, umirjeno, prakso za soliden končni izdelek dobiš že po 1 ali dveh urah.
Priprava na barvanje je pa druga stvar, sploh če je treba kaj kitati. Da pri kitanju ujameš krivino pleha, moreš imet že precej mesecev prakse, pravtako se vsaka mikroskopsko majhna napakica, ki jo po nanosu šprickita s prostim očesom ponavadi niti ne zaznamo takoj, potem po lakiranju pozna kot grozen kiks.

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga Če jan 31, 2008 9:29 pm

odločen sem de ga bom sam prpravu nabarvanje, delam zase, se prav da bo ornk narjen tko de te komentarji, de ga dam rajš ličarju... bi prosu de jih ne dajete več, zanima me čimbolj kako prpravt in to je to :)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

kopercan92
Nov uporabnik

Napisal/-a kopercan92 Če jan 31, 2008 9:38 pm

kontaktiraj uporabnika y3rn3y on bi ti znau po mojem mnenju svetovat ker je pripravljav na barvanje svojo fiesto in na slikah je zelo lepa pršla vn ( http://www.ford-team.si/forum/viewtopic ... &start=105 )

8)

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Če jan 31, 2008 11:13 pm

moj komentar je bil bolj v tem smislu, ker vem da zelis avto naredit v nulo, je pac bolje, da ti take stvari dela nekdo, ki to zna! Ce ze dajes toliko na avto, naj bo naret v nulo tudi tam, kjer je to najbolj vidno! ni bilo misljeno v slabem smislu!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe feb 01, 2008 6:49 pm

Če misliš ornk prešpricat pa res u piko pol verjetn veš da je potrebno razdret popolnoma celoten avtomobil..... se prav od karoserije mora ostat samo pleh. Torej vse obloge stran... motor ven..... in pa rastavit kakorkoli se da.... vrata dol....hauba dol...prtljažna vrata stran.....šipe ven..... vsaj tko bi se jaz lotu na tvojem mestu... sicer lahk vse izoliraš.....ampak to je tko no.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga Pe feb 01, 2008 8:21 pm

Lisko no to me je zanimal. Sej sm mel že namen to narest no :) Sem šel dans prašat v mavrico, ves material, tut potrošen me pride okoli 300€... tko de mi je tale cena kar všeč 8)
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Pe feb 01, 2008 8:28 pm

jah ce bos dal avto v isto barvo kot je zdaj se mi zdi brez veze vse vn jemat in avto na novo barvat tudi not....js bi na tvojem mestu pobral dol.... (kljuke vrat, stekla...ter vse kaj je odzunaj na plehu...) in ga pripravu za barvat...nebi se lotu celega razstavljat...le ce bos menjal barvo... ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe feb 01, 2008 10:24 pm

Dariooo je napisal/-a:jah ce bos dal avto v isto barvo kot je zdaj se mi zdi brez veze vse vn jemat in avto na novo barvat tudi not....js bi na tvojem mestu pobral dol.... (kljuke vrat, stekla...ter vse kaj je odzunaj na plehu...) in ga pripravu za barvat...nebi se lotu celega razstavljat...le ce bos menjal barvo... ;)

LP

JAh sam je spet tko...... Pod gumami šip ni prišlo poleg sonce...... torej je barva neobledela... ampak vseen ni enaka po odtenku kot nova..... v notranjosti se zgodba ponovi le da je barva tam nekoliko obledela..... umazana od kajenja ali prahu ali podobnega.... Pač če bi se jaz spravu avtek komplet prebarvat ( pa tudi če na isto barvo) Bi razdrl popolnoma celega...... prebarval celega in sestavu skupi nazaj. Ker vsaj za moje pojme če greš to delat..... delaš to za dlje časa..... in prav lahko se zgodi , da je recimo nekje pod gumo šipe en čist mali flek rje, ki je zdaj skrit in neviden...... čez dve leti bo pa lukna in zelo grdo in vidno....... pol boš pa kaj? sam tist del barval? Pol si tko spet nardil drek......Če delaš delaj komplet pa veš kaj imaš pa veš da bo mir...... vsaj moje skromno mnenje.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Ne jan 04, 2009 10:24 am

Bom kar to temo ponovno odprl.
Gre se za predpripravo vozila za barvanje. Torej kitanje. in tu zdaj nastane prolem.
Avto je oldtajmer in ma zelo tanko pločevino. 0.8mm!
Na posameznih delih je precej valovita in na posameznih deli bo zaradi nestrokovnosti kleparja potrebno nanašati kit malo na debelejše!
Nekaj sem slišal za poliester kit ki naj nebi pokal. Kateri kit mate vi kaj v mislih ki nebi pokal po določenem času.
Z idejami na plano. Hvala v naprej. 8)
Make my day

On
Novinec

Napisal/-a On Ne jan 04, 2009 11:10 am

Badmike je napisal/-a:Bom kar to temo ponovno odprl.
Gre se za predpripravo vozila za barvanje. Torej kitanje. in tu zdaj nastane prolem.
Avto je oldtajmer in ma zelo tanko pločevino. 0.8mm!
Na posameznih delih je precej valovita in na posameznih deli bo zaradi nestrokovnosti kleparja potrebno nanašati kit malo na debelejše!
Nekaj sem slišal za poliester kit ki naj nebi pokal. Kateri kit mate vi kaj v mislih ki nebi pokal po določenem času.
Z idejami na plano. Hvala v naprej. 8)

Na motorju sem uporabil kit s steklenimi vlakni in povem da po enem letu ni poknilo nikjer kar je na upogljivost plastike odlično, res pa je da sem dodal laku zmes za prožnost, kakterega uporabljajo pri lakiranju odbijačev.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne jan 04, 2009 5:58 pm

Žiiga je napisal/-a:Lisko no to me je zanimal. Sej sm mel že namen to narest no :) Sem šel dans prašat v mavrico, ves material, tut potrošen me pride okoli 300€... tko de mi je tale cena kar všeč 8)

Pozdravljeni
Oglasite se pri meni, pa greva skupaj do ličarja ( profesionalca ), ki vam bo odgovoril na vsa uprašanja - tako boste obveščeni iz prve roke.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov