Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
landcruiser
Nov uporabnik

Prednje luči problem

Napisal/-a landcruiser To jan 06, 2009 10:08 pm

Upam, da je to prava tema. Zanima me ali kdo mogoče ve kaj vpliva na to kako rumena je svetloba halogenk v prednjih lučeh. Pri starejših avtih opažam, da je svetloba bolj temno rumena oz. ne tako belkasto rumena kot pri novejših. Ali na to vpliva leča, starost halogenke ali kaj drugega. Se da to kako popraviti, da bi bila svetloba spet bolj "svetlo" rumena.

chevy
Poznavalec foruma

Re: Prednje luči problem

Napisal/-a chevy Sr jan 07, 2009 12:48 am

landcruiser je napisal/-a:Upam, da je to prava tema. Zanima me ali kdo mogoče ve kaj vpliva na to kako rumena je svetloba halogenk v prednjih lučeh. Pri starejših avtih opažam, da je svetloba bolj temno rumena oz. ne tako belkasto rumena kot pri novejših. Ali na to vpliva leča, starost halogenke ali kaj drugega. Se da to kako popraviti, da bi bila svetloba spet bolj "svetlo" rumena.

Sem imel isti problem. Preberi si tukaj ;) -> http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 11#1099811

Aja, pa sčisti mase od luči. Gledaš, kam gre črna žica od žarnice do šasije in na mestu, kjer se žica priključi na pleh, zbrusi do čistega :idea: Odstrani vso rjo in barvo, ki je pod ''ušescem'' žice. Ko vse to narediš sestavi nazaj in premaži čes z mastjo.

Za parabole čistit uporabi destilirano vodo.

Samo ne dajat močnejših žarnic (npr. z 12V/55W na 12V/90W), ker ti lahko stopi napeljavo/žice in se ti pojavi črna črta na paraboli.

LP

AndrejD
Stalni uporabnik

Re: Prednje luči problem

Napisal/-a AndrejD Sr jan 07, 2009 1:33 pm

landcruiser je napisal/-a:Upam, da je to prava tema. Zanima me ali kdo mogoče ve kaj vpliva na to kako rumena je svetloba halogenk v prednjih lučeh. Pri starejših avtih opažam, da je svetloba bolj temno rumena oz. ne tako belkasto rumena kot pri novejših. Ali na to vpliva leča, starost halogenke ali kaj drugega. Se da to kako popraviti, da bi bila svetloba spet bolj "svetlo" rumena.

Stare žarnice svetijo manj. Priporočena menjava je na 2 leti...
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov