Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Po menjavi homokinetičnega se ABS vklaplja

Napisal/-a AM To jan 06, 2009 2:43 pm

Menjal sem sprednji zglob na audiju a4 , B5 .
Zanimivo je to, da vse deluje ok dokler se peljem nad 10 km/h. Takoj ko hitrost pade pod 10 km/h pa se vklaplja za vsako p....
Te probleme sem imel že prej ampak je do tega prihajalo zelo poredko, sedaj po menjavi zgloba na katerem je tudi ta abs ring se pa vklaplja vedno...
Mislil sem da bo mogoče po menjavi zgloba tudi abs začel normalno delovati, pa je še slabše kot je bilo...
Potrebno bo odpreti še enkrat ker je ta zadeva zelo nevarna pri hitrem zaviranju in me zanima če ima kdo kakšno podobno izkušnjo in kako najlažje in kako očistit to abs tipalo, ki je očitno zapacano oz. ga je potrebno kako nastavit al kako ?

Hvala za kakršenkoli nasvet...

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka To jan 06, 2009 3:35 pm

Če ni kar zanič??? Audi ima zelo občutljive ABS senzorje. Že malo bolj neroden udarec po njem in že odpove. Diagnostika bi ti dala odgovor.
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To jan 06, 2009 5:09 pm

Pozdravljeni
Hja kar pogosta napaka pri Audiju in Passatih. V koliko imate možnost: dvignite vozilo in z zrakom spihajte območje kjer je senzor ( med motažo se ponavadi zapaca senzor ). Preverite tudi ali je senzor privijačen ali v gumijastem nosilcu - v drugem primeru obstaja možnost, da se je premaknil ( zaradi prevelike odaljenosti od kockic ne opravlja svoje funkcije ) - torej ga je potrebno samo pritisniti nazaj do konca, da se vsede v svoje ležišče. Tudi priklop na tester, kot vam je svetoval "Pavka" vam pove ali ima senzor težave ali je zanič.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr jan 07, 2009 7:23 am

Če je kakšna napaka potem bi tudi napisalo kajne.
Uporabljam Vag-com pa nič ne javlja kakšne napake.
Res pa je da ko se vozilo premika se hitrost pri sprednjem desnem kolesu pokaže šele od 10 km/h in več. Čim pa pade na 9km/h pa na računalniku kaže 0km/h ... In je logično da v tem primeru vklopi abs, saj za ostala kolesa normalno kaže hitrost do nule...

Poizkusil sem izvesti tudi test zavor na vag-com. In ko ga poženem se sliši da se vklopi abs ampak potem tudi program obstoji oz. se test ne izvede do konca. Niti ne vem a bi se moral ali ne.
To je glede tega. Napake pa ne javlja.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr jan 07, 2009 9:26 am

Pozdravljeni
Ali ste testirali zavore/ABS pri vozilu, ki je stalo ali je bilo v gibanju.
Pravilno se testirajo ABS senzorji, ko je vozilo v gibanju, saj samo takrat se točno vidi kakšne vrednosti pošiljajo senzorji ( ko vozilo stoji je vrednost 0 ).POZOR: med vožnjo tester odklaplja posamezne sklope zavor - torej pri testiranju imejte prazno cestišče ( da ne ogrožate sebe in ostalih udeležencev ), ker zavore ne delujejo 100%.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr jan 07, 2009 2:52 pm

Nisem testiral pri gibanju, tako da je očitno bilo to narobe...
Hvala za informacije.
Bom ponovil test.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov