Nasveti in napotki ter povpraševanja...

PiNkZ PoWeR
Novinec

Kraj: maribor

Menjava vodne pumbe renault 5

Napisal/-a PiNkZ PoWeR So jan 10, 2009 6:41 pm

Tko majstri ziher je ze kdo to šreaufal...
Saj dol vzet pa nazaj gor naredt ni problem zanima me samo če treba na kaj pazit... kaj dodatno zadihtat...(diht masa) ali dam samo normalno dihtungo gor...
hvala.

traktorist
Novinec

Napisal/-a traktorist So jan 10, 2009 7:01 pm

Če dobiš poleg črpalke še tesnilo ga daš seveda gor, ni pa nič narobe če še s tesnilno pasto malo namažeš. Vijake pa privij po občutku-ne pretiravaj. Površino pred mazanjem dobro očisti, če ni ravna jo pobrusi s fini brusnim papirjem.
LP

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So jan 10, 2009 8:01 pm

pa vse vijake zamenjaj,kupit jih pojdi ko boš odmontiral ker so 3 dolžine ali celo 4 pa kakšen se ti zna odtrgat.

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 So jan 10, 2009 11:18 pm

čare je napisal/-a:pa vse vijake zamenjaj,kupit jih pojdi ko boš odmontiral ker so 3 dolžine ali celo 4 pa kakšen se ti zna odtrgat.

Meni so se vsi... :P

trs
Novinec

Kraj: bela krajina

Napisal/-a trs Ne jan 11, 2009 9:39 am

sem menjaval pumpe.
tudi čez luknje jermenice vodne pumpe imaš vijake,ki so daljši in gredo v blok motorja.
ti se radi odtrgajo,ker zarjavijo.niso nič posebnih dimenzij,tako,da boš lahko nadomestil z drugimi.ostalo naredi,tako kot so opisali zgoraj.
vw je boljši avto

PiNkZ PoWeR
Novinec

Napisal/-a PiNkZ PoWeR Ne jan 11, 2009 4:16 pm

no stvar sem temeljito pogledu šraufov je mali miljon tak da sem raje pustil... da so pa šraufi tko zategjen pa si nisem mislu, saj ne da zdej mi je težko za mehankarja dat ampak neki bi se rad naučo.. aja pa ona diht lepilo mora bit obvezno.. kaj pa termostati??? kaj tam naredim a drugega nabavim??? ali starega nazaj počim?? aja pa vidu sem na stari pumpi da je neka cev napelana pa kr zadihtana z nekim vijakom... kaj naj s tistim naredim...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 11, 2009 5:48 pm

šravfi niti niso tako zategnjeni ampak so rahlo prijeli (rja pa to) zato se bo kakšen tudi odtrgal.Termostat je nov 4,4€ in ga če nisi siguren v starega menjaj tista cev ki je pa blindirana ostane blindirana.

PiNkZ PoWeR
Novinec

Napisal/-a PiNkZ PoWeR Ne jan 11, 2009 10:32 pm

no tko ju3 ne pravi kaj toplo nabavil sem liter borovničk malo osvetljave nove šraufe pa bomo vidl.. če uspe al pa ne sam neko diht lepilo ali nekaj takega mam za kupit. termostat je vredu tko da bo.. razlika je že sam ko sem hladilnik vode porihtu pa nevem kolk cevi zamenjal...
ju3 sledi vodna pumpa potemn pa še vžig pa izoliranje kablov...
aja temparature pa veste kake so zdaj v mb :D tak da (mater mam voljo)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: clio05, Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 7 gostov