Nasveti in napotki ter povpraševanja...

imt
Nov uporabnik

Škoda Felicia 1,3 L95 je crknila in ne vžge več

Napisal/-a imt So dec 27, 2008 7:42 pm

Škoda Felicia 1,3 L95 mi je med vožnjo crknila in ne vžge več.Po knjižici z navodili sem ugotovil,da je pregorela varovalka,ki je kot piše za - elektronika motorja (Mono-Motronic) črpalka goriva.Po zamenjavi te varovalke avto vedno za nekaj sekund vžge in potem varovalka takoj spet pregori,tako da ponovno ugasne.
Zdaj sem hotel,da bi kar tako malo na pamet zamenjal črpalko goriva,oziroma samo tisti električni vložek črpalke,ker najverjetneje bo to.Čeprav siguren pa seveda nisem,če je tu vzrok.
Sem se že lotil,da bi jo kar zamenjal,ampak se je pojavil pa še ta problem,da črpalka ne gre kar tako ven,ker je očitno nekje na dnu rezervoarja nekako pritrjena in je menda treba imet neko orodje,ki ga lahko tudi sam narediš s katerim bi potem losal to črpalko.
Se zahvaljujem za odgovore.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So dec 27, 2008 8:25 pm

Pozdravljeni
glede na to, da kuri varovalke potem je nekaj v stiku. Vprašanje je, če ne bo napaka ostala kljub menjavi črpalke. Na vašem mestu bi poiskal pomoč lokalnega avtoelektrikarja ali nekoga ki se v to razume, saj kakor je razvidno iz vašega posta vi teh popravil še niste počel.

Lep pozdrav

PS
Odklopite konektor iz črpalke in ponovno zamenjajte varovalko, da boste vsaj videli ali vam črpalka nagaja.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer So dec 27, 2008 8:54 pm

Če pregorevajo varovalke eno za drugo, potem je skoraj 100% nekje v stiku!

A prej je delala pa brez problema?

Drugače,pa v mojem podpisu najdete tudi Škoda klub, oz. forum za še kaka vprašanja.
Lep pozdrav!
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

imt
Nov uporabnik

Napisal/-a imt So dec 27, 2008 9:35 pm

Nisem razumel tega načina za ugotavljanje okvare črpalke.
Jaz poznam samo to metodo,da se da kontakt in se gre poslušat,če je črpalka pognala,samo tega še nisem sprobal,čeprav bi najbrž moral najprej to preverit.

imt
Nov uporabnik

Napisal/-a imt So dec 27, 2008 9:41 pm

Prej je delal popolnoma brezhibno.Crknil mi je pa med vožnjo potem ko sem spustil gas in zavil na stransko.Sem takoj videl,da je nekaj šlo hudiču,ker so samo vse lučke posvetile kot,da bi mu kontakt odvzel in ustavil se je,niti malo ni nič pocukal.

Uporabniški avatar
hondacivicc
Nov uporabnik

Napisal/-a hondacivicc So dec 27, 2008 11:17 pm

Najprej ugotovi, če sploh pride bencin do frgazarja. Zaprosi nekoga za pomoč. Ti bodi pri motorju, drugi pa naj zavrgla avto. Prej še snami pravo cevko doli iz frgazarja.

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga So dec 27, 2008 11:21 pm

Fan ti je dobro povedal. Odklopi konektor črpalke, zamenjaj varovalko in probaj. Če ti varovalka spet pregori je kriva inštalacija do črpalke, če ne je potrebno pregledati črpalko ;)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So dec 27, 2008 11:31 pm

hondacivicc je napisal/-a:Najprej ugotovi, če sploh pride bencin do frgazarja. Zaprosi nekoga za pomoč. Ti bodi pri motorju, drugi pa naj zavrgla avto. Prej še snami pravo cevko doli iz frgazarja.

In če mu kje pri motorju prebija elektrika, on pa po tvojih navodilih siplje bencin okoli? Malo razmisli, kakšne nasvete daješ. Morda se 1000x ne zgodi požar, njemu pa se bo... Kdo bo kriv? :roll:

Uporabniški avatar
hondacivicc
Nov uporabnik

Napisal/-a hondacivicc So dec 27, 2008 11:34 pm

esem je napisal/-a:
hondacivicc je napisal/-a:Najprej ugotovi, če sploh pride bencin do frgazarja. Zaprosi nekoga za pomoč. Ti bodi pri motorju, drugi pa naj zavrgla avto. Prej še snami pravo cevko doli iz frgazarja.

In če mu kje pri motorju prebija elektrika, on pa po tvojih navodilih siplje bencin okoli? Malo razmisli, kakšne nasvete daješ. Morda se 1000x ne zgodi požar, njemu pa se bo... Kdo bo kriv? :roll:

Ja seveda to je zelo tvegano počejat. :roll:

imt
Nov uporabnik

Napisal/-a imt Ne dec 28, 2008 9:55 am

Se pravi to je bilo mišljeno tako,da pri odklopljeni črpalki dam kontakt in gledam,če bo ponovno pregorela varovalka in če bo to pomeni,da je črpalka ok,kratek stik pa da je nekje na instalaciji do črpalke ali kje na ostalih napravah,ki dobivajo napajanje preko te varovalke.

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Ne dec 28, 2008 10:43 am

Prav si razumel ;)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

imt
Nov uporabnik

Napisal/-a imt Ne dec 28, 2008 11:33 am

Sem poizkusil ta način in se je potrdilo,da je kratek stik na črpalki ali instalaciji do nje,čeprav za instalacijo ne verjamem,da bi bilo lahko kaj narobe z njo.
Torej ko je bila črpalka odklopljena mi varovalka ob kontaktu ni pregorela,če sem jo priklopil je pa v nekaj sekundah pregorela.
Samo meni to zdaj kaj veliko ne pomaga,ker črpalko sem imel že prej namen zamenjat in ni šla ven iz rezervoarja.Problem je v tem,ker je nekje spodaj pritrjena in nikakor ne gre ven in bom že zaradi tega kot kaže moral avto zavleči do mehanika,da mi vse skupaj on zrihta.

Dragan Klep
Novinec

Kraj: Gaj pri Pragerskem

Napisal/-a Dragan Klep To dec 30, 2008 11:46 am

menjaj rezervoar z crpalko vred, ce ze sam delas, pa ce imas obcutek da bi se to dalo naredit doma.

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Pe jan 16, 2009 3:52 pm

Dragan Klep
-Ta tip ima res neke nore ideje ... fant, popravljaj kar znaš, če sploh znaš kaj :D
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov