Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Cena airbaga za Megana 2007

Napisal/-a GiGi1985 So jan 17, 2009 6:30 pm

Pozdrav,

Zanima me, če kdo mogoče ve koliko stane bočna zračna blazina za Megana Grandtour letnik 2007 ? vsaj približna cena me zanima. A to se rabi samo blazina ali modul tudi in še kakšne stvari? Po menjavi je pa potrebno avto priklopit na računalnik, kakšna je pa potem cena še za to?
Hvala, LP

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Cena airbaga za Megana 2007

Napisal/-a lumpii So jan 17, 2009 6:45 pm

GiGi1985 je napisal/-a:Pozdrav,

Zanima me, če kdo mogoče ve koliko stane bočna zračna blazina za Megana Grandtour letnik 2007 ? vsaj približna cena me zanima. A to se rabi samo blazina ali modul tudi in še kakšne stvari? Po menjavi je pa potrebno avto priklopit na računalnik, kakšna je pa potem cena še za to?
Hvala, LP

Seveda moraš zamenjati tudi računalnik airbagov, ker je ta skurjen. Kaka avtoelektronika tudi to popravlja....
Airbag niti ne rabiš not devat, lahko se not zmontira upor.....
Drugače ga boš na kaki bolhi dobil za cca 200€ ali tudi manj.....
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So jan 17, 2009 6:47 pm

za passata (2002) je blo z rablenim airbagom, zašitim sedežem in reprogramiranjem računalnika 300€. na uradnem servisu bi pa za začetek porinli nov sedež, nov računalnik za airbag, nov airbag in še neko napeljavo kao.. bi blo kar 3x dražje, ker že samo nova vreča je 300 pa neki €.
verjetno je pri tebi podobno..

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ So jan 17, 2009 6:50 pm

no tko kot pravi lumpii.
na bolhi kupiš airbag za 200€, najdeš (v okolici LJ poznam enega) nekoga, ki ti reprogramira in potem za malo drobiža ti še nekdo zašije sedež. Tam za 300€ prideš čez.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan So jan 17, 2009 6:59 pm

Jerch_ je napisal/-a:no tko kot pravi lumpii.
na bolhi kupiš airbag za 200€, najdeš (v okolici LJ poznam enega) nekoga, ki ti reprogramira in potem za malo drobiža ti še nekdo zašije sedež. Tam za 300€ prideš čez.

po možnosti s tem še finančno podpreš lokalnega džankija,
tvegaš da naslednič airbag ne bo delu
in seveda gledaš strgan sedež (razen če mislš dt čez prevleke - ker če ti ne zamena celotnga blaga na stranici sedeža bo grdo izpadl)
podpis

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ So jan 17, 2009 7:06 pm

jah dragi lublancan.. nevem kakšne sedeže imaš ti, ampak pri meni se popolnoma nič ne vidi. poleg tega pa airbag ne kradejo đankiji ampak ljudje ki imajo zavarovan avto si ga sami ukradejo ven in sproti še razbijejo šipo in prijavijo policiji.. tako da sem dobil nov airbag. lahko pa bi dobil tudi rabljen iz razbitega avta na odpadu. in veš kaj? verjetnost da bi se ta rabljen sprožil potem pri meni je enaka kot je verjetnost da se meni drugi bočni ki je v avtu že 6 let sproži..
noben vam ne brani it nauradni servis. strokovnjaki na uradnem servisu že samo za izbris napak na računalniku hočejo 50€. in ker so taki strokovnjaki neznajo reprogramirat računalnika ampak ti kar novega uturijo za 220€.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So jan 17, 2009 7:23 pm

no hvala vsem za informacije. Avta zagotovo ne bomo vozli na pooblaščen servis, rihtal bo mehanik, za katerega vem da bo zrihtal tako kot je treba in za dobro ceno.
Stvar je sam v tem ker je avto skoraj nov, in za tak avto je težko najdit stare oz rabljene dele. In me zanima pač cena novega. In kaj vse rabim za popravilo. Mislim pa da ima ta avto airbag v stebru tako da ni problema za sedež.

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov