Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Volanska letev

Napisal/-a Žiiga To jan 20, 2009 8:20 pm

No pa pridem še jaz na vrsto. Sem že obupal nad vsem, sploh sedaj ko je ratalo vse mokro zunaj, da se še pod avto ne pride.

Stvar je taka. Avto vozim po ravni cesti. Enkrat je obroč naravnost, drugič malo zamaknejn v desno, drugič v levo. Končniki so dobri, tako notranji kot zunanji. Avto je bil karamboliran, spredaj so bila pesta zvita. Ob zasuku volana v levo mi kdaj pa kdaj poči v letvi verjetno, ker volanski drog sem menjal. Tako da navsezadnje je edina stvar, ki bi pomoje lahko bla volanska letev.

Je imel že kdo podoben primer?
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jan 20, 2009 8:34 pm

A avto potegne v levo ali desno ko nabiješ poln gas? Naprimer: Nabiješ poln gas, volan je ravno, avto pa potegne napr.: v levo, ko pa volan spustiš, pa avto potegne v desno?

LP!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To jan 20, 2009 8:37 pm

končniki so v redu ja,kaj pa silen bloki na rokah pa končniki na rokah pa ležaji na amortizerjih zaštekani mogoče??Pa sploh mi ni jasno kako strokovnjaki pri Babniku ne morte enga cliota rešit??Naj ti pomagam tako da smo imeli podoben primer na službenem ducatu kjer je ko si zavil levo pokalo in volan je potem šponalo na levo in isto se je dogajalo ko si zavil desno (poka/šteka).po menjavi amortizerjev in ležajev le teh se avto pelje kot pesem.

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga To jan 20, 2009 8:51 pm

To se ne tiče babnika, ker se gre za moj osebni avto :D Avta nikamor ne vleče, če pritisneš na plin in izpustiš volan gre avto naravnost, enako pri zaviranju. Silenbloki so dobri, roke NIMAJO zračnosti ;) Tehnični sem BP opravil teden nazaj :) No še to, tudi optika je bila narejena.

Mene samo zanima, če je že kdo imel problem, da je bilo slučajno z letvijo kaj narobe

Drugače pa ker si omenil amortizerje. Najbolj možno bi bilo to, da bi gumica, kamor nalega ležaj dobila zračnost in se nebi levo usedla v košaro. Ampak kot sem že rekel, podvozje nima zračnosti.
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

janezek_85
Novinec

Napisal/-a janezek_85 Če jan 22, 2009 6:59 pm

Če se bo izkazalo da je kriva volanska letev, ti jo lahko rabljeno prodam za mal denarja (clio 1,4rt, 95 - servo volan). Pred leti sem jo kupil, pa se je izkazalo da so bili krivi 'notranji' končniki, tko da mi je letev ostala.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov