Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jan 24, 2009 7:38 pm

Kakorkoli obrnete....te porabe olja so odločno previsoke...mislim...1l olja na 6000km? Pa ne ga no srat....to ne more bit normalno. Pa kaj so res vsi VW-jevi motorji tak požrešni glede olja? To je že skor v smislu, da greš z VW-jem na pumpo preverit nivo goriva in dolit olje. Moja bivša kibla je spila max. 3deci olja na 10.000km, pa je mela 250.000km za sabo (aja....ford dizl pa to :) )

LP!

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo So jan 24, 2009 7:45 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Moja bivša kibla je spila max. 3deci olja na 10.000km, pa je mela 250.000km za sabo

LP!

če bi znal brat,bi vidu da gre za nov avto,kjer je pitje olja večje. pa kake veze ma zdej kolk je teb pila kibla pri 250t ?
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 24, 2009 7:53 pm

dinamic00 je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
el_diablo je napisal/-a:mogoče so pa že v štartu zajebali ko so olje nalivali,pa so ga nalili glih tolk da ni lučka svetla. dvomim da nekdo ki kupi nov avto,pogleda kolko olja ma not.

...nulti servis se še vedno dela_stranka dobi avto z vsemi tekočinami na full - razen goriva :lol:

Je motor pač tako delan, da v štartu popije več olja zaradi takhi ali drugačnih stvari, kar ni nič slabega, prej nasprotno............in naj s enekdo najde ter pove, kdaj je ta motor imel kake probleme; blok, cilindri, glave, ventili, bati, ojnice........ipd. (turbine ter potrošni materijal ne štejemo....) motor lahko postavimo ob bok(in v nemških časopisih, sedaj na odhodu so ga )mercedesovem (123 serija) 240 dizel...... - milijon km.....(poznam v mk IV 1.9 Sdi 600.000km)

Mislim da so Nemške mašince zadnje na spisku, kar se tiče težav. Jaz še nisem imel težav z wv in tud ne mislim da bom jih imel. Poznam pa par kolegov k imajo sledeče znamke Fiat, Alfa Romeo,Citroen in imajo same težave. Nebom rekel , da so vsi ti avti zanič / kokr se nastaviš.

Tole ti dam prav, da pač nov motor rabi več mazanja, in zato nekoliko večja poraba olja. Ampak pri taki porabi olja je pa že oblivanje motornih delov.
Glede elektronike je bilo pa res, da so sploh Tipoti bili znani da so crkavali, sam problem je bil ker so imeli Bossh elektroniko, tisti z Magneti Marelli so pa delovali nirmalno. Seveda je prišlo sem pa tja tudi do zelo redkih izjem
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So jan 24, 2009 8:38 pm

3je uporabniki, ki so potrdili, da je to normalno in imajo izkušnje s tem motorjem ter 20postov chatanja..
avtor ni vprašal zakaj je tako. prav tako ga ne zanima kako je pri drugih znamkah. verjetno ni treba dodati, da ga ne zanima ali to pomeni, da ima zastarel motor in verjetno ga koneckoncev ne zanimajo pogovori iz oštarij..

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So jan 24, 2009 8:47 pm

meni 1.9 TDI ni spil v 6500km nič olja.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 24, 2009 9:11 pm

Ponavadi ga popije če je motor dober do 2 deci na 10000km
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So jan 24, 2009 11:18 pm

Ne vem kako imajo drugi a meni moja Astra ni spila praktično nič olja oziroma zelo malo do prve menjave na cca 15.000km. Ni bilo potrebno nič dolivat.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jan 25, 2009 12:37 am

el_diablo je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Moja bivša kibla je spila max. 3deci olja na 10.000km, pa je mela 250.000km za sabo

LP!

če bi znal brat,bi vidu da gre za nov avto,kjer je pitje olja večje. pa kake veze ma zdej kolk je teb pila kibla pri 250t ?

Brez skrbi...znam brat...Se pa opravičujem, ker sem pozabu povedat, da je moja bivša kibla, ko je bila nova spila max. 0,5l/10000km. Upam, da sedaj razumeš point... ;)

LP!

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Ne jan 25, 2009 12:47 am

ne.. jst ga ne razumem.
ker avtorja ne zanima kakšno porabo olja mate na drugih motorjih, tako kot ga ne zanima kakšne mate max obrate in če je to pohvalno ali dobro. še posebno pa mu verjetno dol visi za 20 let staro kiblo. ker moj sosed ima pa traktor star 50let in mu pije olja manj kot meni, res pa je, da ima števec za ure in ne za km..

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jan 25, 2009 1:08 am

Huh...no pa ti bom pojasnu....

Dejstvo je, da taka poraba, kot jo navaja avtor teme in še par drugih uporabnikov NI normalna....v nobenem primeru ne. Je vsekakor previsoka...zdej pa če pa imajo tako porabo vsi taki motorji, je definitvno neka napaka v samem razvoju motorja. In potem se fabrika lepo "izvleče iz dreka" na najlepši možen način in v "navodilca" zapiše podatek, da je poraba olja 1l/1000km nekaj povsem normalnega (in to folk tudi verjame). Yeah right...pol pa beremo o neki nemški kvaliteti...Sej ne rečem...ni nič slabega, če motor malo olja popije. V bistvu je to še dobro za motor...ampak klinc pa taka kvaliteta....Zakaj je pri drugih proizvajalcih poraba olja daleč pod mejo,ki jo ima VW? Al pobje, ni vse zlato, kar se sveti, žal..

LP!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jan 25, 2009 2:46 am

O tem je bilo že dosti govora, zato bo verjetno kmalu zaklep.

Samo nekaj linkov

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... oraba+olja

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... d2c61cfb6c

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... c32ce22ab3

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 024#799024

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0

V eni temi je nekdo lepo pojasnil, zakaj žre več olja, ko je nov (tehnična razlaga serviserja ali celo VW inženirja?), a žal ne najdem te teme.
Zadnjič spremenil esem, dne Ne jan 25, 2009 5:02 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Ne jan 25, 2009 3:46 am

off: TrijoAdijo meni nimaš kej razjasnit, ker smo čez to šli in sem danes po 100.000km prepričan v kvaliteto tega motorja. ti ga pa še od blizu videl nisi verjetno..
sicer pa se še vedno distanciraš od teme in avtorju nič ne pomagaš..

on: esem tukaj se samo še chat-a. zaklep!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 39 gostov