Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Kraj: Ljubljana&Dolina ljubavi

Stilo gretje

Napisal/-a scisco1 Če jan 15, 2009 8:38 pm

Zdravo...

Imam sledečo težavo. Avto je fiat stilo 2004, 1.9 multijet z dvojno klimo.
Avto se normalno začne segrevat in zato posledično začne tudi gret na nastavljeno temperaturo.
Se mi pa zdej 2 dni dogaja, da ko se ustavim pa recimo rikvercam začne iz voznikove strani zračenja pihati toplo, iz sopotnikove strani pa mrzlo :) kljub temu da imam klimo nastavljeno pod MONO.
A je to normalno :D Tudi če nastavim višjo temperaturo ostane isto. ena stran greje, druga hladi.
Aja, če grem z avtom naprej in spet mal vozim je spet vse ql.

Verjetno to, da mi na začetku piše preheat fault nima nobene veze zraven... ali pač.

Lp, Nejc

Uporabniški avatar
zvoncek
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

Re: Stilo gretje

Napisal/-a zvoncek Če jan 15, 2009 9:58 pm

to ma vezeen senzor za temperaturo ti je šel pejt se priklopt na rač pa ti bodo zrihtal
Zadnjič spremenil zvoncek, dne Če jan 15, 2009 10:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Noben Stroj Mi Ne Uide Na ZS Me Dobiš

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če jan 15, 2009 10:06 pm

Mogoče mali ventilatorji senzorjev v hladu slabo delajo. WD40 pomaga, vsaj pri PSA.

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Napisal/-a scisco1 Pe jan 16, 2009 12:52 am

lenivec je napisal/-a:wdpa ventilator. zakon zadeva. daj ga raje kr ven vrži in pohodi bo skoraj majn škode.

že miljonkrat obdealno wd40 ni mazivo ampak razmaščevalec in nima kaj delat nikjer kjer je kaka mast ali bi mogla bit kaka mast itd.

glede stilota pa. kaj bi rad povedal da piha mrzlotoplo samo ko stojiš in voziš nazaj?

u bistvu ko stojim na mestu.. po pol minutke... ampak to se je šele zdej v mrzlih dneh pojavilo.
Ko se spet odpeljem po cca 10-15 sekundah spet greje :)

Uporabniški avatar
zvoncek
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a zvoncek Pe jan 16, 2009 9:21 am

okol ventilatorju maš 3-4 senzorje pel ga priklopt pa ti povejo ker je šel nikar pa ge ne šprici z wd ker boš naredil stik
Noben Stroj Mi Ne Uide Na ZS Me Dobiš

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Napisal/-a scisco1 Po jan 26, 2009 8:22 pm

Ok... Da zaključim.
Po tem ko mi gretje ni delalo sem sam začel mal prčkat okol motorja, ter opazil, da nimam skoraj nič hladilne tekočine :oops:
Nalijem hladilno in počakam dva dni... tekočine zmanjka kar precej, vendar se nato ustavi.
Dolijem še enkrat do max, ter čakam.
Tekočina po 2 dneh še vedno na max.
Danes peljem avto k mehaniku, ki pove, da je bil hladilni sistem za prezračit, saj ga zgleda, pri velikem servisu, pri menjavi vodne pumpe ni noben.
Zdej dela vse super... tudi gretje dela opazno boljše. Prej sem skoz moral met na 22 sedaj pa je že 19 čist zadost. :D

Lp, Nejc
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov