Nasveti in napotki ter povpraševanja...

TheAnswer
Nov uporabnik

Kraj: Mb

Elektronika v Oplu (Tigra)

Napisal/-a TheAnswer Po jan 26, 2009 6:06 pm

Pozdravljeni :)

Pišem zato, ker nisem našel nobenega podobnega prispevka, noben avtoelektrik mi ne zna pomagat, še manj kateri avtomehanik...

Problem je sledeč:

Na Tigri se mi prižiga oziroma vgašuje lučka, ki je povezana z napako v elektroniki. Tista, ki ima nek agregat narisan in v sredini strelo (levo spodaj nad volanom)..Ko se prižge ali vgasne, se avto kar naenkrat vgasne med vožnjo...nato par ur, dni, tudi tednov nič, nato pa spet. Včasih ga lahko takoj vžgem nazaj, včasih pa traja tudi do 15 min, da ga lahko spet vžgem. (Seveda, ko ključ obrnem, se čuje "verglanje", tako da ni kriv akumulator).

Napaka se pojavi, če se hitro potegne v višje obrate (pritisne na gas) oziroma, ko je avto v prostem teku. Ob normalni vožnji napake ni...
Elektrik je menjal senzor odmične in glavne gredi, nihče več ne ve kaj naj, Opel Kolmanič ga je imel na računalniku, a ta ni nič pokazal... :(

Kakšne ideje? Ker mi smo obupani!

Hvala in lp
Mess with the best, die like the rest :)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po jan 26, 2009 7:36 pm

Pozdravljeni
Priklopite vozilo na tester, pojdite v servisni del ECUja, ne iskati napake, temveč naprave, ki imajo težavo, ko vidite kaj ima težavo se to popravi in se ne resetira ECUja, zapeljite se z vozilom okoli 5 Km in ponovno priklopite tester.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jan 26, 2009 7:41 pm

Ma je treba to komu dopovedat,ker tile moderni serviserčki samo skačejo z tisto mašino okol avta in sploh ne vedo kaj delajo,drugače pa je imel kolega na 1.6 16V motorju problem z zabitim AGR ventilom,kateri je pri tem ali pri 1.4 16V skrajno nedostopen.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Po jan 26, 2009 7:56 pm

oplova lučka :D
to je treba sam na tester, takrat, ko gori

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Po jan 26, 2009 8:54 pm

včas se je dal še kaj brez testerja popravt, dons je pa sama elektronika, in je treba najprej na tester prklopt da sploh ugotoviš kje začet iskat težave.

On
Novinec

Napisal/-a On Po jan 26, 2009 9:54 pm

C4V4L13R je napisal/-a:oplova lučka :D
to je treba sam na tester, takrat, ko gori

Točno tako.

Meni je recimo svetilata lučka ker so bili obrati prostega teka napačno nastavljeni...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: motom in 16 gostov