Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

2.2 dti -problem z egr, loputami

Napisal/-a vuko87 Sr jan 21, 2009 3:09 pm

Zdravo!
Pri domačem avtu imamo en problem: Med vožnjo kadar se avtu zahoče se prižge lučka pod obrati "avto s ključem"(se pravi napaka, ki opozarja da greš na servis) Avto v istem trenutku zgubi na moči, obrati padejo na nulo in ti ne preostane drugega kot, da se ustaviš, ugasneš avto, počakaš minuto...in avto spet zaženes in dela super, dokler se mu spet ne zazdi da nardi enako :?

Avto sem danes odpeljal na tester, kjer so mi povedali, da računalnik kaže napako pri egr ventilu oz. pri loputah. Zanima me vaše mnenje, brau sem da se egr ventil da očistiti? Na uradnem servisu tega ne mislim popravljati, ker so mi že sam za priklop na tester(5 min dela) uzeli 22 €. Sploh si nočm predstavlat računa, kakšn bi biu če bi mi oni vse menjali.

Nasveti ?

Aja avto opel signum 2.2 dti

LP

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr jan 21, 2009 4:16 pm

OPEL Signum 2.2DTi 2171 92 Y22DTR 05/2003->
tu imaš kodo, probaj ga dobit pri kakem rec. Tramas, ali Auto-lex oz. nekdo, ki prodaja rez. dele....
Slika....:EGR ventil izpušnih plinov OPEL Astra G, Frontera B, Signum, Vectra C, Zafira, SAAB 9-3, 9-5 2.0DTI, 2.2DTI

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Sr jan 21, 2009 10:48 pm

Če imaš spretne roke, lahko ventil razdreš in očistiš. Postopek preberi tukaj (v osnovi je to enak motor).

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 To jan 27, 2009 7:33 pm

Stvar je taka...avto je obiskal 2 serviserja, katera nista uspela odpraviti napake...pregledani so bli vsi vitalni deli...egr, lopute in ostale stvari so brezhibne! Serviser mi je reku, da je zgleda napaka na kakem senzorju v motorju, katerega pa je treba odkriti :oops:

Avto bom odpeljal še v avtoelektroniko črnuče- upam, da bojo oni odkril napako
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: motom in 15 gostov