Nasveti in napotki ter povpraševanja...

drejc87
Nov uporabnik

Servis + lučki svetita?

Napisal/-a drejc87 Pe jan 30, 2009 10:53 am

Pozdravljeni!

Zanima me kako je s servisi pri mercedesu E 200 diesel, letnik 02 (nov model). Na koliko je veliki servis, koliko približno stane itd.

Problem je v tem, da na armaturki svetita lučki za ABS in ASR. Zanima me kaj je lahko vzrok temu, se da to kako popravit oz. odklopit?

Hvala!

Lp!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe jan 30, 2009 11:17 am

Koliko km pa imaš... večji servis je na vsakih 60.000

Ker takrat se menja olje v avt. menjalniku (predvidevam da imaš avtomatika) znajo biti še zavorne ploščice itd.

Glede lučke je pa tako,da je nekje prekinjena napeljava.... po vsej verjetnosti je zanič senzor za abs.... le ta se zamenja in je mir
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

drejc87
Nov uporabnik

Napisal/-a drejc87 Pe jan 30, 2009 11:21 am

Ročni menjlanik je 6 prestav. Saj pa imajo ti avti verige, tak da je na več km servis ali?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe jan 30, 2009 8:03 pm

Saj imaš notri na displeju servisne intervale,kjer ti piše,koliko km imaš še do servisa oz. koliko si prekoračil.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Pe jan 30, 2009 8:57 pm

naenih znamkah so v tovarnah šlampasti in na grobo dajejo te senzorje gor. tko da al je senzor mal zdrsnu nazaj in ne daje kontakta, pa ga je treba nazaj potoučt al je pa zanč. odklopt se pa tega ne sme
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe jan 30, 2009 9:36 pm

Pozdravljeni

V koliko se je sama od sebe pojavila je lahko napaka, ki je priznana pod reklamacijo. V koliko pa ste sami kaj počeli okoli zavor, ABSa, kolesnih ležajev ali akumulatorja pa je stvar čisto druga.
Pri E tipu nad 2000 je bila napaka pri modulu ABSa. Pojdite na pooblaščen servis in naj vam priklopijo na tester. V koliko se izkaže, da je modul, vam ga morajo brezplačno zamenjati ( Avtocomerce v Lj. dela to po tekočem traku ), sam modul v vaši režiji košta 1.200,00 €. Torej pooblaščen servis. V koliko se izkaže, da je kaj drugega, pa lahko še zmeraj iščete cenejšo alternativo.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: motom in 14 gostov