Nasveti in napotki ter povpraševanja...

xsara14
Nov uporabnik

Poplava v avtu - Clio

Napisal/-a xsara14 Po dec 15, 2008 12:44 pm

V Cliotu l. 2000 se je po obilnem dezevju prejsnji teden nabralo na sovoznikovi strani nabralo obilo vode - par cm visine za sedezem.
Ze pred casom sem opazil, da se voda nabira v avtu, ampak tako hudo se ni bilo. Ze takrat sem ocistil vse odtocne kanale - tako tiste spredaj pri havbi, kot tudi tiste v pragih.

Ker bi rad prisel zadevi do dna, bom najverjetneje moral odmontirati sedez in odstraniti vse talne obloge, ki so sedaj napojene z vodo.

A moram na kaj paziti, ko bom odstranjeval sedez. In kako odstraniti plastiko na notranji strani? Ne bi rad cesa polomil.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Po dec 15, 2008 1:32 pm

je voda samo za sedežam ali tudi v prtljažnem prostoru?? poznam par primerov ki jim je voda pri zadnji luči prišla v notranjost..

xsara14
Nov uporabnik

Napisal/-a xsara14 Po dec 15, 2008 2:00 pm

Mgajvr je napisal/-a:je voda samo za sedežam ali tudi v prtljažnem prostoru?? poznam par primerov ki jim je voda pri zadnji luči prišla v notranjost..

Opazil sem jo samo za sovoznikovim sedezem oz. tudi pri sovozniku na tleh. Prtljazni prostor je suh.

Je pa res, da nenormalno pogosto crkuje zarnica v zadnji desni luci.

Uporabniški avatar
skeey
Novinec

Napisal/-a skeey Po dec 15, 2008 3:37 pm

Če odstranjuješ sedeže in ima avto air bag, prej odklopi baterijo, ter počakaj nekaj časa. Kajti na zategovalcu pasa imaš konektor, tako da ko odklopiš sedež se bo pojavila napaka na računaliku (razen če ni odklopjena baterija/odvisno od avtomobila), lahko pa greš tudi potem do mehanika da ti zbriše napako pa je.
Pazi kajti pri odklopu baterije lahko pride tudi do drugih napak, ne deluje dalinsko zaklepanja ali pa celo ne vžge avto.

Voda ti pa verjedno vdira pri ventilatorju za kabino, tako da raszavi tam kjer je mikro filter, ter tisto plastiko pod brisalci, ter spucaj in spihaj vse odprtine, verjetno je kje zabito pa voda ne odteka.

kristjan27
Nov uporabnik

podoben problem pri passatu karavan 2001

Napisal/-a kristjan27 Ne jan 04, 2009 10:49 am

Zdravo,

imam čisto podoben problem pri passatu karavan l.2001. Na sovoznikovi strani (se pravi - cela desna stran, tudi desno zadaj) je bilo po decemberskem obilnem deževju vse premočeno, prtlajžnik suh. Je pa v armaturi na sredini pri stikalih backlight osvetlitev čudna - včasih dela, včasih ne - tak da sumim, da je res kje za armaturo voda noter prišla.

Samo ne bi to jaz sam razdiral - mogoče kak nasvet za kakega mojstra, ki bi to razdrl in pregledal in spucal?

lp,
K

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Ne jan 04, 2009 11:07 am

Si kaj menjaval prednjo vetrobransko steklo? Ponavadi voda udira v avto, zaradi dotrajanega tesnila ali slabe menjave le tega.
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a alesek86 Pe jan 30, 2009 10:12 am

A je že kdo rešil problem z vodo? Če je, kako?
Lep pozdrav,

Aleš

xsara14
Nov uporabnik

Napisal/-a xsara14 Po feb 02, 2009 5:39 pm

Jaz se bom problema lotil takoj, ko bo cas in bodo temperature vsaj nekaj stopinj nad niclo. Drugace kot da se odmontira sovoznikov sedez, ne bo slo. Mislim, da se ne splaca voziti h kaksnemu mojstru, vsaj dokler se doma temeljito ne pregleda oz. izloci vseh moznosti, kako bi voda prisla v avto.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: motom in 8 gostov