Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dusanka
Nov uporabnik

Laguna: centralno zaklepanje in vžig

Napisal/-a dusanka Ne feb 15, 2009 8:17 pm

Imam Renault Laguno letnik 96 in pred kratkim mi je crknilo centralno zaklepanje. Zaradi varovanega vžiga mi, če avto ne odklenem z daljincem tudi avto ne vžge :(. Daljinec mislim da deluje, ker lučka utripa.
Mogoče kdo ve, kaj bi lahko bilo narobe? Ali je možno to varovanje odstranit, da se potem avto vžge tudi, če ga odklenem s ključem in kje bi mi to lahko naredili?

Hvala.

dms
Novinec

Napisal/-a dms Ne feb 15, 2009 8:36 pm

Ce lucka gori,se ne pomeni da daljinec dela.Najprej probaj zamenjat baterijo.Drugace si pa ob nakupu avtomobila dobila dve 4-mestni kodi,ki jih vtipkas z desno tipko na obvolanski rocici.Ena je za en kljuc,druga za rezervni.Torej,postopek je nekako takole.Odklenes avto,se vsedes not,das kontakt,stisnes sklopko in zavoro,mislim da moras drzati tudi tipko na desni obvolanski rocici(tista ki je za BC),no ko to vse drzis ti tista rumena tipka neha utripat in takrat vnasas kodo not z to tipko.Koda je recimo 4321.(to sem si izmislil).Torej drzis zdaj samo sklopko in zavoro.Tipkas tipko 4 krat,spustis sklopko,spet stisnes sklopko pritisnes tipko 3 krat,spustis sklopko spet stisnes sklopko pritisnes tipko 2 krat,spustis sklopko,spet stisnes sklopko pritisnes tipko 1 krat.No zdaj naj bi ti tudi vzgal.Problem zna biti edino,ce nimas kode.Potem,ti preostane le da obisces renaultov servis s prometno in bodo narocili nov kljuc.Najprej pa apeliram nate,da zamenjaj baterijo,saj tistih par evrov mislim,da ne bi smel biti ne vem kaksen strosek. ;)

dusanka
Nov uporabnik

Napisal/-a dusanka Ne feb 15, 2009 8:49 pm

Ne, kode pa žal nimam :( . Bom probala najprej zamenjat baterijo, pa bomo vidl.
A tako pa se ne bi dalo zrihtat, da bi to varovanje kr odstranil, ker mi itak gre na jetra ;) ?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov