Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Tečko
Nov uporabnik

Zelo cvileč zvok

Napisal/-a Tečko To feb 17, 2009 8:56 pm

Pri moji Lancii Lybri 2.4 JTD se je začel pojavljati zelo cvileč zvok motorja pri okoli 3500 rpm in do 4000 rpm (Pri obremenjenem malo prej). Avto ima normalne pospeške, ne kadi in tudi normalno vleče.
Cvileč zvok se pojavi pri obremenjenem motorju ali pri prostem teku, če ga pritisneš na plin, vendar je razlika v tem, da če pritisneš na plin počasi, se ta zvok pojavi, če pa do podna pa ne. V obeh primerih enako brez in z obremenitvijo.

Kljub menjavi vseh jermenov in komplet garniture je še vedno isto. Bil tudi pri Beji če bi bila turbina, pravi da ne, ker toliko časa ne bi takole cvilila in sploh ne bi tako cvilila, če pa bi bi v tem času že odcvilila.
Bil tudi pri nekaj mehankarjih, nekateri previjo da zvok prihaja s predela okoli turbine, nekateri da v predelu jermenov, tako da ne vem več.
Zvok je res glasen saj se ga sliši tudi v kabino in to zelo.

Uh sem pozabil napisat, da smo mikro jermen snel, ampak, je bil rezultat enak.

Hvala za pomoč

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To feb 17, 2009 9:03 pm

Če ni turbina je kak ležaj.....kaj druga skor ne more bit:) Alternator,vodna pumpa,španer,rolca,klima,.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 To feb 17, 2009 9:57 pm

Meni je na Fabiji pod malo višjimi obrati cvilil kompresor klime (vsaj tako diagnozo so postavili) menjal ga pa nisem. Ampak fabija je čist drug avto + zdaj vrjetno ne uporabljaš klime.
Slika

Vontz
Nov uporabnik

Napisal/-a Vontz To feb 17, 2009 10:35 pm

Lahko je kovinsko tesnilo na izpusnem kolektorju ali pa na tesnilu na turbini. Sem imel podoben problem na drugem avtu. Turbina pa defenitivno ni.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Sr feb 18, 2009 1:33 am

ohlapen klinasti jermen!! ali pa vodna črpalaka ne tesni!!
golf 3 vr6
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov