Nasveti in napotki ter povpraševanja...

svadreb
Uporabnik

Serviser na Kočevskem za japonska vozila ???

Napisal/-a svadreb Po feb 16, 2009 8:07 am

Pozdravljeni!

Na moji Almeri se je spet prižgala oranžna lučka za elektroniko. Sumim, da je nekaj narobe z merilcem pretoka zraka, kar se je enkrat že dogajalo.

Ali morda kdo ve, če je kje na Kočevskem (ali v Ribnici) kak mehanik, ki ima diagnostično napravo za japonce? Na AMZS je nimajo, to že vem. Kajti prvi pooblaščenec za Nissana je v NM ali LJ, pa samo zaradi resetiranja ne bi hodil tako daleč, pa še dopust bi moral jemat.

Hvala za vaše odgovore in nasvete
LP
Svadreb

Kama
Novinec

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Kama Po feb 16, 2009 8:52 am

Kolikor vem, južno od Škofljice ni več japoncev.
A mora imet OBD tovarniško kodo za dostop do SW ali se napake standardizirano izpišejo? Če zadnje dela, vsaj veš kaj j,e pa naprej rihtaš, kjer pač je servis (če je potrebno), drugače pa pri mehaniku.
Naj me kdo razsvetli, da ne bom brcal v temo.

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Če feb 19, 2009 9:13 am

Hvala za pomoč. Uspel sem v Kočevju najti mehanika z ustrezno diagnostično napravo. Če bo še kdo rabil, je to AVTOMEHANIKA IVAN PAPEŽ S.P., Kolodvorska cesta 16. Sicer pa so tudi na AMZS dobili enako diagnostično napravo, ki naj bi delala tudi za Nissana, vendar so jo pred kratkim updatali, pa je nekaj nagalo.

Resetiranje z odklopom klem in pritiskom na zavoro nisem poizkusil, ampak dvomim, da bi pomagalo. Ker sem že enkrat prej odklapljal kleme, pa se lučka ni ugasnila. Res pa, da nisem pritiskal zavore.

Avto je Nissan Almera (N16), letnik 2001, motor 1.5
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 4 gostov