Nasveti in napotki ter povpraševanja...

maziku
Nov uporabnik

PROSIM ZA NASVET!!!!

Napisal/-a maziku Pe feb 20, 2009 8:01 pm

Imam peugueta 807 2,0 hdi.Prejsni mesec sem ostal na cesti,saj mi avto ni hotel vec vzgati.Avto sem spravil na pooblasceni avtoservis za peuguet AVTODUMIDA v Mariboru.Sel mi je konektor za predgretje zarilnih sveck,ob tej priloznosti sem menjal se zarilne svecke,saj so bile se prve.Sedaj po enem mesecu ponovno enako-ostanem na cesti in???Konektor za predgretje sveck,avto ponovno spravim na isti pooblasceni servis saj sem bil mnenja da bi se stvar morala biti v garanciji,bilo je 1 dan manj kot mesec dni.SEDAJ PA NONSTOP PRGOREVA KONEKTOR ZA PREDGREVANJE ZARILNIH SVECK,TO SE NI NAJHUJE.NAJHUJE JE TO DA POOBLASCENI SERVIS ZA PEUGUET NEZNA OZ. NENAJDE NAPAKE,KATERA UNICUJE RELE NA AVTOMOBILU ZA KATERE JE POOBLASCEN.ALI IMA KDO ENAKE PROBLEME-IZKUSNJE??ALI MI LAHKO KDO KAJ SVETUJE NA KOGA SE NAJ OBRNEM??????KER RESNICNO NEVEM VEC KAM NAJ PELJEM AVTO DA TO STVAR UREDIJO.

Zahvaljujem za za vsak odgovor in nasvet

Uporabniški avatar
TDI freak
Novinec

Kraj: okolica Celja

Napisal/-a TDI freak Pe feb 20, 2009 8:15 pm

Misliš da če se boš zadiru boš prej dobu odgovor.

hitrigregy
Nov uporabnik

sklopka

Napisal/-a hitrigregy Pe feb 20, 2009 8:46 pm

mene zanima ce kdo od vas ve koliko pride nova sklopka za alfa romeo 145 1997 letnik? pa zanima me se ce jo ima kdo od vas,ki bi jo lahko pogresal oz. je ne rabi? ce mi lahko kdo kaj ceneje zrihta sklopko za to alfo kaj ceneje mu posljem stevilko sasije da bo sklopka prava.hvala lp
STRUP JE U MEJHNIH FLASKAH....

hitrigregy
Nov uporabnik

Re: PROSIM ZA NASVET!!!!

Napisal/-a hitrigregy Pe feb 20, 2009 8:50 pm

maziku je napisal/-a:Imam peugueta 807 2,0 hdi.Prejsni mesec sem ostal na cesti,saj mi avto ni hotel vec vzgati.Avto sem spravil na pooblasceni avtoservis za peuguet AVTODUMIDA v Mariboru.Sel mi je konektor za predgretje zarilnih sveck,ob tej priloznosti sem menjal se zarilne svecke,saj so bile se prve.Sedaj po enem mesecu ponovno enako-ostanem na cesti in???Konektor za predgretje sveck,avto ponovno spravim na isti pooblasceni servis saj sem bil mnenja da bi se stvar morala biti v garanciji,bilo je 1 dan manj kot mesec dni.SEDAJ PA NONSTOP PRGOREVA KONEKTOR ZA PREDGREVANJE ZARILNIH SVECK,TO SE NI NAJHUJE.NAJHUJE JE TO DA POOBLASCENI SERVIS ZA PEUGUET NEZNA OZ. NENAJDE NAPAKE,KATERA UNICUJE RELE NA AVTOMOBILU ZA KATERE JE POOBLASCEN.ALI IMA KDO ENAKE PROBLEME-IZKUSNJE??ALI MI LAHKO KDO KAJ SVETUJE NA KOGA SE NAJ OBRNEM??????KER RESNICNO NEVEM VEC KAM NAJ PELJEM AVTO DA TO STVAR UREDIJO.

pojdi do kaksnega mehankarja oz. avto elektricarja,ki mu zaupas ze od prej in ki ves da te ne bo nategnil.ce pa imas kaj pojma o elektriki sam, si lahko pogledas celoten elektricni nacrt tvojga konjicka.NE DELAJ NICESAR SAM, ce o tem ne ves nic!!!lahko pa tudi uprasas fante na forumu za nasvet ali pa prosnjo ce poznajo koga,ki bi ti to znal postimat,da bi ti koncno delal. lp

Uporabniški avatar
ronnie
Novinec

Napisal/-a ronnie Pe feb 20, 2009 8:52 pm

Čeprav peugueta ne poznam v detalje in ker verjetno pri peuguetu niso odkril tople vode glede predgretja dizel motrojev menim,
da sta lahko dva vzroka.
Pri vklopu grelnih svečk potegnejo vse 4 grelne res izjemno velik tok.
Ta tok ni neznanka in se ga da prav lepo izračunati ali pa izmeriti.
Torej je vse povezano z predgretjem dimenzionirano tako, da prenese te tokove.
Tok bi lahko narasel če bi katera od sveč delala v kratki stik ali pa vodnik do njih bil v stiku z maso.
Ker so ti menjali grelne in ker ne omenjaš, da ti varovalka pregori prvi vzrok pade v vodo.
Drugi:
Čas predgretja. Ta bo bolj verjeten. Ali je čas gretja izjemno dolg ali pa celo ne izklopi predgretja.
Varovalka ti ne pregori, ker ne preseže nazivne amperaže. Problem pa nastane na vodnikih in kontaktih.
Ti se zaradi velike dolgotrajne obremenitve zaradi velikih tokov izjemno segrejejo tudi do te mere,
da celo tajajo kontakte in plastične konektorje.
Za ugotavljenje morebitnega izjemno dolgega ali pa celo stalnega vklopa grelnih ne rabiš drugeja kot 12v problampo ali Voltmeter. Čas; krepko pod minuto.
Vzrok ti bi morali odkriti z priklopom na tester. > Lahko gre tudi za softwersko napako.
Toliko z moje strani.
kšn dan ga tri dni serjemo , kšn dan pa cel teden

hitrigregy
Nov uporabnik

Napisal/-a hitrigregy Pe feb 20, 2009 8:57 pm

hmmm.vidm da se zlo spoznas na te stvari.kaj pa kej ves u zvezi s sklopko k jo res zlo zlo rabim!

chevy
Poznavalec foruma

Re: sklopka

Napisal/-a chevy Pe feb 20, 2009 8:57 pm

hitrigregy je napisal/-a:mene zanima ce kdo od vas ve koliko pride nova sklopka za alfa romeo 145 1997 letnik? pa zanima me se ce jo ima kdo od vas,ki bi jo lahko pogresal oz. je ne rabi? ce mi lahko kdo kaj ceneje zrihta sklopko za to alfo kaj ceneje mu posljem stevilko sasije da bo sklopka prava.hvala lp

Nisi podal motorja pa sem tako najdu. Malo je treba pogooglat...

http://www.google.si/search?hl=sl&q=sit ... anje&meta=

hitrigregy
Nov uporabnik

Napisal/-a hitrigregy Pe feb 20, 2009 9:01 pm

chevy je napisal/-a:
hitrigregy je napisal/-a:mene zanima ce kdo od vas ve koliko pride nova sklopka za alfa romeo 145 1997 letnik? pa zanima me se ce jo ima kdo od vas,ki bi jo lahko pogresal oz. je ne rabi? ce mi lahko kdo kaj ceneje zrihta sklopko za to alfo kaj ceneje mu posljem stevilko sasije da bo sklopka prava.hvala lp

motor je 1.6 bencinar s 76 kw in 104KM.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe feb 20, 2009 9:06 pm

hitrigregy je napisal/-a:
chevy je napisal/-a:

Pa sej sem ti podal link in klikaj vsakega posebej :roll: Imaš podane številke šasije, oznake motorjev: i.e., i., t.s., ...nevem jaz kakšen tip motorja ti piše v prometni.

hitrigregy
Nov uporabnik

Napisal/-a hitrigregy Pe feb 20, 2009 9:08 pm

chevy je napisal/-a:
hitrigregy je napisal/-a:
chevy je napisal/-a:

Pa sej sem ti podal link in klikaj vsakega posebej :roll: Imaš podane številke šasije, oznake motorjev: i.e., i., t.s., ...nevem jaz kakšen tip motorja ti piše v prometni.

hehehehe ta avto nima prometne,ker ze najmanj 5 let ni biu registreran.zato pa tud rabm sklopko da ga pelem na tehnicnga... hvala usen

maziku
Nov uporabnik

Napisal/-a maziku Pe feb 20, 2009 10:47 pm

TDI freak,ce zelim nekatero stvar povdariti oz. izpostaviti pa to napisem z velikim crkami se to ne pomeni da se zdiram.

hvala lepa za vsak odgovor

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy So feb 21, 2009 1:22 am

3.4 - pisanje z VELIKIMI ČRKAMI se smatra kot prekomerno povzdigovanje glasu (kričanje), za normalno komunikacijo morate uporabiti male črke

;)

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So feb 21, 2009 9:50 am

Odkje se je od 807 Hdi prešaltalo na Alfo? Zakaj ne more vsak pisat v svojo temo? Na koncu pa čisti kaos :roll: .

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Re: PROSIM ZA NASVET!!!!

Napisal/-a mr.ramo So feb 21, 2009 10:22 am

maziku je napisal/-a:Imam peugueta 807 2,0 hdi.Prejsni mesec sem ostal na cesti,saj mi avto ni hotel vec vzgati.Avto sem spravil na pooblasceni avtoservis za peuguet AVTODUMIDA v Mariboru.Sel mi je konektor za predgretje zarilnih sveck,ob tej priloznosti sem menjal se zarilne svecke,saj so bile se prve.Sedaj po enem mesecu ponovno enako-ostanem na cesti in???Konektor za predgretje sveck,avto ponovno spravim na isti pooblasceni servis saj sem bil mnenja da bi se stvar morala biti v garanciji,bilo je 1 dan manj kot mesec dni.SEDAJ PA NONSTOP PRGOREVA KONEKTOR ZA PREDGREVANJE ZARILNIH SVECK,TO SE NI NAJHUJE.NAJHUJE JE TO DA POOBLASCENI SERVIS ZA PEUGUET NEZNA OZ. NENAJDE NAPAKE,KATERA UNICUJE RELE NA AVTOMOBILU ZA KATERE JE POOBLASCEN.ALI IMA KDO ENAKE PROBLEME-IZKUSNJE??ALI MI LAHKO KDO KAJ SVETUJE NA KOGA SE NAJ OBRNEM??????KER RESNICNO NEVEM VEC KAM NAJ PELJEM AVTO DA TO STVAR UREDIJO.

..instalacijo do svečk preglej...usak kabl posebej..lp

hitrigregy
Nov uporabnik

Napisal/-a hitrigregy So feb 21, 2009 5:08 pm

pugi405 je napisal/-a:Odkje se je od 807 Hdi prešaltalo na Alfo? Zakaj ne more vsak pisat v svojo temo? Na koncu pa čisti kaos :roll: .

a kt da ma veze al je alfa al peugeot....vazn je namen te debate,ki se glasi:prosim za pomoc... :roll:

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Ne feb 22, 2009 10:04 am

Čist mimo grede, na vsak vgrajen del imaš eno (1) leto garancije!
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 4 gostov