Nasveti in napotki ter povpraševanja...

nosi1982
Nov uporabnik

Kraj: Trebnje

Katere XENON žarnice ima Passat l. 1999 original

Napisal/-a nosi1982 To mar 03, 2009 9:47 am

Pregorela mi je ena XENON žarnica pri Passat-u 1.9 TDI HIGHLINE, ki ima original xenon luči, sedaj pa nikjer ne najdem katere žarnice naj kupim, saj ne vem oznake zanjih? Ve kdo kakšna je oznaka teh žarnic. Hvala.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To mar 03, 2009 11:26 am

Ja madona, v Sparu je itak ne boš dobil. Pjt na uradni servis pa ti jo bodo dali, sicer pa na vsaki žarnici piše katera je.

nosi1982
Nov uporabnik

Napisal/-a nosi1982 To mar 03, 2009 12:19 pm

mihaing je napisal/-a:Ja madona, v Sparu je itak ne boš dobil. Pjt na uradni servis pa ti jo bodo dali, sicer pa na vsaki žarnici piše katera je.

Ja vem da jih v Sparu nimajo, mam pa pike za Merkator, mogoče jih bom tam dubu ;) .
Ja klical na uradni servis, ne vejo oznake - bravo, rekel je da naj tja pridem pa bodo pogledal, na zalogi je pa itak nimajo, in jih je potrebno naročiti, pa še končajo pred menoj in še tretjič, ni tako lahko pri Passat-u, ki ima original xenon do žarnice pridet, je treba kar veliko razkopat, da se dokoplješ do žarnice in resnici na ljubo se mi ne da dvakrat razkopavat, potem pa čakat na žarnico.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To mar 03, 2009 12:34 pm

nosi1982: VW Passat (B5) ima oznako xenonskih zarnic D2S

Za boljso samo-razlago si pa preglej ta skupek... in v naslednje poisci pravo temo.
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=55015
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To mar 03, 2009 1:15 pm

nosi1982 je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:Ja madona, v Sparu je itak ne boš dobil. Pjt na uradni servis pa ti jo bodo dali, sicer pa na vsaki žarnici piše katera je.

Ja vem da jih v Sparu nimajo, mam pa pike za Merkator, mogoče jih bom tam dubu ;) .
Ja klical na uradni servis, ne vejo oznake - bravo, rekel je da naj tja pridem pa bodo pogledal, na zalogi je pa itak nimajo, in jih je potrebno naročiti, pa še končajo pred menoj in še tretjič, ni tako lahko pri Passat-u, ki ima original xenon do žarnice pridet, je treba kar veliko razkopat, da se dokoplješ do žarnice in resnici na ljubo se mi ne da dvakrat razkopavat, potem pa čakat na žarnico.

kva je to za en klosarski servis?matr bi jh ej,k so tok leni da se jm ne da pogledat.
sj majo etko in notr zlo lepo pise ker tip zarnice ima kero vozilo.
menjaj servis.
drgac pa bolha.com poisci tam zarnice ker so glih ene 3x cenejse kot na servisu.pa menjaj kr obe,da nebo razlicen odtenek svetlobe...
Ni vse res kar napišem

nosi1982
Nov uporabnik

Napisal/-a nosi1982 To mar 03, 2009 2:03 pm

To sem hotu, najlepša hvala.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To mar 03, 2009 2:07 pm

pa da se dodam.kupi ali philips ali osram.oboje je res dobre kvalitete.pa tut na servisu ugrajujejo to dvoje...
Ni vse res kar napišem

sg
Nov uporabnik

Napisal/-a sg Sr mar 04, 2009 4:26 pm

So ti že predhodniki povedali kje in kaj kupiti,da bo kvaliteta za zmerno ceno.
Samo da te opogumim pri delu - ni nič razkopavanja, jaz sem se že lotil tega in rezultat je bila uspela menjava, manj kot 60 min dela in 65 Eur stroška za žarnici, kar je nekajkrat manj kot bi ti računali na servisu. Res je treba žarometa ven vzet, ampak to so le 4 zelo dostopni vijaki na vsaki strani za odvit, pa dva konektorja za snet. No pa začetni del sesalne cevi pri mojem motorju (1,8T) je bilo treba snet.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: clio05, Google [Bot] in 13 gostov