Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
406
Novinec

cudni brisalci..pomoc

Napisal/-a 406 Če mar 05, 2009 7:51 am

pozdravljeni!

Imam en problem.
Par dni nazaj sem opazil da se mi na sipi delajo rise po sipi in sem sel kupiti nove brisalce,ker so bile rise zelo motece,se posebej ponoc..
Kupil sem bosch-ove brisalce,sem si rekel da dam raje malo vec pa imam mir..dam jih gor in se zapeljem na dez..odlicno so brisali,potem se peljem se par kilometrov (umes sem tudi vitreks uporabljal) in naenkrat spet rise po sipi..rise so zelo na redko po sipi in je zeloo motece,zdaj pa ne vem kaj naj naredim..
Sipo sem dvakrat dobro spucal z cistilom in se zmeraj isto.. ne vem kaj je vzrok tega,sipa,vitreks,brisalci ????

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če mar 05, 2009 7:58 am

Napačno prekrivljeni nosilci, metlice se morajo prevagati v končnih točkah, da vleče vodo za sabo , ne pa da jo odriva.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če mar 05, 2009 8:06 am

Vitrex in sipa (razen če ni spraskana) nimata nič s tem. Tudi sam sem bil vedno zadovoljen z Bosch brisalci, tele zadnji so pa samo za v smeti. Manjši (35mm) škripa od kar sem ga dal gor, večji (55mm) pa pušča sledi za seboj. Šel sem jih iskat v priznano trgovino v šiški (moto... - da ne bom delal reklame) pa so me čist razočaral. Morda mi je prodal kakšno staro zalogo... ne vem, do sedaj sem bil z njimi res zadovoljen, tole kar imam pa zdej je pa živi polom. Predlagam da z mokro krpo dobro obrišeš gumice brisalca in potem preveri če je kaj bolje.

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Če mar 05, 2009 8:36 am

joztom ali mi lahko to bolje razlozis..kako napacno prekrivljeni nosilci..

aja gumico sem ze parkrat obrisal z mokro krpo.. sm meu cisto crno krpo..
jaz sem prvo posumljal vitreks,da ni mastn al pa kej ker sem prejsnje brisalce ravno zaradi istih ris zamenjal..
ko sem jo pucal so bile na sipi kot neke sledi ki jih nisem mogel spucati,samo to sem ze skoraj na vsakem autu opazu ko ga pucas oz pomokris sipo..

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Če mar 05, 2009 9:28 am

cela metlica mora met minimalno "lufta" ravno toliko da brisalec lepo teče po šipi. preveri če lepo teče ali ga preveč obrača ko briše

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če mar 05, 2009 10:19 am

V vsaki končni legi se brisalec prevaga da tvori s šipo kot, manjši od 90°, kot pisava z desno roko. Če se brisalci zaležijo ali se nosilci od stalnega vetra prekrivijo, to prevaganje ne deluje in nazaj grede se brisalec obnaša kot pisava z levo roko, rado tudi brni ali odskakuje.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov