Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne mar 08, 2009 9:34 am

badboy2305 je napisal/-a:Še eno vprašanje adis kaj pa poraba pri tebi se je kaj povečala???

poraba pri meni je bila ista

to, da ti avto spije preveč bi lahko bil problem tudi v programiranju. tisti, ki je delal optimizacijo-čip tuning ni pravilno nastavil parametrov za gorivo-vbrizg oz. lahko, da so se parametri "porušili"

reši problem, kar se da ceneje in učinkovito in seveda poročaj glede same rešitve

badboy2305
Nov uporabnik

Napisal/-a badboy2305 Ne mar 08, 2009 9:45 am

Parametre smo že preverjal oz. mi je mehanik pri avtoelektroniki zatrdil da se program ne more porušiti sam od sebe. Problem pa je ravno v tem da je kolega preprogramiral isto ibizo pri isti firmi in nima nobenega problema. Poraba ista in vse ok.
Hvala za vse odgovore adis. Bom pa poskusil rešit tk kt se zagre pa bom poročal.
Če ima še kdo kako informacijo, kar na dan z njo prosim!
lp

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Ne mar 08, 2009 10:30 am

sej ne da bi čez koga kej govoru sam men je pr elektroniki zjebu avto, mal po tistek k sm ga čipu mi je začel metat v zasilni program in pr višji hitrosti je začel neki tulit en tak zvok tam nad 190 km/h. sem ga peljal nazaj da pogleda kej bi lahko bilo narobe in ga je še enkrat priklopil pa je poklazal da je vse ok, ter da ni nč narobe če sem pa tja vn vrže ...... no potem čez čas ko sem imel že vsega poln falus sem ga peljal k rsr u, on je avto uzel pregledal in ga hotu čipat samo ga ni mogu ker je pač turbino izklaplal.... potem me je napotil k beji tm so mi zamenal elektromagnetni ventil nato pa ga je zopet čipal in je bilo ok. od tedaj ne izklaplja več turbine in tudi tulečega zvoka ni več, avto pa tudi gre občutno boljše kot pri čipanju peri elektroniki.
Slika

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Ne mar 08, 2009 11:28 am

Morda so pa gume krive za večjo porabo. Aja, sam 220 je šel? Morda je bilo že kaj prej narobe z njim. :?

badboy2305
Nov uporabnik

Napisal/-a badboy2305 Ne mar 08, 2009 11:40 am

Biskvitek a ti si bil tud pri avtoelektroniki???
Pa potem ni blo vredu???
Sam kolegu je pa kul naredu na enakem avtu.
Ja 220 je šov pa še je mal dobival sam nisem ravno d bi avto tišču do konca.
Pa pospeški so bili precej boljši kot pa zdj. Počasi mi je začel zgubljati na moči traja pa približno 4 mesece to vse skup!
Zdj mi pa še v zasilnega vrže.:(
Pa še to zaradi gum se je še malo bloj povečala poraba samo to 2-3 dcl ampak v povprečju mi kur 7 tk če že to odštejem!
Zadnjič spremenil badboy2305, dne Ne mar 08, 2009 11:45 am, skupaj popravljeno 1 krat.

badboy2305
Nov uporabnik

Napisal/-a badboy2305 Ne mar 08, 2009 11:43 am

Biskvitek je napisal/-a:sej ne da bi čez koga kej govoru sam men je pr elektroniki zjebu avto, mal po tistek k sm ga čipu mi je začel metat v zasilni program in pr višji hitrosti je začel neki tulit en tak zvok tam nad 190 km/h. sem ga peljal nazaj da pogleda kej bi lahko bilo narobe in ga je še enkrat priklopil pa je poklazal da je vse ok, ter da ni nč narobe če sem pa tja vn vrže ...... no potem čez čas ko sem imel že vsega poln falus sem ga peljal k rsr u, on je avto uzel pregledal in ga hotu čipat samo ga ni mogu ker je pač turbino izklaplal.... potem me je napotil k beji tm so mi zamenal elektromagnetni ventil nato pa ga je zopet čipal in je bilo ok. od tedaj ne izklaplja več turbine in tudi tulečega zvoka ni več, avto pa tudi gre občutno boljše kot pri čipanju peri elektroniki.

Sam si pri rsr-u potem še enkrat mogu plačat čipanje to je pa spet strošek oz. kako si pol to uredil???

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Ne mar 08, 2009 12:33 pm

sašo5 je napisal/-a:
S|icKeR je napisal/-a:
čenčam. glede metanja v zasilni program... meni dela podobno. v peti pri 4100 rpm vrže ven in občasno v šestih nad 180km/h. tester je pokazal da turbina preveč fila in da je potrebna zamenjava le te.

Slicker se hecaš :?:

Vemo,, da bi na servisih kr menjali vse povprek, ampak tako ne gre :!:

Vsaj deset forumašev ti bo povedalo, kaj in kako ukrepat, če se to dogaja(je pa sploh brez veze bilo kterga dizla čez 3500rpm gnat) ...lepo tester v roke in parametre nastavit, preden bo prepozno....

ne, ne hecam se. avto je itak v garanciji, tako se nč ne sekiram, sam naj se menja :lol:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov