Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale Ne mar 08, 2009 8:37 am

Sem včeraj gleda po Discovery kako sestavljajo Lamborghinije. No, alu platišča so lepo pribil kar s pnevmatsko pištolo, nobenega momentnega ključa. Res ne vem, kaj naj si mislim, razen tega, da so pač Italijani znani po napol narejenih stvareh. :D

MIHOLD
Nov uporabnik

Napisal/-a MIHOLD Ne mar 08, 2009 8:55 am

Dobre pištole imajo tudi regulacijo "stisljivosti-zatega". Tako da če so nastavljene na primeren zateg, ne vidim smisla da bi za vsak vijak kolesa uporabljali moment ključ.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne mar 08, 2009 9:13 am

paskvale je napisal/-a:Sem včeraj gleda po Discovery kako sestavljajo Lamborghinije. No, alu platišča so lepo pribil kar s pnevmatsko pištolo, nobenega momentnega ključa. Res ne vem, kaj naj si mislim, razen tega, da so pač Italijani znani po napol narejenih stvareh. :D

Off:
Prosim ne mi o italjanih.....6 ur sem včeraj porabil da mi je uspelo zadihtat izpušni ventil na italjanskem motorju :) Kje je še ostalih 7 ventilov....
On:
Kot že povedano malo bolše pištole imajo tudi nastavljiv moment.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Ne mar 08, 2009 12:40 pm

Saj pravim, da je fajn če gre od 2kg naprej do 15kg, je tudi za sveče, ki so kritične. Sveče, klasične s stisljivim tesnilom se šraufa z tenko namazanim navojem z bakreno mastjo na 2,5kg, konične pa na 1,5kg. Tukaj se izplača strokovno delo. Majstri na roke so sicer cenjeni, prej pa morajo kar nekaj navojev pretegniti ali potrgati, da dobijo grif. Primer je tesnilo karterja, ki je najbolj zapleteno za korektno montažo, če je lepljeno še slabše. tam se uporabi ta mali kiloključ, ker gre od 1-1,5 kg s pravilnim zaporedjem. Enako so zapleteni pokrovi ventilov ipd.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov