Nasveti in napotki ter povpraševanja...

alhambra71
Novinec

Axiam - zavore zadaj

Napisal/-a alhambra71 To mar 17, 2009 12:15 pm

Imam Axiam 500 lahko vozilo vozno z H kategorijo. Vozilo deluje brezhibno težave so samo z zadnjimi zavorami, in sicer zavore na zadnjih kolesih delujejo samo preko ročne zavore normalno, pri hidravličnih zavorah pa ni nobega zaviranja. Prednje zavore delujejo brez težav. Nima nobenega servo ojačevalca čista navadna hidravlična zavora. Se je mogoče kdo že srečal s takšnim primerom. Sem pred tem imel isto lahko Italjansko vozilo EKE pa je imel iste težave.
hvala za odgovore in pomoč
LP

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To mar 17, 2009 6:19 pm

Pozdravljeni
V koliko sem dober razumel vaš post ( ? ) je pri vas problem, da zadnje zavore ne delujejo na nožno zavoro temveč samo na ročno. Ali ima napeljavo zadaj za hidravliko? Če so zadnje zavore tudi hidravlične vam je zablokiral regulator zadnjih zavor ( se ga obnovi ), ali zadnji zavorni cilindri ( se preveri njihovo delovanje, po potrebi ščisti in zamenja tesnila ali zamenja cele zavorne cilindre ), predvsem pa je potrebno najti vzrok, ker v nasprotnem primeru se vam bo napaka ponovila.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

alhambra71
Novinec

Napisal/-a alhambra71 To mar 17, 2009 8:23 pm

hidravlika je zadaj in olje pride samo so obremenilnih ventilov sta dva vse sem rastavil očistil, vendar ventili ne spustijo čez. Hotel sme zvedeti če je mogoče kdo speljal hidravliko mimo ventilov takšen namreč imam jaz načrt pa ne vem če bo dobro.
lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To mar 17, 2009 8:29 pm

Pozdravljeni

ventili se obnovijo. V koliko boste vezal direkt bo vozilo med zaviranjem zadnji del prehiteval sprednjega - torej vozilo bo nevarno za vožnjo. Zadnje zavore delujejo 30% sprednjih.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To mar 17, 2009 9:12 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

ventili se obnovijo. V koliko boste vezal direkt bo vozilo med zaviranjem zadnji del prehiteval sprednjega - torej vozilo bo nevarno za vožnjo. Zadnje zavore delujejo 30% sprednjih.

Lep pozdrav

Se popolnoma strinjam. Sam sem to izvedel pri petki. Oz. zgodba ima drugačen epilog.Original zavore so bobnaste in nimajo teh obremenilnih ventilov, ker so pač zavore nastavljene tako da pač ne primejo tako, da bi kolesa blokirala. Petke ki pa imajo zadaj diske pa ta ventil imajo. Sam se vezal zavore brez tega ventila in brez treninga varne vožnje ni šlo :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To mar 17, 2009 11:08 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Lep pozdrav

niti ne bo nevarno - ne gre več kot 45km/h :P

P.S a je tukaj govora o omejevalniku zavorne moči?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov