Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Če mar 19, 2009 8:32 am

Govora je o popravilih v okviru garancije. Zakon je tukaj jasen, vendar pa potrošniki še vedno ne znamo uveljavljati vseh svojih pravic. Večinoma niti ne vemo zanje, to pa izkoriščajo drugi, nekateri namenoma, nekateri ali pa kar večina pa verjetno niti sami ne vedo kaj morajo potrošniku v takšnem primeru zagotoviti. Za dodatek pa so marsikateri še nesramni. Take je potrebno za jajce zgrabit, in domala izkoristi vse pravice in povračila stroškov.
Slika

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če mar 19, 2009 9:17 am

to če oni imajo ali pa nimajo nadomestnega vozila na zalogi tebe nič ne briga, pa saj se naročiš toliko dni prej, pa naj se organizirajo, če jim že predhodno napoveš, da boš rabil nadomesten avto, če pa tega niso zmožni uredit, pa naj grejo raje žemlje prodajat, ne pa se delat da so pooblaščen servis, al pa še bolj enostavno, povpraši še na kakšen drug servis mogoče pa bodo tam brez težav ugodili tvojim željam po nadomestnem vozilu............
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Če mar 19, 2009 9:30 am

Uf ste se razpisali. Hvala vsem za pomoč in nasvete. Skratka situacija je sledeča:

Po besedah človeka odgovornega za reklamacije tovarna ne priznava stroškov nadomestnega vozila, če je servis oz. popravilo dogovorjeno v naprej. Do nadomestnega vozila si upravičen le v primeru, če vozilo pripelje vleka oz. si s svojim vozilom ostal na cesti...

No na mojo omembo zakona o potrošnikih, ki ste mi ga posredovali so dejali, da zakon poznajo, ampak stroškov mi vseeno ne bi povrnili. Nudijo pa v takih primerih najem vozil po polovični ceni. (15 eur za polota)

Ne glede na to, so me pošteno razočarali, pa je krivda njihova ali ne, mislim da jih kritje teh 15 eur ne bi finančno uničilo. Tudi sam bi "prenesel" teh 15 eur, ampak gre mi za princip, kajti ko pri njih kupuješ vozilo v vrednosti 38.000 eur ti vsi lezejo v rit, ko pa pridejo problemi pa nikjer več nobenega.

Kar se tiče iskanje drugega servisa se mi zdi, da ne bi bilo pravično, da avto kupim pri eni firmi, garancijo pa uveljavljam pri drugi. Vem da bi lahko, pa vseeno tega ne bi storil.

Lp

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Če mar 19, 2009 9:41 am

scottie je napisal/-a:No na mojo omembo zakona o potrošnikih, ki ste mi ga posredovali so dejali, da zakon poznajo, ampak stroškov mi vseeno ne bi povrnili. Nudijo pa v takih primerih najem vozil po polovični ceni. (15 eur za polota)

Če zakon pozanjo, si ga očitno narobe interpretirajo. Tukaj bi lahko kompliciral, če bi hotel.

scottie je napisal/-a:Ne glede na to, so me pošteno razočarali, pa je krivda njihova ali ne, mislim da jih kritje teh 15 eur ne bi finančno uničilo. Tudi sam bi "prenesel" teh 15 eur, ampak gre mi za princip, kajti ko pri njih kupuješ vozilo v vrednosti 38.000 eur ti vsi lezejo v rit, ko pa pridejo problemi pa nikjer več nobenega.

To si lepo napisal. Upam da bo prišel čas, ko bo gospodarstvo ugotovilo, da odnos do strank dobiva vedno večjo težo in da je dostikrat za minimalne stroške možno opraviti storitev veliko kvalitetneje in najbolj pomembno stranko zadovoljiti tako da te ta priporoča še naprej. Ampak mislim, da se bo še prej morala zamenjati generacija ljudi.
Slika

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Če mar 19, 2009 9:45 pm

scottie je napisal/-a:Uf ste se razpisali. Hvala vsem za pomoč in nasvete. Skratka situacija je sledeča:

Po besedah človeka odgovornega za reklamacije tovarna ne priznava stroškov nadomestnega vozila, če je servis oz. popravilo dogovorjeno v naprej. Do nadomestnega vozila si upravičen le v primeru, če vozilo pripelje vleka oz. si s svojim vozilom ostal na cesti...

No na mojo omembo zakona o potrošnikih, ki ste mi ga posredovali so dejali, da zakon poznajo, ampak stroškov mi vseeno ne bi povrnili. Nudijo pa v takih primerih najem vozil po polovični ceni. (15 eur za polota)

Ne glede na to, so me pošteno razočarali, pa je krivda njihova ali ne, mislim da jih kritje teh 15 eur ne bi finančno uničilo. Tudi sam bi "prenesel" teh 15 eur, ampak gre mi za princip, kajti ko pri njih kupuješ vozilo v vrednosti 38.000 eur ti vsi lezejo v rit, ko pa pridejo problemi pa nikjer več nobenega.

Kar se tiče iskanje drugega servisa se mi zdi, da ne bi bilo pravično, da avto kupim pri eni firmi, garancijo pa uveljavljam pri drugi. Vem da bi lahko, pa vseeno tega ne bi storil.

Lp

Oni imajo lahko v vseh mogočih pogodbah 9999 členov glede tega in le-te člene nalepljene na vsakem kotičku svoje poslovalnice (pa še ko si kupil avto jih lahko 15x podpišeš v posebni pogodbi), pa še vedno je zakon nad njimi in njihova pravila TE NE ZANIMAJO! Pojdi tja še enkrat, naj ti dajo zadevo pisno (lahko na roko napisano, samo da je datum, podpis, štempiljka) in pojdi na inšpekcijo, ali pa pokliči inšpektorja tja. Zakon je glede tega čisto jasen in ne pusti servisu/proizvajalcu nobenih sprememb ali lastne interpretacije.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Če mar 19, 2009 10:37 pm

očitno je da @ALIEn3001 ve kaj govori, tko da bi na tvojem mestu njega upoštevu glede pravnih stvari.
sicer pa sej ni nujno, da ma servis n zalogi avtomobile za izposojo strankam - ma ene par servisov pogodbe z rent-a car in dobi stranka nadomesten avto lepo prek rent-a car....

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Če mar 19, 2009 11:06 pm

Saj kako te ne zanima. Lahko tudi sam greš k rent-a-caru pa oni plačajo račun.

Morajo ti pa dati nek ekvivalent. Torej če imaš kombi ti ne smejo dati Cliota :)
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: motom in 18 gostov