Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Plecko
Nov uporabnik

Kraj: Žalec

R.Twingo 96-ropot in tresenje

Napisal/-a Plecko To mar 24, 2009 6:01 am

Začelo se je danes ponoči,ko sem se peljal s službe..tok tok tok tok tok tok v ritmu mašine...ko peljem v prvi ali drugi je ok,ko dam v tretjo ali četrto pod nižjimi obrati,pa se sliši čudn ropot nekje z mašine in avto rahlo trese,kot da bi vozil po kaki šodrasti cesti :? Tudi gas ni več enak,občutljivost se je spremenila,ko navijem avto kar dobro strese pa tudi gas sklopko obenem(podobn kot da bi vozil 20km/h v četrti)...ker nimam kaj dosti pojma me zanima če je možnost,da je krivo staro črno "zašmelcano" olje?Sem ga namreč samo dolil novega a istega,ne komplet menjal..Če ni,kaj bi lahko bil vzrok?Zanima me,če se s takim avtom lahko peljem do šihta pa nazaj (kr lepa razdalja cca 50km v obe smeri) ? hvala,strah me samo tega,da ne bom kje počakal sred noči. :?

pozabil sem dodati,avto včasih zapiska ko nabijem preveč obratov z takšnim zvokom kot da bi pustil prižgane luči.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To mar 24, 2009 6:28 am

Ne verjamem, da je to, a preveri za vsak slučaj.
Med motorjem in steno (šipo) ima Tw od prijateljice zračni filter in ohišje le-tega se je samo snelo in poplesavalo, kolikor je pač imelo placa, pri tem pa čudno ropotalo. To bi lahko občutil tudi kot tresenje, malo pa tudi pri delovanju motorja, ker vleče malo zraka mimo filtra. Morda je samo to.

Plecko
Nov uporabnik

Napisal/-a Plecko To mar 24, 2009 6:43 am

Ja bom preveril.To se pozna ko šaltam z druge v tretjo in s tretje v četrto (1,2 in 5i je mir)ko dodam več gasa da mašina pošteno zatuli avto strese do te mere,da če spustim volan bi ziher končal v kakem grabnu..potem pa piska in tok tok tok... :?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To mar 24, 2009 6:54 am

Če so simptomi tako izraziti, gotovo ni to,

Morda je vztrajnik, kakšen nosilec motorja, dosti možnosti...Lahko je tudi kakšna kombinacija. Sklopka ti ne drsi?
Tu se redno oglašajo mehaniki, ki znajo kdaj odlično daljinsko diagnosticirat težave in vzroke, če so simptomi dovolj dobro opisani. Prej ali slej ti bo kdo odgovoril. Upajmo, da ni hujšega.

Olje pa le menjaj.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To mar 24, 2009 7:39 am

Kakšno daljinsko diagnosticiranje, saj menda slišiš, da ti po treh cilindrih teče. Po moje je zažgan ventil. Če tako, kot pišeš, olje menjaš, je že fino za mašino.

Plecko
Nov uporabnik

Napisal/-a Plecko To mar 24, 2009 9:04 am

No da natančneje opišem,da se bo bolj približalo izvoru težave.

Avto sem sprobal sedaj ko sem šel do trgovine.S tretje brzine v četrto ni nekakšne krize,iz druge v tretjo pa avto pošteno strese,nasploh,mašina se sliši kot da bi se matrala.Voham tudi smrad iz ventilatorja,smrdi po zažganem,nevem morda olju,morda sem polil kakšno kapljico ko sem dolival,vonj ni močen,a bolj me spominja na tisti vonj,ko sem še bil v avtošoli,ko sem skuril kuplungo.Esem sklopka ne drsi.
Na parkingu sem nabil gas do konca,kak dodam čez polovico,volan in gas sklopko trese ter piska ta zvok,kot da bi pozabil ugasnt luči,ko odprem haubo mašina izgleda ok.Teče normalno v prostem teku.
Ko se peljem nazaj,v tretji brzini začne ropotat,tok tok tok...probam stisnit do konca,pa se sliši kot lageri,le da iz mašine in trese ko hudič.Normalno je le,kadar ga tiščim na pol gasa,kak spustim ali dodam tok tok tok in začne trest..to bi bilo to
Olje bom menjal v celoti še danes,za ostalo pa nevem in bi prosil za pomoč :?

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara To mar 24, 2009 9:26 am

kej plavo kadi, porabi kej olja, vode, se kej pregreva, vžiga mrzel normalno?..........mogoče je vžigalna tuljava, mogoče je zanič vztrajnik..........lahko pa tudi, da ti je en cilinder zablokiral, al pa gre odmična h koncu..........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Plecko
Nov uporabnik

Napisal/-a Plecko To mar 24, 2009 9:33 am

Vse je normalno razen težav ki sem jih opisal.Ne kaže nič da bi šlo kaj h koncu :? vsaj mislim.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov