Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
vidiber
Nov uporabnik

Sončna streha v okvari - RENAULT MODUS 1.4 16V,letnik 2006

Napisal/-a vidiber So mar 21, 2009 9:55 pm

Spoštovani,

Na Renaultu Modusu, ki ima sončno streho imam sledeči problem.

Zadnjič, ko je nekoliko pritisnil mraz, se je okno očitno prilepilo na tesnilno gumo. Ne vem, kako mi je uspelo, toda po pomoti sem sprožil stikalo za odpiranje okna. Le-to se ni odprlo, temveč je po cca 1 sekundi obstalo. Stikalo sem takoj izklopil, da bi preprečil izgoretje motorčka ali varovalke.

Kasneje sem preveril varovalke, toda vse so bile cele. Ne vem več, kako naj okno vzpostavim nazaj. Ali ima kje še kakšne dodatne varovalke, ali je kakšen drug trik za vzpostavitev delovanja.

Prosim za nasvet. Zelo vam bom hvaležen.
Z vami vem več!

Lep pozdrav
VidiBer

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So mar 21, 2009 10:13 pm

Pozdravljeni

Ponavadi imajo v prtljažniku nastavek za ročno pomikanje sončne strehe ( zapiranje, odpiranje )

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Ne mar 22, 2009 12:35 am

kakšnem prtlažniku nek. direkt pod motorčkom bi mogu bit imbus za vrtenje na roke. si zihr da se ne da več zapret? lahko si napačn gumb prtiskou oz. v napačno smer pritiskou. lohk se je pa zajla strgala.
golf 3 vr6

schrek
Nov uporabnik

Napisal/-a schrek Ne mar 22, 2009 9:51 am

če maš avto v garanciji ga zapelji na servis
Slika

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Ne mar 22, 2009 10:39 am

A se sliši kaj ko pritisneš? Kak klik? kako matranje? kaj pade napetost (pomežiknejo števci)? Čista tišina?

Uporabniški avatar
vidiber
Nov uporabnik

Napisal/-a vidiber Ne mar 22, 2009 11:05 am

Pravo stikalo sem pritisnil, toda nobenega zvoka ni bilo. Niti odjema energije na elektronskih instrumentih ali lučeh.

Motorček sem komaj našel. Nahaja se pod streho na zadnjem delu avtomobila. Strešno tapeto sem moral odlepiti, da ga sploh vidim. Ne vem Kako naj pridem z umbus vijakom zraven, saj je zelo malo prostora.

Garancija je bila 2 leti, tako da je žal več ni.

Mislil sem, da so kje še kakšne druge varovalke, toda ne najdem jih, niti v knjižici avtomobila.

A je kateri od vas, ki mi pomagate z odgovori, to delajnsko tudi preizkusil na MODUS-u?

Hvala vsem.
Z vami vem več!

Lep pozdrav
VidiBer

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Ne mar 22, 2009 12:05 pm

si prepričan da je motorček v zadnjem delu vozila??
kokr jst vem in poznam par automobilu k sm jih šraufou majo vsi nad konzolo za upraulanje šibedaha, torej direkt nad glavo voznika in sovoznika. to vela za navadno sončno streho. mogoče je pr panoramski sončni strehi drugač. dejstvo pa je da je sončna streha na ročno upraulanje in na električno, oboje hkrati. če ni imbus je pa kkšna druga stvar za na roke vrtet.
da pa so notranje tapete prleplene pa kr težko verjamem.
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
vidiber
Nov uporabnik

Napisal/-a vidiber Po mar 23, 2009 7:01 pm

Hvala za informacijo.

Zadeva je preverjena. Strešna tapeta je, verjameš ali ne, prilepljena na streho s takšnimi ježki, ki se uporabljajo v tekstilni industriji, enostavno se da tapeto potegnit dol, toda pazit moraš da jo ločiš na tistem delu, ki je temu namenjen. Prav rado se odtrga na drugem delu...ni ne vem kako dobro narejeno. Toda saj to ni pomembno.

Motorček je resnično na zadnjem delu. Preko mehanizma jeklenih vrvi prenaša silo na prednji del okna, ki se odpira. Poizkusil sem ročno pomikati zadevo, in gre. Toda s pritiskom na stikalo resnično nič več ne deluje.

Mogoče so kje še kakšne varovalke v avtu, pa jih jaz ne najdem. Motorček sem vsekakor malo pregledal, pa ni kakšnega vonja po zažganem. Resnično ne vem, kaj je narobe.
Z vami vem več!

Lep pozdrav
VidiBer

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb To mar 24, 2009 11:01 am

Preveri, če pride napetost do motorčka. Če da, potem je skurlo motorček. Če ne, potem je narobe nekaj na instalaciji - stikalo, kabel, kak konektor, varovalka... Ene varovalke so tudi v motornem prostoru, poglej še tam. A imaš tam (v potniškem prostoru), kjer so druge varovalke, posebej varovalko za strešno okno? Četudi se ti zdi dobra, jo zamenjaj.

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK To mar 24, 2009 11:14 am

Isto se ti lahko naredi pozimi, ce dvigujes in spuscas stekla na sprednjih vratih. Lahko je bilo malo dezja, vse skupaj zmrzne in steklo ne gre dol. Pritiskas gumb za dol in lahko se zgodi, da poci kaksen zob-v tem primeru bi ti motorcek en cas grabil an cas ne, lahko ti pregori, lahko ti varnostno odpove....
Pelji na servis, ne pacaj to doma....
Lp
:)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov