Nasveti in napotki ter povpraševanja...

polde1
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Težave z vžigom - VW Polo

Napisal/-a polde1 To mar 17, 2009 8:56 pm

Torej, pacient v tem primeru je Polo 1.0, letnik 1998, 96kkm.

Prejšnji dan vse normalno, potem pa naenkrat ne vžge: ko dam kontakt, se sicer prižgejo lučke, istočasno se resetira ura in števec, lučka za akumulator bolj slabo sveti - ko obrnem ključ za vžig, vse ugasne in ni nobenih znakov življenja.Pri kontaktu se nekje iz armature sliši neko čudno brnenje.

Smo mislili, da je šel akumulator - probamo vžgat na kleme, prvo sekundo sicer nekaj zabrunda, ampak motor ne obrne in se ne zgodi nič.

Domnevam, da če bi bil problem v akumulatorju, bi vžig s klemami uspel. Verjetno je problem kje drugje v elektriki ali je lahko še kaj drugega? Za akumulator ne vem, kdaj je bil nazadnje menjan, jaz imam avto dve leti in v tem času ni bilo nobenih problemov. Tut sicer z elektriko do zdaj ni nilo težav, edino sovoznikovo okno se že nekaj časa ne odpira, ampak to najbrž nima nobene veze z vsem skupaj.

Avto mi trenutno stoji pred hišo - bi se dalo ugotovit, v čem je problem, ne da ga je treba odvlečt na kašen servis oz. eventuelno celo rešit problem?

Vnaprej hvala za nasvete

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan To mar 17, 2009 9:12 pm

Pozdravljeni

Vozilo poskusite prižgati s porivanjem.
Pri vas je:
- stik v akumulatorju ali zanič aku., slab stik na zaganjaču ( ščetke......... ) lahko pa vam nagaja električni vložek ključavnice.
V koliko ne morete sami preveriti našteto, porinite vozilo do vžiga in se odpeljite kakšnemu avtoelektrikarju.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
bobi11
Novinec

Kraj: Dolenjske toplice

Napisal/-a bobi11 To mar 17, 2009 9:57 pm

zdravo

tudi pri mojem polotu imam podoben primer. ponavadi pomaga če pustim kontakt za nekaj minutk,potem vžge s prve. poskusi tudi ti, pri meni deluje!

polde1
Nov uporabnik

Napisal/-a polde1 Ne mar 22, 2009 10:04 am

bobi11 je napisal/-a:zdravo

tudi pri mojem polotu imam podoben primer. ponavadi pomaga če pustim kontakt za nekaj minutk,potem vžge s prve. poskusi tudi ti, pri meni deluje!

Tudi to sem že sprobal, pa avto še vedno ne dela :(. Ne bi pa rad plačeval za vleko, rad bi rešil težavo na licu mesta, če bi se le dalo (če je seveda težava za akumulatorjem).

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Ne mar 22, 2009 10:14 am

Ste probali avto vžgat na kable direkt iz drugega avta ali ste kable priklopili samona drug akomulator?! Imel podobn problem s polotom Mi je vžgal brez problema se vozu in potem vgasnu nato pa ko semga probal vžgat se je vse samo stemnilo ter se čez par sekundzačele ličke nazaj prižigat vzrok akomulator "zadela kap" Zamenjal akomulator ter se veselovozu naprej!

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc Ne mar 22, 2009 10:34 am

slabe kleme maš,a jih maš mogoče tiste iz Petrola, tko k ti je že napisal FAN avto porini pa bo vžgal,pol pa išči napake,magar dej iz drugega avta not akumulator sam za probo,če ni to je pol uložek al pa štarter

polde1
Nov uporabnik

Napisal/-a polde1 Ne mar 22, 2009 10:51 am

Gregamax je napisal/-a:Ste probali avto vžgat na kable direkt iz drugega avta ali ste kable priklopili samona drug akomulator?! Imel podobn problem s polotom Mi je vžgal brez problema se vozu in potem vgasnu nato pa ko semga probal vžgat se je vse samo stemnilo ter se čez par sekundzačele ličke nazaj prižigat vzrok akomulator "zadela kap" Zamenjal akomulator ter se veselovozu naprej!

Seveda, tud tako sem sprobal prižgati avto, to mi je prvo prišlo na misel, vendar žal brez uspeha.

polde1
Nov uporabnik

Napisal/-a polde1 Ne mar 22, 2009 10:53 am

vuc je napisal/-a:slabe kleme maš,a jih maš mogoče tiste iz Petrola, tko k ti je že napisal FAN avto porini pa bo vžgal,pol pa išči napake,magar dej iz drugega avta not akumulator sam za probo,če ni to je pol uložek al pa štarter

Na to sem tudi jaz pomislil, da znajo bit kleme zanič. Sam ne vem kako lahko avto vžge po klancu navzdol, če se motor avta sploh ne odziva (niti za trenutek ne zavrti motorja) :(.

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc Ne mar 22, 2009 10:56 am

daš kontakt v drugo prestavo stisneš sklopko pa te porinejo pa ko maš mal hitrosti spustiš sklopko pa bo avto prižgal

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Kraj: Dolenjska

Re: Težave z vžigom - VW Polo

Napisal/-a mastr1 Ne mar 22, 2009 10:24 pm

polde1 je napisal/-a:Torej, pacient v tem primeru je Polo 1.0, letnik 1998, 96kkm.

Prejšnji dan vse normalno, potem pa naenkrat ne vžge: ko dam kontakt, se sicer prižgejo lučke, istočasno se resetira ura in števec, lučka za akumulator bolj slabo sveti - ko obrnem ključ za vžig, vse ugasne in ni nobenih znakov življenja.Pri kontaktu se nekje iz armature sliši neko čudno brnenje.

Smo mislili, da je šel akumulator - probamo vžgat na kleme, prvo sekundo sicer nekaj zabrunda, ampak motor ne obrne in se ne zgodi nič.

Domnevam, da če bi bil problem v akumulatorju, bi vžig s klemami uspel. Verjetno je problem kje drugje v elektriki ali je lahko še kaj drugega? Za akumulator ne vem, kdaj je bil nazadnje menjan, jaz imam avto dve leti in v tem času ni bilo nobenih problemov. Tut sicer z elektriko do zdaj ni nilo težav, edino sovoznikovo okno se že nekaj časa ne odpira, ampak to najbrž nima nobene veze z vsem skupaj.

Avto mi trenutno stoji pred hišo - bi se dalo ugotovit, v čem je problem, ne da ga je treba odvlečt na kašen servis oz. eventuelno celo rešit problem?

Vnaprej hvala za nasvete

Fotr je pred kratkim imel podoben problem z Cordobo-diesel. Ko si se vsedel v avto in dal kontakt, so lučke svetile, ura pa se je zresetirala. Ko si ključ obrnil je bila tema-tud mal ni premaknilo štarter. Seveda vzamemo kleme in ga priklopimo na moj avto-brez uspeha. Nato je kupil nov akumulator in avto je vžgal brez problema. Pa je bilo zunaj 15°C. Pač, akumulator je spustil dušo. Tako da poskusi zamenjati akumulator in boš potem videl, kakšno je dejansko stanje.
Danes je težko biti glup-je prevelika konkurenca!!

polde1
Nov uporabnik

Napisal/-a polde1 To mar 24, 2009 4:07 pm

Sem že uredil zadevo, hvala vsem za pomoč in odgovore ;).

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal To mar 24, 2009 4:10 pm

Kaj če bi se ljudje navadili, da napišete kako ste rešli zadevo, in s tem morebiti komu drugemu prihranili odkrivanje tople vode?

lp, aleš.
Slika

polde1
Nov uporabnik

Napisal/-a polde1 To mar 24, 2009 5:46 pm

graal je napisal/-a:Kaj če bi se ljudje navadili, da napišete kako ste rešli zadevo, in s tem morebiti komu drugemu prihranili odkrivanje tople vode?

lp, aleš.

Kupil sem nov akumulator, fuč je bil ;).
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: motom in 18 gostov