bobi11 je napisal/-a:zdravo
tudi pri mojem polotu imam podoben primer. ponavadi pomaga če pustim kontakt za nekaj minutk,potem vžge s prve. poskusi tudi ti, pri meni deluje!
Gregamax je napisal/-a:Ste probali avto vžgat na kable direkt iz drugega avta ali ste kable priklopili samona drug akomulator?! Imel podobn problem s polotom Mi je vžgal brez problema se vozu in potem vgasnu nato pa ko semga probal vžgat se je vse samo stemnilo ter se čez par sekundzačele ličke nazaj prižigat vzrok akomulator "zadela kap" Zamenjal akomulator ter se veselovozu naprej!
vuc je napisal/-a:slabe kleme maš,a jih maš mogoče tiste iz Petrola, tko k ti je že napisal FAN avto porini pa bo vžgal,pol pa išči napake,magar dej iz drugega avta not akumulator sam za probo,če ni to je pol uložek al pa štarter
polde1 je napisal/-a:Torej, pacient v tem primeru je Polo 1.0, letnik 1998, 96kkm.
Prejšnji dan vse normalno, potem pa naenkrat ne vžge: ko dam kontakt, se sicer prižgejo lučke, istočasno se resetira ura in števec, lučka za akumulator bolj slabo sveti - ko obrnem ključ za vžig, vse ugasne in ni nobenih znakov življenja.Pri kontaktu se nekje iz armature sliši neko čudno brnenje.
Smo mislili, da je šel akumulator - probamo vžgat na kleme, prvo sekundo sicer nekaj zabrunda, ampak motor ne obrne in se ne zgodi nič.
Domnevam, da če bi bil problem v akumulatorju, bi vžig s klemami uspel. Verjetno je problem kje drugje v elektriki ali je lahko še kaj drugega? Za akumulator ne vem, kdaj je bil nazadnje menjan, jaz imam avto dve leti in v tem času ni bilo nobenih problemov. Tut sicer z elektriko do zdaj ni nilo težav, edino sovoznikovo okno se že nekaj časa ne odpira, ampak to najbrž nima nobene veze z vsem skupaj.
Avto mi trenutno stoji pred hišo - bi se dalo ugotovit, v čem je problem, ne da ga je treba odvlečt na kašen servis oz. eventuelno celo rešit problem?
Vnaprej hvala za nasvete
Po forumu brska: motom in 18 gostov