AVX je napisal/-a:ja to z špago sem že slišal, pa enkrat sem celo gledal, ampak sm si mislu, mah kaj mi bo to koristlo kdaj. Je pa gumica ja. Če se ne motim je treba na enem delu stekla kar notri porinat, potem pa samo lepo tišat noter proti gumici pa vrvico vlečt da pride gumica okol. Se motim? pa zadost debelo vrvico je treba met da ne poči, spet predebelo pa tut ne, ko pol ne gre lepo. Se motim?
Ni me treba Vikatiupam stavit da sem ene 10 let mlajši
zelo enostavno za menjati, če imaš saj malo izkušenj z delom s steklom. Enostavno se odstrani obroba, nato pa kar steklo ven. Ker je tako ali tako neuporabno, lahko kar na horuk
Nato se površina očisti, nanese lepilo - tukaj je potrebno biti zelo pazljiv, da je lepilo neprekinjeno in da ga ni premalo(ali preveč), nato pa se samo lepo vstavi steklo. Seveda se steklo ne vstavlja z rokami, ampak prav z držali za steklo in to morata storiti 2 človeka, da ga data lepo natančno na svojo mesto. Če imaš staro lepilo boš čakal 8ur da se posuši, ta nova pa ca.3 ure
lisko je napisal/-a:AVX je napisal/-a:ja to z špago sem že slišal, pa enkrat sem celo gledal, ampak sm si mislu, mah kaj mi bo to koristlo kdaj. Je pa gumica ja. Če se ne motim je treba na enem delu stekla kar notri porinat, potem pa samo lepo tišat noter proti gumici pa vrvico vlečt da pride gumica okol. Se motim? pa zadost debelo vrvico je treba met da ne poči, spet predebelo pa tut ne, ko pol ne gre lepo. Se motim?
Ni me treba Vikatiupam stavit da sem ene 10 let mlajši
Fan vika vse na forumo zaradi olike, kot se to spodobi....mi stari mački pa se tikamoin pa novinci
![]()
Maš pa kr prav ja.....špago potegneš okrog stekla (gumice) v tist utor kjer potem prideš šasija. Nato ti en tišči steklo noter ti pa lepo previdno vlečeš.
Fan lahko opišete postopek menjave pri lepljenem steklu? Ker me namreč to čaka....
Fan je napisal/-a:
Lepljeno steklo:
Obvezno dva mojstra, olfa nož, šilo ali špica, jeklena žica, ročke za prenos stekla ( dobite jih po zmerni ceni ( Obi, Leclerk, Merkur........... ), mehka čista krpa
S Špico, šilom..........ob strani naredite v lepilo luknjico in čez potegnete "patent žico" ( zaila od plina, "zauga".............. ), z notranje strani naj nekdo prime drugi konec žice ter jo izmenoma vlečete ( noter ven ), tako režete lepilo na steklu, ki ga mislite odstraniti ( mojstri na horuk znajo to narediti tudi z nogami, vendar je po postoku in še naslednjih deset let polno stekla v armaturi vozila ), ko odrežete okoli vam staro steklo pade v roke. Ščistite površino od starega lepila, namažite enakomerno čisti rob lepilo in postavite na lepilo novo steklo. odvečno lepilo okoli stekla takoj odstranite!! Vozilo po vgradnji stekla ne premikajte. Koliko časa se šusi lepilo? Hja ta podatek vam piše na embalaži od lepila.............različno od firme in kvalitete lepila.
Lep pozdrav
Po forumu brska: motom in 17 gostov