Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Theos
Nov uporabnik

Centralno zaklepanje / fiat uno

Napisal/-a Theos Sr dec 03, 2003 7:38 pm

Pred nedavnim sem kupil Fiat uno 1.1 IE. Imam dvoje vrat, centralno zaklepanje ter ele. stekla.

Notri sem vgradil kenwood radio, nič posebnega. vsi kabli so že bili nastavljeni od prejšnega tako da nisem nič po štromu šaril.

Tip ki je imel avto je bil invalid in je imel gas, brezo, sklopko pod volanom na ročki. Tako da je vsa elektronika mal prekopana. No prodajalec (posredniška hiša v Ljubljani) mi je trdil da to ne bi smel biti problem. No saj tudi ni. Vse je do nedavnega delal. Žal mi niso dal nobene garancije. Princip videno-kupljeno

Zdaj se mi pa že dva dni dogaja da kadar zapeljem čez kako lukno radijo crkne in se nazaj prižge (mu zmanka štroma), pa centralno zaklepanje se 6x zaklene/odklene pol pa crkne in moraš vsaka vrata posebej zaklenit. Po mojem je kak kontakt pr ključavnici al pa varovalkah in se kadar grem čez lukno mal prekine.

Danes sem pod volanom dal dol vso plastiko in počekiral vse kontakte ki gredo čez ključavnico. V ključavnici na vratih sem s slamco našrical mal WD40.
Rezultat današnega servisa: na levih vratih dela vse OK na desnih pa še vedno zajebava.

Kaj bi to bilo? Avto naj bi imel baje tudi dalinsko zaklepanje ampak je model ponesreči uničil dalinca. Kako naj preverim če imam res dalinsko? Je kje kak sprejemnik? Kje?

Če mogoče kdo pozna kašnega poceni avtoštromarja ki to obvlada se toplo priporočam. Raje dam par jurjev pa da bo vsa ele. ok kakor da bo vsak teden nekaj crknilo.

Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

Napisal/-a dgrejtest Če dec 04, 2003 8:36 am

cao.

Pa zacnimo zadaj. senzor za originalno daljinsko imas pri lucki v kabini (verjetno je mal zatemnjena zadeva.
rele za centralno zaklepanje (ce je original (se pravi ce nas SX) je zelo globoko pod volanom, ze skoraj za stevci. to sam tako, ce bos rabil.
radio ti prekinja, ker je verjetno nekje slab stik... Zihr mas kakega kolega, ki ti bo to mal pogledal.
v skrajni sili lah tud vrata razdres in naspricas motorcke z WD40...

naceloma bi lah jes vrgu uc na povezave, sam ne pred 20. dec...

pero
[img]http://peter.si21.com/celica/celi_sig.jpg[/img]

Uporabniški avatar
Theos
Nov uporabnik

Napisal/-a Theos Če dec 04, 2003 8:53 pm

Hvala za nasvete.

sem po mnogih zmrznjenih (nimam garaže pa je treba vse na dvorišču narest) urah sem najdu rele. Mal sem porukal kontakte, jih na novo polotal (star lot in podobno - poznam iz drugih primerov) našprical sem klučavnice kar z slamco in dela.

Res da mi ga kadi še desna stran, ker dela namreč zaklepanje samo pri voznikovih vratih, ampak saj se itak sam vozim. Bom pa šel v ponedeljek do sound by big bang v BTCju ker majo tud centralno in radije, ker itak rabim en dober nasvet za zvočnike pa da vidmo kaj bodo oni rekl.

Če bo pa še kaj težav (upam da ne! :lol:) pa sporočim!
Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Če dec 04, 2003 9:09 pm

uf... štrom, to je hudo ja...
(vem sem mel alfo :D )
priporočam kakšnega PRIVAT štromarja...
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

Uporabniški avatar
Theos
Nov uporabnik

Napisal/-a Theos Če dec 04, 2003 10:49 pm

Pa poznaš kakega PRIVAT štromarja?

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Pe dec 05, 2003 7:51 pm

jah, vem za ene par šromarjev, samo niso nč kej posebnega....
jst sem svojga pelu kokr je vetr zapihu :lol:

predlagam da mal povprašaš po forumu al pa pogledaš,
mogoče so že kej pisal o temu :wink:

upam da boš rešu probleme...
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: D12J12 in 16 gostov