Nasveti in napotki ter povpraševanja...

chino
Nov uporabnik

Pokanje v kolesih

Napisal/-a chino Sr mar 25, 2009 9:32 pm

Na svoji še ne dve leti stari Opel Astri v zadnjem času kar naenkrat opažam pokanje oz. "čuden" zvok iz(pod) koles (zadnjih), vedno ko zapeljem čez ležečega policaja, jašek ali karšnokoli grbino, luknjo, itd... Avto sem peljal na servis (garancija) in so mi menjali "puše" na zadnjih kolesih. Že po parih prevoženih km ugotovim, da ni prav nič bolje in da se zvok (pok) še vedno pojavlja. Pok seveda ni zelo močen, se pa sliši in pri avtu starem še ne 2 leti me to pač močno moti. Avto bom seveda peljal nazaj, ampak a mi lahko kdo razloži, kaj bi bilo lahko narobe?? Morda končnik, ležaji....????

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec Sr mar 25, 2009 9:37 pm

a mogoče voziš astro H oz astro H GTc?

Jst mam drugače isti problem, verjetno se ti pojavlja, ko je zunej bolj mrzlo. Servisi ne bodo nič pomagal :D Sem spraševal prjatla, on ima isti problem :D Pač amortizer se tm v šalčki pač mal vn skoč pa nazaj notr, in se sliši pok :D Pač tko mal posplošeno napisano :D

chino
Nov uporabnik

Napisal/-a chino Sr mar 25, 2009 10:17 pm

Tako je, Astra GTC, l. 2007. To pokanje se mi pač ne zdi čisto normalno, sploh pa se mi je to začelo "iz čistega mira" pojavljati cca 2 tedna nazaj. Torej pozimi, ob najhujšem mrazu tega nisem opazil.... Garancija mi poteče čez 2 meseca in v tem času bi temu pokanju rad prišel "do dna" oziroma ga odpravil!

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec Sr mar 25, 2009 10:25 pm

Jst imam drugače avto šele pol leta, pa mi poka, samo to mi samo ob mrazu,kadar je toplo se pač ne sliši tega. Drugače sej je pa dejansko začelo pač kar naenkrat.

Sicer pa, če se boš odločil pa peljal na servis, mi prosim sporoči kaj bi lahko bilo oz kaj ti bodo na servisu naredili, ker tudi meni ne da miru :D

Uporabniški avatar
borci77
Nov uporabnik

Napisal/-a borci77 Če mar 26, 2009 2:40 pm

Jaz sem imel podoben problem, ne vem pa kaj misliš z "pokanjem". Meni je pri laguni delalo podobno stvar, ampak samo v suhem vremenu, zvok pa je bil nekako kot če bi neka plastika drsala po vzmeti-tak plastičen zvok. Na servisu so mi povedali, da je to neka gumica pri amortizerju, ki se s časom obrabi(moj avto je star 6let), je pa zadevo pospešilo verjetno to, da ko sem poleti šel na morje mi je avto malo zabilo prek ene grbine(prevoja) na avtocesti(v avtu smo bili 4+prtljaga). Takrat se mi je ta zvok pojavil.Pri meni je cena za odpravo napake 170 EUR, glede na to, da je tvoj avto še v garanciji bi to morali popraviti v okviru garancije. LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: motom in 15 gostov