Nasveti in napotki ter povpraševanja...

yidaki
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Polo Menjalnik/Sklopka?

Napisal/-a yidaki Po mar 23, 2009 8:25 am

Pozdravljeni...
Ob prebiranju starih postov nisem naletel na tako težavo zato odpiram novo temo.
Pri Polotu 94' 1.4, me heca menjalnik oz sklopka (ne vem). Dogaja se mi da moram pri prestavljanju v nižjo prestavo, v prostem teku, spustiti sklopko, da lahko premenjam v nižjo prestavo.
In ko hočem prestavit v peto prestavo, dostikrat slišim brušenje zobnikov.
Problem se pojavlja, predvsem pri mestni vožnji, neglede na to ali je motor topel ali mrzel, čeprav je problem bolj opazen, ko je motor topel!.
Sklopko sem menjal pred približno enim letom. Zajlo tudi. Sklopka drugače normalno prime, edino pri speljevaju mi avto trese...Olje v menjalniku naj bi blo zamenjano pred dvemi leti, hkrati z semeringi (motor menjalnik).
Vsakega predloga bi bil vesel...
Hvala in lep pozdrav...

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Po mar 23, 2009 7:28 pm

Vse kaže na to, da so sinhroni fuč.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Po mar 23, 2009 8:40 pm

Očitno slab material, košara fuč, če trese. Bodo šli pa zares sinhroni, če boš čakal.

Uporabniški avatar
bishop
Novinec

Kraj: Vodice

Napisal/-a bishop Po mar 23, 2009 10:46 pm

če trese pri speljevanju,l ahko da je na košari kakšen fedrček počil, ali pa je bila lamela v štartu slabo nacentrirana.pri brušenju zobnikov pa čimprej na servis, da ti ne odleti kaj v menjalniku.
I DIDN'T DO IT! LAWYER FUCKED ME!

Uporabniški avatar
perkmandlc
Nov uporabnik

Kraj: kranj

Napisal/-a perkmandlc So mar 28, 2009 3:05 pm

ahoj, mam enak problem, menjalnik je u pizdi k so sinhroni na tretji brzin že shodil, namen mam zamenjat menjalnik in sklopko sam je problem ratu k je nov drag ko svinja, rablenga pa ni za dobit, vsaj ne pravga, zanima me če ma kdo kaj izkušen z polotom da mi pove če paše še kakšn drug menjalnik oziroma kje bi se ga dal dobit. motor je pa 1.4 16v oznaka motorja ahf 007489, mam pa tud oznako menjalnika sam je tolk enih cifr d se ne znajdem,

vsak mnenje prov pride
lp mare

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So mar 28, 2009 3:22 pm

perkmandlc
sem mel polota 1.4 -16v letnik 96 pa sem zdrobu menjalnik v prafaktorje!
ko so mi menjal ga ni blo za dobit pa so mi dal noter enga od enga vw diesla (ne vem katerega) pa me je mehanik vprašal če se strinjam da bo ta menjalnik sem rekel kaj bo drugač kot prej pa je rekel da so krajša prestavna razmerja. to pa vsi vemo kaj pomeni a ne? ker sem avto rabu vsak dan sem se strinjal za kar mi pol ni blo žal.
ne vem pa točno ker menjalnik je bil ker se v to ne razumem povedal sem ti samo kaj je bilo in kaj mi je mehankar reku!
če pa želiš lahko povprašam kolega k se stem ljubiteljsko ukvarja če ve za kakšen original.
lp

Uporabniški avatar
perkmandlc
Nov uporabnik

Kraj: kranj

Napisal/-a perkmandlc So mar 28, 2009 3:56 pm

tnx, a maš mogoče oznake originalnega menjalnika, men tle piše 24 cifr, ne vem al je več različnih menjalnikou k paše na ta motor,ali je to ena oznaka za en menjalnik

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So mar 28, 2009 3:58 pm

tega je že pet let tako da nimam cifr orig. menjalnika.
lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: motom in 16 gostov