Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

WV Transporter pokanje - kovinski zvok

Napisal/-a Denii Pe feb 06, 2009 11:36 am

Mam en problem pri WV transporter T5 se sliši nek kovinski zvok spredaj mal smo pregledal končnike vendar zadeva ni videt da bi imela luft potem pa sem pogledal pri vzmeteh in ugotovil ko se volan suše da zmet zgoraj preskakuje zdej me sam zaniam če je navrhu ležaj ? In če se da ta zamenjat ker je pomoje to napaka ?
Clean look

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Pe feb 06, 2009 11:53 am

Seveda, vsak amortizer ima vrtišče...če ta šteka, se sliši pok
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Pe feb 06, 2009 5:02 pm

In ta vrtišče se zamnja ali samo namaže ?
Clean look

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Pe feb 06, 2009 7:02 pm

Težko se namaže...razen če razdreš. Če pa že razdreš je pa bolje da se menja.
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Pe mar 20, 2009 3:05 pm

Bom kr tuki dodal zadnje čase ko odklenem avto in se potem vsedem v njega se zelo hitro sam zaklene ko dam pa ključ in kontakt se odklene samo voznikova stran ? Se je rač. mal zmešalo ?
Clean look

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Pe mar 20, 2009 4:39 pm

kater letnik imaš?

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a mastr1 Pe mar 20, 2009 6:07 pm

Da ne bom odpiral nove teme. Pri avtu opažam, da mi poka nekje pri kolesu, ko se peljem čez kake majhne kotanje. Če zapeljem na večjo kotanjo, tega zvoka ni. Pa kolesa nimata nič lufta. Kaj bi lahko bilo narobe, roke ali kaj drugega? Avto je pa passat l.98.
LP
Danes je težko biti glup-je prevelika konkurenca!!

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii So mar 21, 2009 6:35 pm

Lesane Parish Crooks je napisal/-a:kater letnik imaš?

2005 je letnik

No dans pridem v garažo in avto je zaklenjen ključi noter sam od sebe se je začel zaklepat tud ko sem mel vrate odprte se je kr zaklenu ?
Zadnjič spremenil Denii, dne Ne mar 22, 2009 12:18 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Clean look

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara So mar 21, 2009 6:49 pm

mastr1 je napisal/-a:Da ne bom odpiral nove teme. Pri avtu opažam, da mi poka nekje pri kolesu, ko se peljem čez kake majhne kotanje. Če zapeljem na večjo kotanjo, tega zvoka ni. Pa kolesa nimata nič lufta. Kaj bi lahko bilo narobe, roke ali kaj drugega? Avto je pa passat l.98.
LP

ležaji amortizerjev, končniki, lahko tudi zglobi na rokah........avto dvignit in pogledat če je kje kej lufta, edino pri ležajih amortizerjev se ne čuti lufta, ampak samo poka, ko je avto na tleh in se voziš čez poškodbe na cestišču..........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Napisal/-a mastr1 So mar 21, 2009 7:11 pm

xsara je napisal/-a:ležaji amortizerjev, končniki, lahko tudi zglobi na rokah........avto dvignit in pogledat če je kje kej lufta, edino pri ležajih amortizerjev se ne čuti lufta, ampak samo poka, ko je avto na tleh in se voziš čez poškodbe na cestišču..........

Avto je bil dvignjen in smo probavali luft, pa ga ni bilo zaznati. Oba kolesa sta bila fiksna, brez premikanja. Potemtakem bi lahko bil ležaj amortizerja? Drgač je avto na cesti stabilen, brez zibanja. Se pozna, da je to nekaj podobno avtomobilu v primerjavi z avti, s katerimi sem se vozil. Enkrat bo treba to rešit to nabijanje, ker mi gre na živce, ko se peljam po majhnih kotanjah. Če gledam na stanje naših cest, mi gre vedno na živce oz. zelo pogosto :)

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara So mar 21, 2009 7:16 pm

ja potem če ni lufta so edino ležaji amortizerjev krivi za butanje, kaj ti ropota tudi, ko se že nekaj časa voziš?............ker tista guma, ki se ji reče ležaj amortizerja se tudi malo ogreje med vožno in potem skoraj neha ali pa tudi celo neha začasno pokati, najbolj izrazito je pokanje amortizerja ob mrzlem jutru, ko je guma popolnoma trda in tolče da je kar veselje :lol:
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Napisal/-a mastr1 So mar 21, 2009 8:15 pm

xsara je napisal/-a:ja potem če ni lufta so edino ležaji amortizerjev krivi za butanje, kaj ti ropota tudi, ko se že nekaj časa voziš?............ker tista guma, ki se ji reče ležaj amortizerja se tudi malo ogreje med vožno in potem skoraj neha ali pa tudi celo neha začasno pokati, najbolj izrazito je pokanje amortizerja ob mrzlem jutru, ko je guma popolnoma trda in tolče da je kar veselje :lol:

Meni se zdi, da kar konstantno nabija, neglede na dolžino vožnje. Bom sedaj mal bolj pozoren na to. Torej, ko je vročina, in ko je guma mehka, se tega nebi smelo slišati, če je kriv ležaj amortizerja? Ampak kot sem že rekel, tolče samo na majhne kotanje, take, pri katerih kolo "zabije" na hitro dol, čez večje, pri katerih pa se kolo zapelje normalno (v celoti) čez kotanjo, pa ne. Če ti to kaj pomaga.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So mar 21, 2009 8:17 pm

Pozdravljeni

V koliko je ležaj amortizerja poškodovan je naslednja poteza lom vzmeti. Torej je veliko ceneje urediti samo ležaje, kot pa potem kupovati še vzmeti. Vidi se po tem, ko obračamo volan se vzmet zgoraj zvija ali preskakuje.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Napisal/-a mastr1 Ne mar 22, 2009 9:59 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

V koliko je ležaj amortizerja poškodovan je naslednja poteza lom vzmeti. Torej je veliko ceneje urediti samo ležaje, kot pa potem kupovati še vzmeti. Vidi se po tem, ko obračamo volan se vzmet zgoraj zvija ali preskakuje.

Lep pozdrav

V volanu ni nobenega čudnega pokanja pri zavijanju levo oz. desno :?

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Po mar 30, 2009 10:24 pm

No da bo še kdo vedel v mojem primeru kovinski pok napaka ( lager amortizerja ).
Clean look
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov