Napisal/-a obcasnigledalec To mar 31, 2009 9:53 pm
Če odkrijem še eno napako na avtu obljubim, da odprem en generalni topic kamor bom redno jokal! :P
Gre se za Polota, 6n, 1998 letnik. CCA 125k km, pred kratkim menjani spredni diski.
Torej, že spet en problem, sicer si nisem preveč belil glave z njim ampak, kaj pač naj, rad bi da bi bil moj avto udoben za vozit. Prvi problem je, da mi volan trese. Sem prebral skoraj vse tiste topice za tresenje volana, in mi sam opis problem ni bil čisto enak.
Med vožnjo vse DO 140 km/h mi volan trese, sicer ni katastrofa, ampak še zmeraj ni ravno udobje, da se ti volan trese kot nek vibrator. Ko pa avto doseže 140 km/h, torej nekje čez 3300-3400 obratov, pa je volan miren in je avto končno užitek vozit. Zaenkrat nisem opazil med zaviranjem, da mi trese, ampak to je bolj posledica tega, da na to nisem pazil in si nisem zapomnil. Če stopim po gasu neha tresit. Nisem pa 100%, ker sem si samo zapomnil kdaj mi ne trese. Moram še preverit to, najbrž jutri zjutraj. Gume so ravnokar menjane, treslo je pri zimskih in letnih, zimske so na jeklenih platiščih, letne na ALU. letne so bile pravkar montirane, mislm da so pravilno nacentrirali gume.
Več ali manj sem iz drugih topicov razbral, da je problem lahko rešen z centriranjem, ampak seveda to ni obvezno pa me zanima kako bi lahko še kaj preveril, kaj bi lahko bilo? To še zmeraj ne pomeni, da ne dvomim da gume niso nacentrirane, ampak pač da vidim kaj bi lahko bilo glede na moj opis.
Druga stvar je pa hrup, ki ga slišim v avto, kot da tesnilo nebi dobro delovalo. Hitreje kot se gre, bolj je podobno tornadu po zvokih, pri 150-170 km/h pa že pošteno žvižga. Najbolj glasno je pri sovoznikovih vratih. Zdi se mi da so pač tesnila pri vratih zanič, ampak na prvi pogled zgledajo vredu, ampak tudi pri teh nalivih nisem videl da bi kje puščalo. Bom to še mal testiral z baby pudrom pa veliko vode. Najbrž res puščajo in bi rad to kar zamenjal, zato mam dve vprašanji:
Kje se lahko kupi ta tesnila v LJ? Najbrž bi Potokar mel to na zalogi ne?
Kako se jih to zamenja? Rabim kaj lepila? Staro tesnilo lahko samo ven potegnem ali je treba še kaj drugega naredit?
Haynes tukaj preskoči ta korak tako da raje vprašam kot pa potrgam tesnilo in potem bom imel pa res luknjo.
Zdaj že objavlam občasno