sašo5 je napisal/-a:Tako "lisko" vidiš, prav ti je :P
"borci77" tukaj neke stvari niso razjasnjene(vsaj meni)borci77 je napisal/-a:Alora meni je original sklopka zdržala s čipom 2 leti, kilometrov ne vem ma nekje okoli 30-35.0000.
in nato pišeš:borci77 je napisal/-a:Prevoženih pa imam 147.000 KM
se pravi, da ko si čipal je imel avto že rec 110.000km .....sklopka je potemtakem bila rec do polovice že zrabljena, čip je pa rec. malenkosto pripomogel h trajnemu uničenju, sedaj bilo ktero daš notri bi moralo bit naslednjih 80-100 tisoč mir.
borci77 je napisal/-a:Da zadevo razjasnimo jaz sem čip montiral na original sklopko(očitno je bila že načeta), ko je imel avto recimo 110.000km (se ne spomnim točno) in mi je kmalu po montaži čipa začela drseti. Nato sem sklopko zamenjal z novo, katera pa mi je zdržala do sedaj cca. 2 leti se pravi da sem z njo prevozil cca.35.000km. Trenutno ima avto 147.000km in mi je sklopka pri vklopljenem čipu začela zdrsavati(če čip sklopim ne drsi). Moja dilema pa je kakšno sklopko montirati, da bi zdržala dlje kot recimo dve leti (35.000km)-obstoječa sklopka je toliko zdržala, je pa res da se nisem nič šparal. LP
graal je napisal/-a:borci77 je napisal/-a:Da zadevo razjasnimo jaz sem čip montiral na original sklopko(očitno je bila že načeta), ko je imel avto recimo 110.000km (se ne spomnim točno) in mi je kmalu po montaži čipa začela drseti. Nato sem sklopko zamenjal z novo, katera pa mi je zdržala do sedaj cca. 2 leti se pravi da sem z njo prevozil cca.35.000km. Trenutno ima avto 147.000km in mi je sklopka pri vklopljenem čipu začela zdrsavati(če čip sklopim ne drsi). Moja dilema pa je kakšno sklopko montirati, da bi zdržala dlje kot recimo dve leti (35.000km)-obstoječa sklopka je toliko zdržala, je pa res da se nisem nič šparal. LP
joztom je napisal/-a:Malo morate razčistiti, kaj bi kdo rad. Originalna lamela in košara sta usklajeni, boljša lamela ne pomaga, potrebna je konstrukcijsko močnejša košara. Potem nastopita dve vprašanji, ali je prenos dosti močan (zajla) ali bo ta sklopka pretežka in zahteva menjavo sistema na hidravliko. Ko to vprašanje rešiš, je vprašanje zdržljivosti pogonske gredi menjalnika, ki je limitirana z nekim končnim navorom, tega je težko izvedeti. Pametna vožnja nekje koristi, največkrat pa nagaja (spodrsuje) sklopka v direktni prestavi (5. ali 6.) v klanec ali pri zelo visokih hitrostih po ravnem, ko je upor vetra močan.
graal je napisal/-a:borci77 je napisal/-a:Da zadevo razjasnimo jaz sem čip montiral na original sklopko(očitno je bila že načeta), ko je imel avto recimo 110.000km (se ne spomnim točno) in mi je kmalu po montaži čipa začela drseti. Nato sem sklopko zamenjal z novo, katera pa mi je zdržala do sedaj cca. 2 leti se pravi da sem z njo prevozil cca.35.000km. Trenutno ima avto 147.000km in mi je sklopka pri vklopljenem čipu začela zdrsavati(če čip sklopim ne drsi). Moja dilema pa je kakšno sklopko montirati, da bi zdržala dlje kot recimo dve leti (35.000km)-obstoječa sklopka je toliko zdržala, je pa res da se nisem nič šparal. LP
Pozdravljen!
Za začetek se nauči ravnati s sklopko. Vozil sem že TDI-je, JTD-je in pa tudi TurboBencinarje, ki so meli bolj napaljene motorje, kot imaš ti, pa še vsem sklopke držijo po več kot 100k km.
Torej tudi jaz sem vozil že več turbo motorjev z več konji (ORIGINAL), se pravi da je bilo vse prirejeno tej moči. Moj ima original 120KM(sklopka je temu prirejena) in ko je čip izklopljen sklopka ne drsi, problem nastane ko vključim čip in se motorju moč poveča na 150KM, takrat sklopka začne drseti. Ne razumem kako ravnaš oz. kaj delaš s sklopko ko pritiskaš na pedal plin med vožnjo, jaz jo razen pri prestavljanju prestav pustim na miru? Meni ne zdrsuje pri speljevanju ampak ko je motor pri nižjih obratih in pohodiš plin, sploh v kateri od višjih prestav.
joztom je napisal/-a:Malo morate razčistiti, kaj bi kdo rad. Originalna lamela in košara sta usklajeni, boljša lamela ne pomaga, potrebna je konstrukcijsko močnejša košara. Potem nastopita dve vprašanji, ali je prenos dosti močan (zajla) ali bo ta sklopka pretežka in zahteva menjavo sistema na hidravliko. Ko to vprašanje rešiš, je vprašanje zdržljivosti pogonske gredi menjalnika, ki je limitirana z nekim končnim navorom, tega je težko izvedeti. Pametna vožnja nekje koristi, največkrat pa nagaja (spodrsuje) sklopka v direktni prestavi (5. ali 6.) v klanec ali pri zelo visokih hitrostih po ravnem, ko je upor vetra močan.
borci77 je napisal/-a:Srečen ti če na tvoji alfi zdrži, meni pač ne, to je to.
Torej če se že dajemo okrog pravopisa ne vem kje si našel "priklopico" ma mislim da o tem nima smisla niti razglabljat, je tematika off topic.
Kar se pa tiče drugega glede speljevanja je že res da moraš speljati pri nizkih obratih, samo včasih pa moraš tudi potegniti z mesta.....
Torej da zaključim, nisem pisal da bi poslušal polnjenje glave nekih "pametnjakovičev", vprašal sem nasvet in če si pripravljen pomagat prav, vsak ima svoj stil vožnje, sam nisem nikoli rekel da je moj perfekten, ampak tema ni o stilu vožnje ampak o pomoči vezani na zamenjavo sklopke.
Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov