Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mit 406
Nov uporabnik

zadnje zavore

Napisal/-a mit 406 Pe apr 03, 2009 12:40 pm

zadnjič ko sem menjal gume, sem opazil, da se desni boben zelo težko vrti - se moram kar fejst upret da zvrtim, pa sem kr kita.. 8) levi se vrti normalno.
med vožnjo ne opazim, da bi avto kakorkoli zanašalo, vleklo, se normalno ustavlja, abs dela.
ročna je precej visoka in ne prime najbolje.

no, danes sem se spravil podirat zadevo, pa nekako ne gre :? boben ne gre dol.
boben je pritrjen z dvema torx vijakoma, ta dva sem odvil. velike matice v pestu, pod njo je ležaj, mi najbrž ni treba odšraufat, kajne?

lahko boben našponam z abcigrom da ga snamem dol? najbrž bom kaj polomil. spustim olje iz zavor? potem imam delo z prezračevanjem, kar mi ne diši najbolje.

katera stvar me sploh bremza? zavore, ali ležaj? ležaj je vide v redu, mast je trda okrog, ne drgne nobena stvar nikamor... kaj bi bilo?

najboljši mojster za zavore tod okoli je najbrž @fan, predvidevam da bo rešitev stresel iz rokava?

aja, avto: peugeot 406, letnik 96
LP
LP, Mitja

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe apr 03, 2009 12:54 pm

v bobnu notr je je naredil kanal.to se nardi zarad "ploscic" in zato ne mores dol potegnt bobna.
zavtr bobenv tako pozicijo da bos skozi eno luknjo(za pritrditev kolesa) videl tisti del "ploscic" kjer so eni zobci.potem pa z izvijac te zobce premikaj v eno smer in bojo "ploscice" sle skupaj pa bos lah dal dol boben.
Ni vse res kar napišem

orbital
Nov uporabnik

Napisal/-a orbital Pe apr 03, 2009 4:44 pm

avtomatski regulator ti je šteknil. naredi kot je en pred mano svetoval. nekje moraš met luknjico, eni avti majo zadaj - se pravi na notranji strani

mit 406
Nov uporabnik

Napisal/-a mit 406 Pe apr 03, 2009 7:03 pm

uff, hvala lepa za odziv!
sem probal malo premikat pakne, pa mi je ratalo za malenkost razmaknit, tako da se lažje suče, se je pa takoj ko sem zategnil ročno našponalo nazaj.
avtomatski regulator, se da to kaj popravit/spihat/spucat? ali naj grem kar po novega?

sem pa ugotovil da moram odšraufat tudi pesto, šrauf na sredini. boben je iz celega, češrav ima tak rob kakor da bi bil nataknjen na pesto, pa ni.
v ponedeljek dobim 41 nastavek za gedoro od kolega, pa nadaljujem razdiranje.

bomo vidli kaj bom našel notri.
LP, Mitja

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe apr 03, 2009 9:45 pm

Pozdravljeni

Pri vas je zablokiral samonastavitveni vijak in malo vzvodje od ročne zavore. S ploščatim izvijačem potisnite vzvod ročne zavore proti oblogi, skozi luknjo od vijakakov platišča. Spustite/popustite/"raštelajte" nastavitveni vijak, kot vam je svetoval "abbe" in s kladivom udarite po bobnu ( z občutkom ). Tako se bo boben začel lepo vrteti in vi ga boste z lahkoto sneli. V koliko boste naleteli na težave me pokličite ( 031-797-021 ) in bova rešila težavo.

Lep pozdrav

PS
notri ni nič zanimivega: zavorne obloge, vzmeti in zavorni cilinder ter veliko zdravju škodljivega prahu :D
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

mit 406
Nov uporabnik

Napisal/-a mit 406 Ne apr 05, 2009 7:48 pm

odprl, našel veliko prahu in rje.. .:P

torej, ni bilo potrebno odšraufat pesta, disk je posebej in je pritrjen z dvema torx vijakoma. zaradi rje in površnega opdazovanja sem mislil da je iz enega kosa.

rabiš kilsko kladivo in ne se bat, boben ne bo počil, treba kar fajn udart po njem iz različnih strani. počasi popusti. pri meni nisem mogel popustit vijaka od zunaj, zaradi rje.

zaenkrat bom menjal pakne na obeh kolesih.

hvala za napotke!
LP, Mitja

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Ne apr 05, 2009 8:32 pm

če boš menjal samo pakne, daj postružit bobne!! ali pa raje zamenjaj še bobne
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov