schranz je napisal/-a:Pozdravljeni,
imam golfa IV 1.4 16v (letnik 2000), 2 tedna nazaj sem ga kupil in me zanima ali je normalno da ima podoben zvok motorja kot dizel ? Nekje tukaj na forumu sem zasledil da je to normalno pa me zanima vaše mnenje.
In še nekaj me zanima, ko dam kontakt se mi prižgejo lučke in počakam da ugasnejo, vse ugasnejo samo EPC lučka ne ugasne, a ko zalaufam avto lučka ugasne.
Lp.
KiNOS je napisal/-a:V tem primeru se ti splača pogledat bencinsko pumpo. Je bil primer ko je zaštekal plovec na pumpi, dejansko je ven skoču iz "zatiča" in je skos kazalo da je poln al prazen tank(ne vem se ne spomnm tocn).
Glede lučke check..hm pa v zvezi abs sistema..a ima avto ESP/ASR?
Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Najprej pomerite pritisk olja. Ne bi bilo pa slabo da demontirate oljni zbiralec "karter" in ščistite sito.
Ko je vozilo/motor segret na delovno temperaturo je olje posledično redkejše in je pomanjkanja oljnega pritiska bolj opazen.
Lep pozdrav
mITJA122 je napisal/-a:Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Najprej pomerite pritisk olja. Ne bi bilo pa slabo da demontirate oljni zbiralec "karter" in ščistite sito.
Ko je vozilo/motor segret na delovno temperaturo je olje posledično redkejše in je pomanjkanja oljnega pritiska bolj opazen.
Lep pozdrav
Bil sm pr enmu vaškemu mehaniku...pa kolkr sm pršu pa mu omenu..da se mi občasno prižge lučka za olje..je kr začel..ja kurbnvela je hin..oljna pumpa je hin...ni delov...bla.bla.bla...
JAAA lubi človk, lepo prosim avta še vidu ni, ne slišu kk motor laufa pa že ve, use ka je hin...![]()
Lol
Mislim...ti se pa pol vidi...
joztom je napisal/-a:Če ne menjaš filtra je kakor da ne bi menjal olja. 5W40 in 10W40 sta pri toplem motorju enako gosta, gostejši je npr 5W50. 5W pomeni gostoto pri hladnem motorju, torej kako hitro podmazuje hladno olje.
O specifikacijah kaj več povedo tovarne. Primer je PSA, ki govori o boljših oljih takole:
Olja za varčevanje se naj ne bi uporabljala za motorje, narejene pred letom 2000 (primer je 0W30), ker niso ležaji in tolerance prirejeni. Za avte, prodane po letu 1999 se mineralna olja odsvetujejo, najnižja raven je polsintetika v predpisani gradaciji.
schranz je napisal/-a:...ko sem bil pri mehaniku mi je prištekal avto na tester, in je ugotovil da je pač napaka v zvezi z abs-om in da to ni nič hujšega, samo da mi lahko kakšen deciliter več pokuri.
Marsovček je napisal/-a:schranz je napisal/-a:...ko sem bil pri mehaniku mi je prištekal avto na tester, in je ugotovil da je pač napaka v zvezi z abs-om in da to ni nič hujšega, samo da mi lahko kakšen deciliter več pokuri.
Za tole bi pa rad slišal razlago (razen če bo pokuril dcl. zavornega olja).
@mITJA122: slab stik je vedno možen. Preveri kable in spoje, išči korozijo na kontaktih,... To lahko narediš sam in je najceneje.
Fan je napisal/-a:Marsovček je napisal/-a:schranz je napisal/-a:...ko sem bil pri mehaniku mi je prištekal avto na tester, in je ugotovil da je pač napaka v zvezi z abs-om in da to ni nič hujšega, samo da mi lahko kakšen deciliter več pokuri.
Za tole bi pa rad slišal razlago (razen če bo pokuril dcl. zavornega olja).
@mITJA122: slab stik je vedno možen. Preveri kable in spoje, išči korozijo na kontaktih,... To lahko narediš sam in je najceneje.
Pozdravljeni
Za takšno bedarijo ni razlage! Edino kar se lahko naredi, je zamenjava mehanika.
"mITJA122"
Priključite vozilo na tester in preverite senzorje. V koliko vam javlja senzor pritiska olja - preverite stike/kontakte/spoje. Pobrišite vse napake, pojdite se vozit, tudi na odsek asfalt/makedam, ter še enkrat priklopite tester - v koliko vam prižge opozorilno lučko za olje jo je ECU zabeležil kot napako in jo shranil ( pri VAGih je vsa motorna elektronika vezana na ECU in pri najmanjši napaki se shrani v spomin ).
Lep pozdrav
Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 18 gostov