Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Casper_1
Nov uporabnik

Kraj: šentjur

honda Civic - (8 gen.) čuden vonj ob vklopu klime

Napisal/-a Casper_1 Po apr 06, 2009 4:26 pm

Imam hondo civic staro eno leto, kjer se mi ob vklopu klime pojavi čuden vonj. Če imam vklopleno normalno prezračevanje je ok če pa vklopim klimo pa se na začetku pojavi čudenj vonj po kakšni minuti pa ta vonj zgine. sedaj me pa zanima ka bi bilo to narobe in če ima kdo kakšen predlog kako bi se rešil tega problema.

hvala

LP

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a Proton-Blaž Po apr 06, 2009 4:29 pm

Rešitev je: menjava miCro filtra klime...
Strošek nekje: 20-30€

lp Blaž ;)

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po apr 06, 2009 4:33 pm

To so se ti gljivice noter zaredile... obstaja en sprej, ki to pošpricaš in je OK..
No escape from the mass mind rape...

Casper_1
Nov uporabnik

Napisal/-a Casper_1 Po apr 06, 2009 4:35 pm

aha.. ok. hvala vam

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Po apr 06, 2009 4:44 pm

vsake tolk je dobr klimo pa ventilacijo do fula mrzlo nastavit (ne rabiš bit glih v avtu,pač šipe odpreš),ker se drugače rada svinjarija pa bakterije na uparjalnik navlečejo.sploh v zimskem času je zaželjeno vsaj dvakrat tako nardit ;)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Casper_1
Nov uporabnik

Napisal/-a Casper_1 Po apr 06, 2009 4:46 pm

sam to se je meni že lani zgodilo... pa sm mislu da bo zdej čez zimo se kaj popravilo, pa sm dans spet jo mal zalaufal pa ta čudn vonj... bomo že neki zrihtali.. hvala vam

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž Po apr 06, 2009 5:26 pm

Ti samo ta filter menjaj pa bo OK...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po apr 06, 2009 5:35 pm

Če je avto v garanciji,pojdi lepo na servis...

kaj si boš sam stroške delal.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po apr 06, 2009 5:43 pm

Ja to bo filter klime.Meni so ga na prvem servisu menjali pač preventivno in strošek ni neki velik.Sem pa na lastno željo menjal vse filtre tudi mikrofilter za kabino,ki sicer ne spada med menjavo pri prvem servisu a sem vseeno to storil.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

DeNiŠ
Novinec

Napisal/-a DeNiŠ Po apr 06, 2009 5:57 pm

jajce :D:D:D

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po apr 06, 2009 7:02 pm

A se vam ne zdi da skozi filter vleče zrak tudi ko klima ne lavfa in bi potem skoz smrdelo??Pa kakšne glivice pa bakterije po enem letu??Dejte dejte pri 16 let starem tipotu ni bakterij pa filter tudi nikoli ni bil krivec za čudne vonjave.

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž Po apr 06, 2009 7:10 pm

Nevem kak naj smrdi če ventilacija/klima ne lavfa...Naj menja Mikro filter pa je problem rešen...sploH če že dolgo ni bil zamenjan...
lp

čare je napisal/-a:A se vam ne zdi da skozi filter vleče zrak tudi ko klima ne lavfa in bi potem skoz smrdelo??Pa kakšne glivice pa bakterije po enem letu??Dejte dejte pri 16 let starem tipotu ni bakterij pa filter tudi nikoli ni bil krivec za čudne vonjave.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po apr 06, 2009 7:18 pm

Če ventilacija lavfa še ne pomeni da kompresor lavfa in s tem plin kroži po sistemu!!Filter pa je star največ 1 leto (avto je letnik 2008)

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Po apr 06, 2009 8:14 pm

Nihče nikoli ne omenja, da do slabega vonja ob vklopu klime prihaja tudi zaradi "nepravilne" uporabe klime. Pred koncem vožnje (ca 5 min) je dobro klimo izklopiti, da se uparjalnik posuši. Če tega ne naredimo, se na mokrem uparjalniku, na katerem se je kondenzirala vlaga iz zraka, zaredi razno razna svinjarija, ki s časom začne smrdeti. Mikrofilter pač ne zadrži vsega. Seveda smrad lahko prihaja tudi zaradi starega mikrofiltra. Delno se "živi" prah, ki ga ne zadrži mikrofilter, nabira tudi v prezračevalnih kanalih zato dober servis klime, poleg kontrole plina in olja, vključuje tudi razkuževanje. Vsekakor je dobro 1x na leto menjati mikrofilter in to ne spada pod garancijo

LP

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po apr 06, 2009 8:20 pm

čare je napisal/-a:A se vam ne zdi da skozi filter vleče zrak tudi ko klima ne lavfa in bi potem skoz smrdelo??Pa kakšne glivice pa bakterije po enem letu??Dejte dejte pri 16 let starem tipotu ni bakterij pa filter tudi nikoli ni bil krivec za čudne vonjave.

Pr 16 let starem tipotu tud klime ni :P

Preko študenta sem kot študent pomagal montirati klime in povem lahko da je to popolnoma naraven pojav.. in sicer da se v mirujoči vodi pojavijo 'živalce' ;)

Če mikrofilter ne bo pomagal (kot je nekdo drug predlagal), se dobijo spreji, ki te gljivice uničjo. Pri stacionarni klimi vem, kje se ta golazen zaredi... pri avtu pa nevem in raje vprašaj koga, ki je s tem že delal.
No escape from the mass mind rape...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov