Nasveti in napotki ter povpraševanja...

YY
Nov uporabnik

Vožnja pod ročno

Napisal/-a YY Sr apr 08, 2009 7:29 am

Danes sem prvič vozila nov avto. Malo sem bila nervozna in nisem takoj opazila, da vozim pod ročno (približno 1 km). Kaj to pomeni? Ali je huda napaka?

Hvala za odgovor.

On
Novinec

Napisal/-a On Sr apr 08, 2009 7:44 am

Ne obremenjuj se preveč! Ni huda napaka, tudi meni se je že zgodilo (KAKIH 50 METROV SICER).

Kar pogumno naprej...

Lep pozdrav

YY
Nov uporabnik

Napisal/-a YY Sr apr 08, 2009 7:57 am

Hvala za odgovor.

A ste mogoče vprašali avtomehanika glede tega?

Lep pozdrav

On
Novinec

Napisal/-a On Sr apr 08, 2009 8:07 am

Če imate (imaš) zadnje zavore bobnaste je mogoče da se pregrejejo (zasmrdi), vendar se sigurno niso po 1 Km, recimo če bi tako vozila 10 Km bi se! Če se pregreje material ni več isti in posledično zavore (Zadnje da ne bo pomote) posledično slabše držijo, vendar povdarek na slabše in nikakor ne pomeni da bodo sedaj kar odpovedale!!

Če pa mate diske pa se po daljši vožnji kvečjemu ploščice tako "zmantrajo", da začnejo potem cviliti ali se celo diski zvijejo, vendar je to drugo skoraj nemogoče...

Če si vozila 1 KM pod ročno se nimaš kaj bati...

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Re: Vožnja pod ročno

Napisal/-a Kael Sr apr 08, 2009 8:14 am

YY je napisal/-a:Danes sem prvič vozila nov avto. Malo sem bila nervozna in nisem takoj opazila, da vozim pod ročno (približno 1 km). Kaj to pomeni? Ali je huda napaka?
Hvala za odgovor.

Ne sekiraj se preveč - vendar pa mi nekaj ni jasno - kako ti avto ni začel tulit, če si peljala z ročno? Meni namreč v avtu po parih metrih z zategnjeno ročno začne tako piskat, da je kr hudo... a nimajo tega vsi avtomobili?

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr apr 08, 2009 8:18 am

Zenske nimajo posluha za stroje.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

YY
Nov uporabnik

Napisal/-a YY Sr apr 08, 2009 8:23 am

Ne, nič. Samo naenkrat zagledam rdečo lučko za ročno. Je Citroen.

Hvala za odgovor. Upam, da bo vse v redu.

Pozdrav.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr apr 08, 2009 8:25 am

To se je zgodilo tudi meni. Moj prvi avto Yugo. Po prvi vožnji od nakupa sem pozabil odtegniti ročno in sem se peljal kakšne 2 km z zategnjeno ročno in lahko povem da sem odtlej imel vedno težave in je ročna zelo zelo slabo zagrabila. Moral si precej zategniti da je bil sploh kakšen učinek. To me je tudi zelo motilo pri speljevanju v hrib, kjer si moral dobesedno skorajda iztrgati tisto ročko da je avto sploh obstal.
No avto sem tako ali tako zelo hitro zamenjal tako da se nisem prevč ubadal s tem ampak lahko povem, da sem kar nekaj truda vložil v zavore in mi ni uspelo spravit v prvotno stanje.
Vejretno so sedaj novejši avtomobili veliko bolje narejeni in vejretno ne bo takšnih težav, pri starejših je bil pa kar problem ...

Uporabniški avatar
LaKi_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Vožnja pod ročno

Napisal/-a LaKi_ Sr apr 08, 2009 8:44 am

Kael je napisal/-a:vendar pa mi nekaj ni jasno - kako ti avto ni začel tulit, če si peljala z ročno? Meni namreč v avtu po parih metrih z zategnjeno ročno začne tako piskat, da je kr hudo... a nimajo tega vsi avtomobili?

Tega nimajo vsa vozila, to imajo predvsem novejši.
Težko je danes biti norec, kajti konkurenca je velika.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Sr apr 08, 2009 9:25 am

Kolk močno je bla zategnjena? Zdaj prime slabše?
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

YY
Nov uporabnik

Napisal/-a YY Sr apr 08, 2009 9:46 am

Nisem ga še peljala od zjutraj. Bom videla popoldne kako bo, pa sporočim

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr apr 08, 2009 11:47 am

To pa res ne vem, zakaj se sekiraš. Edino kar bi se lahko naredilo je, da bi se toliko pregreli bobni, da bi se kaj zvili. Vendar če sploh nisi opazila, da je ročna, že ni mogla biti tako močno zategnjena - če bi bila, bi še speljala komaj. Pa samo 1 km..
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Sr apr 08, 2009 11:53 am

js talent sem pozabo na predizpitni vožnji ročno spustit(živčki), vbistvu sem jo, sam je bla še lih tolk zategnjena, da je svetla lučka za ročno, ah ja, stari cajti :D

YY
Nov uporabnik

Napisal/-a YY Sr apr 08, 2009 12:03 pm

Zgleda, da je bila čist mal zategenjena, ker nisem čutila nič pri speljevanju. Ker vem, da na drugem avtu začutiš, da se avto spusti in težko speljem.

Sem se že pomirila. Hudo mi je bilo, ker je nov avto in potem imaš cel dan slab občutek.

Hvala vsem za tolažbo.

Lep dan
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 4 gostov