Nasveti in napotki ter povpraševanja...

MicKY
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj, Maribor

Clio 3, voznikova vrata

Napisal/-a MicKY Po apr 13, 2009 8:52 am

Najprej en lep pozdrav vsem mojstrom tukaj...

Imam manjšo težavico s Cliotom 3.
Zadnje čase opažam, da, ko je zunaj že toplo (15+ stopinj), se mi voznikova vrata "zatikajo"... Torej, ko vrata odprem, se mi na vsaki stopnji malo zataknejo. No, pri odpiranju še nekako gre, ko pa jih hočem zapret, pa zelo poči, ko pridejo mimo tiste "stopnje".
To me precej moti, saj je precej čudno, da ko vrata zapiram, da tako poka.
Sem že uporabil WD-40 na vseh vidnih premikajočih delih "pantov", ampak ne pomaga nič.

Kakšni nasveti mogoče, kaj še lahko preizkusim, preden morem na servis?

___
Clio III 1.2 16V
letnik 2006
33000 km

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po apr 13, 2009 8:58 am

Zdaj če si samo "pante" namazal nisi skoraj nič naredil, namaži še vodilo na katerem so stopnje
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po apr 13, 2009 9:05 am

Tisto vodilo ki ima stopnje boš mogel zamenjat z novim pa bo mir (če se da vzemi unga ki je oblečen v plastiko), ker najbrš je zvit ali ti bo pa kmalu poču

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po apr 13, 2009 9:17 am

Poka "halter" (po slovensko nevem točno kako se reče,) vrat, to je črna približno 1 cm ŠIROKA in 2-3 mm DEBELA železna "ročka", katere vidna DOLŽINA je odvisna kako močno odpreš vrata. Se pa nahaja pod električni kabli ki vodijo iz notranjosti kabine v vrata (so pa oblečeni v črno plastično "pokrivalo".
V glavnem ta halter ima 3 stopnje, na katerih se vrata ustavijo in zato ti tudi poka 3xkrat pač na tisti točki ustavitve.
zelo velika možnost je, da se ti je malo odšraufal tisti halter, ki je prišraufan na steber karoserije. Poizkusi ga ategnit, pa boš videl.
Drugače pa bo dobro če ta halter tudi malo z mastjo namažeš, ker WD steče dol z halterja in se spet pojavi trenje s tem pokanje. Če pa boš malo namazal z mastjo pa ne bo nič slabega.

LP

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po apr 13, 2009 9:19 am

pskoda je napisal/-a:Tisto vodilo ki ima stopnje boš mogel zamenjat z novim pa bo mir (če se da vzemi unga ki je oblečen v plastiko), ker najbrš je zvit ali ti bo pa kmalu poču

Ni mus da je zvit ali kakorkoli deformiran. Ponavad dobi zračnost v vpetju tega vodila. In potem to vodilo ob vsaki stopnji malo skoči sem in tja v vpetju in to poči. Jaz sem to rešil na način, da sem namesto original vpetja (tam ko je pritrjen na šasijo) , dal not močnejš vijak in lepo zategnil.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Po apr 13, 2009 9:47 am

Sem skor zihr, d se je šel po gobe tale tvoj halter...Vsaj do zdj ko sem mel primere, ko je pokal pr cliotu, je dubu halter luft in pol poka..Menjaj za novega ni drag.

Uporabniški avatar
slavcdklavc
Novinec

Napisal/-a slavcdklavc Po apr 13, 2009 9:56 am

To je ena izmed soft spotov teh Cliov, moj brat ima isti problem, pa zrihtajo na servisu pa je za pol leta isti qrc. Drgač pa podmažuj z mastjo (na čist tanko vodilo), ne sme bit suho, pa bi mogl bit bolš.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po apr 13, 2009 10:00 am

omejevalec vrat menjaj pa bo
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov