RenaultTW je napisal/-a:Jest trdim, da ce poc blok motorja, ti olje vn zmece in posledicno avto ribne.
On trdi, ce poc blok motorja, avto zgubi na moci.
RenaultTW je napisal/-a:Bla je fora ta, ker je prisla neka zenska na Petrol ( ne delam reklame) in je cela panicna rekla, da ji je prejsn tedn sel twingo se 120 v klanec, dons pa samo se 80. In on kot iz topa izstreli pocen blok motorja.
lisko je napisal/-a:Če mene vprašaš je odgovor ne......
Kot drugo pa......blok ne poči kar tako. Blok ponavad poči če avto ornk zakuha (ko že vse drugo crkne prej) , ali pa če v vroč motor naliješ hladno vodo. Jaz sem imel recimo počen blok okrog vodnih kanalov v samem bloku.....drugič pa okrog cilindra (stena je bila cela ,spokano pa vse okrog) . Na moči ali delovanju pa se ni poznalo nič.....če ne bi motorja razdrl še danes ne bi vedel. Zelo malo kdaj ( sam še nisem kje zasledil) pa se sploh zgodi ,da bi blok počil tako da bi kr olje iztekalo ali hladilna.....
tristan01 je napisal/-a:lisko je napisal/-a:Če mene vprašaš je odgovor ne......
Kot drugo pa......blok ne poči kar tako. Blok ponavad poči če avto ornk zakuha (ko že vse drugo crkne prej) , ali pa če v vroč motor naliješ hladno vodo. Jaz sem imel recimo počen blok okrog vodnih kanalov v samem bloku.....drugič pa okrog cilindra (stena je bila cela ,spokano pa vse okrog) . Na moči ali delovanju pa se ni poznalo nič.....če ne bi motorja razdrl še danes ne bi vedel. Zelo malo kdaj ( sam še nisem kje zasledil) pa se sploh zgodi ,da bi blok počil tako da bi kr olje iztekalo ali hladilna.....
Da izteka olje oz. hladilna tekočina mora blok prebiti na ven. Kot so mnogi dejali ponavadi poči blok tam kjer je najšibkejši, torej ob oljnem ali vodnem kanalu. Da bi olje oz. hladilna tekočina iztekla pa se zgodi, ko poči kaj večjega v motorju in vrteči deli ali bat prebijejo ohišje, vendar je to že druga zgodba.
LP Tristan01
lisko je napisal/-a:tristan01 je napisal/-a:lisko je napisal/-a:Če mene vprašaš je odgovor ne......
Da izteka olje oz. hladilna tekočina mora blok prebiti na ven. Kot so mnogi dejali ponavadi poči blok tam kjer je najšibkejši, torej ob oljnem ali vodnem kanalu. Da bi olje oz. hladilna tekočina iztekla pa se zgodi, ko poči kaj večjega v motorju in vrteči deli ali bat prebijejo ohišje, vendar je to že druga zgodba.
LP Tristan01
Sej zato sem napisal da še nisem zasledil, da bi počil kr tako da bi kaj iztekalo.....Ali se res ornk pregreje ali pa kaj poči in prebije ampak v drugem primeru motor obstoji za vedno.....v prvem primeru (in verjetno tud monstrovem) pa je hudo pregretje ali pa hudo teranje motorja ( 1.4 turbo motor) in ker so zadeve preobremenjene pač počijo...vsekakor pa se to ne zgodi kr tako enemu "cestnemu" avtu.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov