Nasveti in napotki ter povpraševanja...

sasiti
Novinec

Vožnja ob kuhanju

Napisal/-a sasiti Po apr 13, 2009 6:52 pm

Živjo!

Danes mi je avto "kuhal" cirka 100 km. S kuhanjem mislim na segrevanje hladilne tekočine čez 90 stopinj. Da sem lahko prišel domov, sem vsakih nekaj kilometrov odprl pokrovček za hladilno tekočino, ki jo je vrglo ven, nato sem dolil hladno vodo. Avto je imel vedno dovolj vode, ustavil sem se vedno, ko je na kazalcu kazalo 100 stopinj.. Zanima me, ali sem kaj škodoval avtu s takšno vožnjo? Nekaj sem bral, da se lahko tudi glava zvije...

LP

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Vožnja ob kuhanju

Napisal/-a MatejW Po apr 13, 2009 6:56 pm

sasiti je napisal/-a:Živjo!

Danes mi je avto "kuhal" cirka 100 km. S kuhanjem mislim na segrevanje hladilne tekočine čez 90 stopinj. Da sem lahko prišel domov, sem vsakih nekaj kilometrov odprl pokrovček za hladilno tekočino, ki jo je vrglo ven, nato sem dolil hladno vodo. Avto je imel vedno dovolj vode, ustavil sem se vedno, ko je na kazalcu kazalo 100 stopinj.. Zanima me, ali sem kaj škodoval avtu s takšno vožnjo?

LP

ce ni zakuhal, pol ni bojazni,...
drugac pa so posledice uniceno tesinlo glave, v najslabsem primeru zvita glava :S
Slika

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po apr 13, 2009 7:01 pm

Pozdravljeni

S katerim vozilom ste delali expreso?

Lep pozdrav

PS
90, 95, ali 100 stopinj v hladilnem sistemu še ne pomeni "kuhanje"/pregrevanje, odvisno od tipa vozila.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti Po apr 13, 2009 7:02 pm

Se pravi, če sem redno (pravočasno) dolival vodo, avto ni zakuhal ali kako? Kdaj se šteje, da avto zakuha? Ko mu zmanjka vode ali kako?

Hehe drugače je pa kapučinček kuhal polo 97 l.:)

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Po apr 13, 2009 7:10 pm

sasiti je napisal/-a:Se pravi, če sem redno (pravočasno) dolival vodo, avto ni zakuhal ali kako? Kdaj se šteje, da avto zakuha? Ko mu zmanjka vode ali kako?

Hehe drugače je pa kapučinček kuhal polo 97 l.:)

Cajger verjetno ni bil na rdecem polju, ce je voda imela 100stopinj?
Slika

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti Po apr 13, 2009 7:12 pm

Ni rdečega polja - samo stopinje - skala gre do 110 stopinj, jst sm max do 105 enkrat šel...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po apr 13, 2009 7:13 pm

menjaj termostat in ohišje le tega oz.najprej ga preglej.

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti Po apr 13, 2009 7:16 pm

To seveda imam v planu jutri -samo zanima me, če nisem z vožnjo kljub segrevanju vode čez 90 stopinj še kej drugega "ušpilal":)

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Po apr 13, 2009 7:16 pm

čare je napisal/-a:menjaj termostat in ohišje le tega oz.najprej ga preglej.

Kaj pa ce mu ventilator ne dela oz. termostikalo?? ;)
Sicer pa to verjetno ve tud sam,...

/edit
sasiti je napisal/-a:To seveda imam v planu jutri -samo zanima me, če nisem z vožnjo kljub segrevanju vode čez 90 stopinj še kej drugega "ušpilal":)

bos videl, ce bo zdaj kaj vode papcal,... te ves da ni nekaj ok...
Slika

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po apr 13, 2009 7:35 pm

sasiti je napisal/-a:Ni rdečega polja - samo stopinje - skala gre do 110 stopinj, jst sm max do 105 enkrat šel...

Pozdravljeni

Pri vašem vozilu se termostat odpre pri 95 stopin, ventilator prižge pri 98 stopinj, torej ne biti v skrbeh ni bil expreso. Vseeno pa preverite zakaj vam ni hladilo/cerkurilara hladilna tekočina/prižgalo ventilator.............termostat, senzor temperature motorja ( ali releji/elektronika pod akumulatorjem v koliko ima vozilo klimo ).

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po apr 13, 2009 9:20 pm

Fan je napisal/-a:
sasiti je napisal/-a:Ni rdečega polja - samo stopinje - skala gre do 110 stopinj, jst sm max do 105 enkrat šel...

Pozdravljeni

Pri vašem vozilu se termostat odpre pri 95 stopin, ventilator prižge pri 98 stopinj, torej ne biti v skrbeh ni bil expreso. Vseeno pa preverite zakaj vam ni hladilo/cerkurilara hladilna tekočina/prižgalo ventilator.............termostat, senzor temperature motorja ( ali releji/elektronika pod akumulatorjem v koliko ima vozilo klimo ).

Lep pozdrav

Kot je rekel že Čare - Najbrž mu je termostat šel - to je bolezen teh avtomobilov - ima ohišje iz plastike in se igla - osovina termostata počasi prebije skozi plastiko - tako, da sprosti vzvod in ne prepušča več vode skozi termostat pol motor meče ven vodo na ekspanzijo ... imel že parkrat isti primer - Polo 1.6 in Lupo 1.0 ... ključ 10 pazi tudi na tiste samorezne vijake, ker radi zgnijejo ... preden greš po termostat jih preveri najverjetneje bosta rabila zamenjavo ...
kinkyllama & Yoni fun club ...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov