Nasveti in napotki ter povpraševanja...

sjure
Nov uporabnik

Renault Megane - težave z vžigom, elektirčna stekla

Napisal/-a sjure So maj 02, 2009 1:54 pm

Pozdravljeni!

Oče je kupil pol leta megana l. 2008 1.6 16V s 7000 prevoženimi km. Po približno mesecu dni pa je začel ugotavljati da z avtom nekaj ni uredu.

1. SLIŠI SE ČRPALKA ZA GORIVO
Ko je šel na servis so mu povedali da je bila črpalka enkrat že menjana enkrat pa so jo samo očistili. Zdaj pa je še nočejo menjati ker še ni dosti glasna. Kaj lahko stori glede tega? Lahko sploh na kakšen način doseže da jo bodo menjali. Med vožnjo se je sicer ne sliši, ga je pa malo strah da ne bo crknala ko bo avto že izven garancije.

2. PROBLEM Z VŽIGOM MOTORJA
Ko pritisneš na gumb start začne motor verglati (4 -5 sekund) nato pa neha. Ob drugem pritisku na gumb avto normalno vžge. To se dogaja tudi do 5 dni skupaj pri vsakem zagonu potem pa je spet nekaj dni uredu. Pa ni važno ali je mašina mrzla ali topla. Tudi o tem na servisu niso nič vedeli. Avto je takrat čisto normalno vžigal.
Je mogoče da je tukaj problem zaradi črpalke?

Pomslila sva na napako na računalniku. Zato sva avto za 10 min odklopila z akomulatorja ker naj bi se računalnik resetiral, če 10 min nima napajanja. (To sem zasledil na tem forumu). No tudi to ni nič pomagalo se je pa od takrat pojavil nov problem :

3. ELEKTRIČNA STEKLA
Ko hočeš zapreti ali spustiti stekla se le ta dvignejo ali spustijo za cca. 10 cm. Pa ni potem pa je treba znova pritisniti. (Pri vseh 4-ih steklih)

Je že kdo imel kakšen podoben primer?

LP, Jure

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 So maj 02, 2009 2:04 pm

Sj ma avto še garancijo če se ne motim.

Jst ga bi direkt na servis zapelal, in majo da zrihtajo. Megani naj bi bili po letu 2004 precej bolj kvalitetni kot prej, ampk zgleda da se sem ter tja še kak pojavi s problemi.

Fajn zrihtejta!

Lp!

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii So maj 02, 2009 2:42 pm

Menjati je treba senzor odmične gredi.
Šajbe je treba na novo sprogramirati.....maš u navodilih avta.....definitivno to ni za servis, lahko sam uštimaš.
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
RoZleht
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a RoZleht So maj 02, 2009 5:42 pm

3. ELEKTRICNA STEKLA:

- najprej spravis steklo cisto dol ... Ce se ob enem pritisku za dol spusti za npr. 5 cm, pritisnes tolikokrat da je steklo cist dol ...
- ponovis vajo da je steklo cisto gor s to razliko da pri zadnjem pritisku, ko se sipa zapre, drzis gumb za gor par sekund ... recmo 10 sekund ga drzis ... in to je to ...

V mojem primeru je bilo to ok, delale pa niso ker se mi je akk spraznil ... Pri meni je blo treba to nardit samo na voznikovih vratih in so bla potem tud vsa ostala stekla sprogramirana ...

sjure
Nov uporabnik

Napisal/-a sjure Ne maj 03, 2009 2:05 pm

Hvala za hitre odgovore.

Šipe smo že zrihtal :)

Glede vžiga sem danes z enim mehanikom govoru, pa je rekel da je treba menjati senzor zgornje mrtve točke indikatorja. Ali je to isto kot senzor odmične gredi ?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov