Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Maximus
Nov uporabnik

Nihanje obratov- focus 1.6 bencin, 2004

Napisal/-a Maximus So maj 09, 2009 2:55 pm

Pozdravljeni !

Recimo da se od nekod pripeljem in počasi ustavim... ko se ustavim, mi obrati trznejo malo navzdol, cca za 50 - 100 obratov...in potem spet nazaj na teh 900 obratov tam nekje... ni veliko, vendar se čuti in me moti, ker se mi zdi, da hoče motor ugasnit... v počasni vožnji v koloni ( sklopka-gas-zavora ) se to najbolj pozna.
Ampak problem ob vklopljeni klimi je bolj izrazit ! Imam mehansko klimo. Po vožnji na odprti cesti ni težav, v koloni pa zelooo moteče, ker speljuješ in se ustavljaš non stop in obrati padejo skoraj na 500 in motor ravno toliko da ne ugasne ! Pa spet nazaj na 900, pa spet dol.... In ker obrati toliko padejo, se mi zdi, da klimo oz kompresor kar izklopi, pa spet vklopi,.... moteče.
Zadnjič sem stal v koloni na mestu in so obrati skakali gor in dol ob vklopljeni klimi... ko sem jo izklopil, se je vse umirilo, vendar še vedno imam občutek, da ni blo to to.
Na servisu so mi menjali ventil prostega teka, pa je stvar ista, s tem da mi vsaj obrati ne skačejo sami gor in dol, ko stojim namestu... ko pa speljem in se ustavim, pa spet padejo dol na 500 in nazaj na 900...

Torej obrati mi nihajo, ob vklopu klime toliko bolj... zelo izrazito je pri speljevanju - oz. ustavljanju, parkiranju,... če stojim na mestu, brez vklopljene klime, se mi zdi, da avto dela normalno in obrati ne nihajo.
Na servisu so mi celo rekli, da je to normalno... po mojem ne vejo, kaj je, ker to ne more biti normalno...

Torej :

1. Ali so obrati 900 ( tam nekje ) vredi ali naj mi jih dvignejo ? Ker ko je avto še mrzel pod štangasom mi obrati ne nihajo ? In bi to rešilo problem ?

2. Kaj mi svetujete, da mi ne bodo zamenjali pol avta, preden ugotovijo kaj je...? ker se mi zdi, da če vklopim več porabnikov el. toka, je to nihanje bolj očitno...

Hvala za kakršen koli odgovor.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So maj 09, 2009 3:27 pm

To je problem v regulatorju prostega teka, in več porabnikov ko imaš vklopljenih, bolj motor obremeniš, in je potem ta nihanje še bolj očitno.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So maj 09, 2009 5:32 pm

Pozdravljeni

Preverite v kakšnem stanju je vaš akumulator. Vašemu serviserju naročite naj vam pogleda kako deluje sklopka na kompresorju klime - možen vzrok vaših težev.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Maximus
Nov uporabnik

Napisal/-a Maximus So maj 09, 2009 5:40 pm

Hvala za odgovore, bom preveril.

Lep pozdrav
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov