Prletet na bencinsko na 7000 obratih z žarečo turbino in potem ugasnit avto bi pa bilo rahlo neumno ja

MatejW je napisal/-a:HAHA ste smesni,... mate avte z turbino, da se potem bojite ustavit na ac oz. ugasnit motor na pumpi![]()
![]()
Sej te nebo crknilo vseskup ce bos vgasno avto za 5min.
Te pac par km pred pumpo vozite pod nizkimi obrati, pa bo! Ce ze hocete tak pazit...
uros11 je napisal/-a:Ležaji so oljni v turbini (oljni klin), kamor nabiva olje pod tlakom. Bolj škodi, če zmanjka olja, kot če se vrti...
Tu pride v poštev (pre(hitro)) krčenje in raztezanje materialov ob prevelikih spremembah temperature...
Je pa res hecno, kaj eni delate z avti...
Apple88 je napisal/-a:Pozdravljeni...
Naredil sem neumnost ki ji ni para, pa me zanima v cem je problem, in kako bi se ga dalo odpraviti.. Avto: megan 1.5dci
Na kratko.
Pripeljem se na bencinsko crpalko, se parkiram ob tocilni aparat in zacnem tankati..
Ker me je zanimalo kako bi-bo rastla kazalka za gorivo med tankanjem sem prizgal avto in opazoval.. Prizgem avto kazalka se dvigne ne 3/4, tankam dalje kazalka se ne premika, natocim gorivo(dizel) do cepka, kazalka se ne premakne iz 3/4..
V cem je problem in kako bi se ga dalo resiti..
Zanima me se strosek ki sem si ga povzrocil s svojo veleumnostjo?
Hvala za vas cas in prebiranje le te umetnine ki mi je uspela...
Lep pozdrac
mihaing je napisal/-a:Mislim nekateri imate res banalne ideje:
Mojemu avtu škoduje če ugasneš za 2 minuti. Ja super. Ker imate tako skrb do motorja predlagam da si ga raje ne čipajte in vozte normalno, ne pa da se ob zeleni luči vse kadi za vami potem pa ste kao vse rešili ker na bencinski ne ugasnete motorja.
Za crknt.![]()
Začnite še v trgovino hodit v parih pa naj bo nekgo v avtu da se bo lahk še domov prpelu če se ohladi
hartge je napisal/-a:lumpii je napisal/-a:Apple88 je napisal/-a:Pozdravljeni...
Naredil sem neumnost ki ji ni para, pa me zanima v cem je problem, in kako bi se ga dalo odpraviti.. Avto: megan 1.5dci
Na kratko.
Pripeljem se na bencinsko crpalko, se parkiram ob tocilni aparat in zacnem tankati..
Ker me je zanimalo kako bi-bo rastla kazalka za gorivo med tankanjem sem prizgal avto in opazoval.. Prizgem avto kazalka se dvigne ne 3/4, tankam dalje kazalka se ne premika, natocim gorivo(dizel) do cepka, kazalka se ne premakne iz 3/4..
V cem je problem in kako bi se ga dalo resiti..
Zanima me se strosek ki sem si ga povzrocil s svojo veleumnostjo?
Hvala za vas cas in prebiranje le te umetnine ki mi je uspela...
Lep pozdrac
Še večjo neumnost pa si naredil z tem, ko si tankal prižgan avto zato ker se usedlina od naše slabe nafte veselo dvigne in ti šobe paca......
Katerega nasega pogonskega goriva? Kaj po novem v Sloveniji sami pridobivamo gorivo? Kje pa imamo te famozne rafinerije?
Drocky je napisal/-a:čudno, da še nobeden ni predlagal avtorju teme naj pelje na tester. Za vsako bedarijo ga predlagate, a tu ko pa bi vrjetno najprej s testerjem se odkrila napaka pa ne.
Drugače pa mam občutek, da na slo cestah vsi tiščite avte do konca in morte zato ohlajat turbine. Js svojega turbo dizla nisem nikoli šparal in sem do sedaj samo enkrat ohlajal turbino. Sej pa ja ni iz putra narejena.
xsara je napisal/-a:ni glih tako, turbina tudi, če se par kilometrov pred pumpo peleš na izi še vedno dela in se ne hladi tako učinkovito kot pa na mestu v leru, zato pa so turbo timerji, da to naredijo namesto tebe, ni treba, da je turbina žareča ampak samo dovolj segreta in to delaš nekaj časa in gre po gobe, seveda pa ni take panike če sem ter tja avto ugasneš pri segreti turbini, ampak dolgoročno je to bol slabo, govorim pa bolj iz izkušenj svojega turbaka in vem kako zgleda turbina, če ni pravilno vožena.........
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov